Ο Πρωταθλητής είναι εδώ και δεν αστειεύεται!

22:36 11/9/2016 - Πηγή: Bam
Ο Ολυμπιακός έστειλε ηχηρό μήνυμα προς τους αντιπάλους του με το «καλημέρα», συντρίβοντας 6-1 τη Βέροια. Χατ-τρικ ο Ιντέγε, απίθανος ο Μάριν, ντεμπούτο για Καρντόσο!

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν 6-1 τη Βέροια στο «Γ. Καραϊσκάκης», δείχνοντας από την αρχή το τεράστιο πάθος του για την
κατάκτηση του 44ου πρωταθλήματος και 7ου συνεχόμενου.

Το ματς

Ο Πάουλο Μπέντο παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Καπίνο. Ο Φιγκέιρας κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Ντε Λα Μπέγια το αριστερό. Οι Μποτία και Ντα Κόστα αποτέλεσαν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Ο Μιλιβόγιεβιτς, ο οποίος φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ήταν ο κεντρικός αμυντικός μέσος, με τον Καμπιάσο σε ρόλο "οκταριού" και δεύτερου κεντρικού χαφ. Ο Ελιουνούσι κάλυψε τη δεξιά πλευρά της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Σεμπά την αριστερή. Ο Μάριν αγωνίστηκε σε ελεύθερο ρόλο, μπροστά από τους δύο κεντρικούς μέσους και πίσω από τον Ιντέγε, ο οποίος έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του, ο Αλέκος Βοσνιάδης παρέταξε τη Βέροια με διάταξη 4-2-3-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Λόπεθ. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Μαλόν, Μαραγκός, Μελίσσης και Χαροντάκης. Οι Μπαλάφας και Παπαδόπουλος ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι. Ο Σαρπόνγκ κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Κάλβο την αριστερή, ενώ ο Γκονθάλεθ αγωνίστηκε πίσω από τον Καπετάνο.

Μπροστά σε περίπου 25.000 θεατές, ο Ολυμπιακός ήθελε να "ξεσπάσει" και να αρχίσει το Πρωτάθλημα με μία πειστική εμφάνιση. Στο 6ο λεπτό ο Μάριν εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Ιντέγε έπιασε την κεφαλιά στο ύψος του πρώτου δοκαριού, με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία. Αυτή ήταν η πρώτη καλή ευκαιρία του ματς. Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος από την αρχή της αναμέτρησης. Στο 10' ο Μάριν έκλεψε την μπάλα από τον Παπαδόπουλο, λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή της Βέροιας, και έστρωσε έτοιμο γκολ στον Ιντέγε. Ο Νιγηριανός, όμως, βρέθηκε απέναντι στον Λόπεθ και πλάσαρε με το δεξί, αλλά ο τερματοφύλακας έδιωξε σε κόρνερ, καθώς το χτύπημα του Ιντέγε δεν ήταν το ενδεδειγμένο.

Η Βέροια αμυνόταν μαζικά και ο Ολυμπιακός έψαχνε τον τρόπο για να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα που είχε απέναντί του. Ο Μάριν ήταν αρκετά δραστήριος και ζητούσε διαρκώς την μπάλα στα πόδια του. Η λύση ήρθε στο 25ο λεπτό για τους ερυθρόλευκους! Ο Μποτία σέντραρε από θέση μέσα δεξιά, ο Ιντέγε δεν έπιασε καλά την κεφαλιά και ο Λόπεθ έπεσε στην αριστερή γωνία της εστίας του και απομάκρυνε την μπάλα. Ωστόσο, δεν έδιωξε μακριά και ο Μάριν με άμεση επαφή με την μπάλα στο πρώτο δοκάρι σέρβιρε το γκολ στον Ιντέγε, ο οποίος σκόραρε σε κενή εστία με δεξί πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής. Ήταν το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Απόλυτα δίκαιο το προβάδισμα. Και δύο λεπτά αργότερα (27'), οι Πρωταθλητές Ελλάδας διπλασίασαν τα τέρματά τους, μέσα σε αποθέωση. Ο Μάριν έπαιξε υπέροχα το ένα-δύο με τον Ελιουνούσι και σέντραρε από τα δεξιά, με τον Σεμπά να κινείται σε θέση σέντερ φορ και με κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι να στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα! Εντυπωσιακό ποδόσφαιρο από τους παίκτες του Μπέντο.

Ο Μάριν ήταν πραγματικά ασταμάτητος και μοίραζε την μπάλα με υποδειγματικό τρόπο, έχοντας δύο ασίστ, στα δύο πρώτα γκολ του Ολυμπιακού. Στο 29' ο Γερμανός σέντραρε από τα δεξιά της περιοχής και ο επερχόμενος Ελιουνούσι έπιασε μία εντυπωσιακή κεφαλιά-ψαράκι από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι και κατέληξε άουτ. Ο Ολυμπιακός είχε ένα "εκρηκτικό" δεκάλεπτο, δείχνοντας ξεκάθαρα την ποιότητά του. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον "καταιγιστικό" Ολυμπιακό να πετυχαίνει και τρίτο γκολ! Πάλι, όλα ξεκίνησαν από τα πόδια του Μάριν. Ο Γερμανός με έξοχη πάσα με το δεξί τροφοδότησε τον Μιλιβόγιεβιτς στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Ο Σέρβος ύψωσε την μπάλα για τον Ιντέγε, ο οποίος με κεφαλιά-πάσα έστρωσε στον Ελιουνούσι, ο οποίος με έξοχο πλασέ με το αριστερό στην κίνηση έστειλε την μπάλα να "αναπαυτεί" στο δεξί "παραθυράκι" της εστίας. Ο Ολυμπιακός, με εκκωφαντική εμφάνιση, έδειξε για μία ακόμα σεζόν ποιος παραμένει το αφεντικό του ελληνικού Πρωταθλήματος.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Αλέκος Βοσνιάδης προχώρησε σε δύο αλλαγές. Ο Ναβαλόβσκι πήρε τη θέση του Χαροντάκη και ο Άρσε του Σαρπόνγκ. Στο 48' ο Μιλιβόγιεβιτς έπιασε ένα δυνατό δεξί σουτ εκτός περιοχής και ο Λόπεθ έδιωξε σε κόρνερ. Στο 49', όμως, ο Σέρβος μέσος δεν λάθεψε! Μετά την εκτέλεση κόρνερ και φάση διαρκείας, ο Μποτία "τσίμπησε" την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, στρώνοντας την μπάλα στον Μιλιβόγιεβιτς, ο οποίος με δεξί σουτ "εκτέλεσε" τον Λόπεθ, "γράφοντας" το 4-0. "Είναι στημένο" φώναζαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, αστειευόμενοι μετά τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο το τελευταίο διάστημα.

Στο 59' ο Μπέντο έβαλε στο ματς τον Παναγιώτη Ρέτσο, ο οποίος σε ηλικία 18 ετών πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Ο Έλληνας αμυντικός, ο οποίος έχει, ήδη, ντεμπουτάρει σε επίσημο ματς των Πειραιωτών στην Ευρώπη, πήρε τη θέση του Ντα Κόστα. Παράσταση για ένα ρόλο ήταν η αναμέτρηση στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και έμενε να δούμε το πού θα έφτανε ο τελικός δείκτης του σκορ. Στο 61' ο Ιντέγε έκανε το 5-0! Ο Μάριν από τα δεξιά της περιοχής τροφοδότησε τον Καμπιάσο, ο Αργεντινός πάσαρε στον Ντε Λα Μπέγια έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Ιντέγε με δεξί πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, σκοράροντας για δεύτερη φορά στον αγώνα. Κανένα έλεος δεν έδειχνε ο Ολυμπιακός πάνω στο χορτάρι.

Στο 65' ο Πάρντο αντικατέστησε τον Ελιουνούσι. Κάθε κατεβασιά του Ολυμπιακού "μύριζε" γκολ. Ο Όσκαρ Καρντόσο, μέσα σε αποθέωση, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Παραγουανός επιθετικός αντικατέστησε τον κορυφαίο του αγώνα, Μάρκο Μάριν, στο 70'. Αμφότεροι καταχειροκροτήθηκαν. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το ματς με σύστημα 4-4-2. Η Βέροια κατάφερε να πετύχει το γκολ της τιμής στο 74'. Ύστερα από λάθος του Ιντέγε στο χώρο του κέντρου, οι φιλοξενούμενοι έφυγαν γρήγορα στην αντεπίθεση. Ο Ναβαλόβσκι σέντραρε από τα αριστερά, ο Καπετάνος απέφυγε τον Ρέτσο με προσποίηση και με δεξί πλασέ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο, μειώνοντας το σκορ σε 5-1. Στο 77' ο Βίτι πήρε τη θέση του Γκονθάλεθ. Ο Ολυμπιακός είχε κατεβάσει ταχύτητα. Στο 86' ο Πάρντο σέντραρε από τα δεξιά, ο Καρντόσο έπιασε την κεφαλιά εντός περιοχής, αλλά η μπάλα πήρε ύψος και κατέληξε άουτ. Ο Ιντέγε ολοκλήρωσε την πολύ καλή του εμφάνιση με χατ-τρικ, το πρώτο του στον Ολυμπιακό! Στο 89' ο Πάρντο με έξοχη μπαλιά με το δεξί έβγαλε τον Φιγκέιρας σε πλεονεκτική θέση εντός περιοχής. Ο Πορτογάλος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά της περιοχής και ο Νιγηριανός επιθετικός με δεξί πλασέ του Λόπεθ διαμόρφωσε το τελικό 6-1! Εκπληκτικός ο Ολυμπιακός, έκανε φύλλο και φτερό τη Βέροια στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Μετά το τρίτο γκολ του, ο Ιντέγε δεν ξαναμπήκε στο ματς, αποχωρώνοντας από τον αγωνιστικό χώρο λόγω τραυματισμού.

Γκολ: 25', 61', 89' Ιντέγε, 27' Σεμπά, 41' Ελιουνούσι, 49' Μιλιβόγιεβιτς (Ολυμπιακός) - 74' Καπετάνος (Βέροια)

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Μποτία, Μιλιβόγιεβιτς, Ντα Κόστα (59' Ρέτσος), Μάριν (70' Καρντόσο), Ελιουνούσι (65' Πάρντο), Καμπιάσο, Ντε Λα Μπέγια, Φιγκέιρας, Σεμπά, Ιντέγε.

Αναπληρωματικοί: Λεάλι, Φορτούνης, Καρντόσο, Ντομίνγκες, Μάρτινς, Ρέτσος, Πάρντο.

Βέροια (Αλέκος Βοσνιάδης): Λόπεθ, Μελίσσης, Μαραγκός, Κάλβο, Καπετάνος, Γκονθάλεθ (77' Βίτι), Σαρπόνγκ (46' Άρσε), Μαλόν, Παπαδόπουλος, Μπαλάφας, Χαροντάκης (46' Ναβαλόβσκιι).

Αναπληρωματικοί: Καντιμοίρης, Βασιλαντωνόπουλος, Άρσε, Μίλιεβιτς, Βίτι, Παπαστεριανός, Ναβαλόβσκιι.

Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης (ΕΠΣ Αρκαδίας)
Keywords
Τυχαία Θέματα