"Σοκ και Δέος" για χιλιάδες Έλληνες δανειολήπτες!

14:49 15/1/2015 - Πηγή: Bam

«Ψυχρολουσία» σε 65.000 Έλληνες, οποίοι έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο, προκαλεί η κίνηση της Τράπεζας της Ελβετίας να άρει την Πέμπτη τη στήριξη της ισοτιμίας έναντι του ευρώ. Εξαιτίας της νέας ισοτιμίας 1:1, αυξάνονται, τόσο το άληκτο κεφάλαιο (+25%), όσο και οι μηνιαίες δόσεις αποπληρωμής.

Με αιχμή την οικονομία συνεχίζεται η προεκλογική αντιπαράθεση: Για υποσχέσεις -όπως η κατάργηση του ΈΝΦΙΑ, οι οποίες θα οδηγήσουν σε νέο μνημόνιο,

καταστρέφοντας τη μεσαία τάξη, που άντεξε στην κρίση, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία.

«Τα χρήματα από την κατάργηση του ΈΝΦΙΑ θα εξισορροπηθούν με την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος», απάντησε στη Νέα Δημοκρατία η Κουμουνδούρου. «Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα βγει καμία πρώτη κατοικία στο σφυρί», δεσμεύτηκε o Αλέξης Τσίπρας, χθες, μέσω “twitter”.

«Πυρετός», 10 ημέρες πριν από τις κάλπες, στα κομματικά επιτελεία: Προεκλογική ομιλία θα απευθύνει το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο της Κρήτης. Στην Πάτρα ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ο Γιώργος Παπανδρέου. «Μεταξύ Πετσάλνικου και Παπαδήμου, ο κ. Παπανδρέου είχε διαλέξει εμένα για πρωθυπουργό» αποκάλυψε ο πρωί στον ΣΚΑΪ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ξεκίνησε την Πέμπτη η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Ένδεια», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Προβλέπει την εφάπαξ ενίσχυση των κατοίκων του Δήμου που αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Η προθεσμία κατάθεσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών λήγει στις 15 Μαρτίου 2015.

Με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας θα μεταφερθούν την Πέμπτη από την Ιταλία στην Ελλάδα οι σοροί τριών Ελλήνων θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας του “Norman Atlantic”. Ιταλικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την Εισαγγελία του Μπάρι, μετέδωσαν ότι ο θάνατος των τριών Ελλήνων επήλθε εξαιτίας του «σοκ» που υπέστη ο οργανισμός τους λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας των υδάτων.

ΚΑΙΡΟΣ: Ηλιοφάνεια θα έχουμε και την Παρασκευή στην Αττική, με τη θερμοκρασία στην Αθήνα να παραμένει στους 16 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα