Σεργκέι Λαβρόφ: Ένας Ρώσος στην Αθήνα!

11:41 30/10/2013 - Πηγή: Bam

Στην αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων στοχεύει η επίσημη επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ, υπουργού εξωτερικών της Ρωσίας, στη χώρα μας, από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ μαζί με τον Βλαντιμίρ Γιακούνιν, επικεφαλής του οργανισμού των ρωσικών σιδηροδρόμων, καταφθάνουν την Τετάρτη στα πλαίσια των τιμητικών εκδηλώσεων για τα 185 από την ανακήρυξη του Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας και της έναρξης των διπλωματικών

σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Οι κ.κ. Βενιζέλος- Λαβρόφ θα ανακηρύξουν την έναρξη του συμποσίου «Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι σύγχρονες σχέσεις Ελλάδος- Ρωσίας».

Τον κ. Λαβρόφ θα υποδεχτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μετά τη συνάντηση των υπουργών Ελλάδας- Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη μεταξύ των διπλωματικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών, καθώς και η υπογραφή διμερών συμφωνιών.

Στις συζητήσεις αναμένεται να τεθούν επί τάπητος ζητήματα που αφορούν στο φυσικό αέριο, αλλά και στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ), για τον οποίο η Μόσχα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Την ολοκλήρωση των συνομιλιών θα επισφραγίσει η συνέντευξη Τύπου που είναι προγραμματισμένη για τις 2.20 μ.μ., κατά την οποία Βενιζέλος και Λαβρόφ θα προβούν σε δηλώσεις.

Στη συνέχεια ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα