Μετεωρίτης στο Ιόνιο!

20:28 28/11/2013 - Πηγή: Bam

Ένας μετεωρίτης έπεσε το βράδυ της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κεφαλονιάς και Ζακύνθου. Το σπάνιο φαινόμενο συνοδεύτηκε από έντονη λάμψη, ορατή μέχρι την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Με το στόμα ανοιχτό αφήνει αρκετές ώρες μετά, τους έκπληκτους κατοίκους της Κεφαλονιάς ο μετεωρίτης που έπεσε χθες βράδυ, ανοιχτά του νησιού. Άνθρωποι από πολλές περιοχές της Ελλάδας αντιλήφθηκαν μία

έντονη λάμψη στον ουρανό.

Ο μετεωρίτης έπεσε το βράδυ της Τετάρτης στο Ιόνιο πέλαγος ανάμεσα στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο. Εισήλθε στην ατμόσφαιρα και διαλύθηκε σε απόσταση 70 έως 100 χιλιομέτρων.

Το σπάνιο φαινόμενο της πτώσης αστρικού αντικειμένου έκανε αίσθηση, κυρίως λόγω της έντονης λάμψης του, ενώ μαρτυρίες της φωτεινής πτώσης καταγράφηκαν επίσης από Θεσσαλονίκη, Βέροια, Πάτρα, ακόμη και στην Αττική.

H Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κεφαλονιάς ειδοποιήθηκε για πτώση φωτεινού αντικειμένου, συγκεκριμένα μεταξύ Λειβαθούς και Ελειού. Στο σημείο έσπευσαν επίσης δυνάμεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

Την επιστημονική άποψη κατέθεσε ο Ανδρέας Βοσινάκης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας :
«Πρόκειται για ένα τμήμα αστεροειδούς ή κομήτη (θραύσμα) το οποίο βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τον ήλιο και επηρεαζόμενο από τη βαρυτική έλξη του ήλιου και των άλλων πλανητών διασταυρώθηκε με την τροχιά της γης».

Στις 15 Φεβρουαρίου 2013, μετεωρίτης είχε προκαλέσει αισθήματα ενθουσιασμού αλλά και ζημιές στο Τσελιαμπίνσκ της Ρωσίας :

http://www.youtube.com/watch?v=1gnIn_jVE8s

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα