«Ο Ολυμπιακός έδειξε τον εγωισμό του»

19:07 22/2/2014 - Πηγή: Bam

Στον εγωισμό που έδειξαν οι παίκτες του Ολυμπιακού κόντρα στη Μπαρτσελονέτα, για το Τσάμπιονς Λιγκ στο πόλο, στάθηκε σε δηλώσεις του στο sport-fm.gr ο φουνταριστός των «ερυθρόλευκων» Κώστας Μουρίκης.

ια τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελονέτα, τα στοιχεία που ώθησαν τους «ερυθρόλευκους» στην επικράτηση, αλλά και τις πιθανότητες πρόκρισης της ομάδας του Θοδωρή Βλάχου στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ μίλησε

ο Κώστας Μουρίκης στο www.sport-fm.gr.

Οι δηλώσεις του Έλληνα διεθνούς φουνταριστού στον Ορέστη Κανελλόπουλο

«Υπάρχει πολύ ωραίο κλίμα στην ομάδα αυτή τη στιγμή. Γελάμε και το ευχαριστιόμαστε. Ήταν μια μεγάλη νίκη και ο τρόπος που ήρθε την κάνει μεγαλύτερη. Παίζαμε με την καλύτερη ομάδα του ομίλου, εκτός έδρας και το ότι μόνο εμείς έχουμε περάσει νικηφόρα από εδώ σημαίνει πολλά. Παρότι η διαιτησία «έπαιζε» έδρα μείναμε συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στο πλάνο μας και τα καταφέραμε».

Για το «μέταλλο» και τον εγωισμό που έδειξε ο Ολυμπιακός:

«Δείξαμε τον εγωισμό μας. Πληγωθήκαμε από τις προηγούμενες ήττες. Ειδικότερα από αυτή στο Έγκερ, όπου θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει έστω την ισοπαλία στο τέλος. Με την Προ Ρέκο και την Γιουγκ χάσαμε στις λεπτομέρειες. Οι δύο τελευταίες εμφανίσεις μας είναι η αντίδρασή μας. Δείξαμε το μέταλλο που έχει ο Ολυμπιακός και ότι το θέλαμε περισσότερο. Επαναλαμβάνω, ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η νίκη την καθιστά πολύ μεγάλη».

Για το που κρίθηκε το παιχνίδι:

«Κάναμε κακό ξεκίνημα. Δεχθήκαμε εύκολα τα πρώτα δύο γκολ από φουνταριστό και στην κόντρα, όμως στη συνέχεια βελτιωθήκαμε στον αμυντικό τομέα. Εκεί κρίθηκε το παιχνίδι, ιδιαίτερα στο λιγότερο. Ξέραμε πως η άμυνα δίνει τη νίκη σε τέτοιου επιπέδου παιχνίδια και αποδώσαμε όπως έπρεπε. Στην επίθεση έχουμε τις μονάδες και την ποιότητα για να βρίσκουμε λύσεις, όποτε αυτό είναι απαραίτητο».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης του Ολυμπιακού:

«Μαθηματικά, ακόμη, έχουμε ελπίδες. Κοιτάμε όμως κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θέλουμε να συνεχίσουμε το νικηφόρο σερί μας και στο τέλος να κάνουμε ταμείο. Ακολουθεί το εντός έδρας παιχνίδι με την Έγκερ, όπου πάμε ξεκάθαρα για τη νίκη και ύστερα παίζουμε την Ριέκα σε ένα αρκετά δύσκολο αγώνα. Ρεαλιστικά οι ελπίδες πρόκρισης δεν είναι πολλές, όμως θα τις κυνηγήσουμε. Έχουμε δείξει ότι η διαφορά μας από τις κορυφαίες ομάδες είναι πολύ μικρή».

Για το πόσο εκδηλωτικά πανηγύρισαν τη νίκη:

«Είναι πραγματικά έντονα τα συναισθήματα μας. Επικρατεί χαρά στην ομάδα. Η νίκη στον Πειραιά μας έδωσε δύναμη για το σημερινό παιχνίδι και η σημερινή νίκη εκτός του ότι ανέβασε περισσότερο την ψυχολογία μας, είναι οδηγός για τον αγώνα με την Έγκερ».

Για το αν ο Ολυμπιακός χτίζει το ευρωπαϊκό του μέλλον:

«Σίγουρα ο Ολυμπιακός χτίζει το μέλλον του. Παρότι δεν είμαστε καινούργια ομάδα, έχουμε χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και αν συνεχίζουμε να δουλεύουμε έτσι όπως δουλεύουμε τώρα το μέλλον του Ολυμπιακού σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα είναι ευοίωνο. Στόχος είναι η καθιέρωση στην Ευρώπη, καθώς στην Ελλάδα ο ανταγωνισμός είναι χαμηλός, με δύο ομάδες, εμάς και τη Βουλιαγμένη να κάνουμε πρωταθλητισμό. Ελπίζουμε τα επόμενα χρόνια ο Ολυμπιακός να βρεθεί στο final 6 του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για τη διαιτησία στην πισίνα «Σαν Σεμπαστιάν»:

«Η διαιτησία ήθελε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με κάποιον τρόπο. Στο τελευταίο οκτάλεπτο μας σφύριζε συνέχεια επιθετικά φάουλ, ενώ μας έδινε αποβολές. Δείξαμε όμως το χαρακτήρα μας, παρά τις αντιξοότητες και πήραμε τους τρεις βαθμούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα