Στην Emma Delta το 33% του ΟΠΑΠ

14:33 12/8/2013 - Πηγή: Bam

Έπεσαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι υπογραφές για την μεταβίβαση του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ στην ελληνο-τσεχική κοινοπραξία Emma Delta στην οποία συμμετέχει ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης.

Χάπι-εντ στο σίριαλ της πώλησης του ΟΠΑΠ. Το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αποκρατικοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) ολοκληρώθηκε η συμφωνία μεταβίβασης του 33% των μετοχών της ΟΠΑΠ

ΑΕ στην Emma Delta.

Η ελληνο-τσεχική κοινοπραξία, πλειοδότησε στο σχετικό διαγωνισμό προσφέροντας συνολικά 652 εκατομμύρια ευρώ. Το παρών στις υπογραφές έδωσε ο μεγαλομέτοχος της Emma Delta, Δημήτρης Μελισσανίδης.

Πιο συγκεκριμένα, βάσει της συμφωνίας εξαγοράς του ΟΠΑΠ, τα 622 εκατομμύρια ευρώ θα καταβληθούν τοις μετρητοίς και τα υπόλοιπα 30 εκατομμύρια € σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις.

Μάλιστα, τα 662 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα μπουν στα ταμεία του κράτους τον προσεχή Οκτώβριο.

Διαδικαστικά, θα προηγηθεί η έγκριση της αγοραπωλησίας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Στη συνέχεια θα γίνει η καταβολή του ποσού στο ελληνικό Δημόσιο το οποίο με τη σειρά του θα μεταβιβάσει τις μετοχές της ΟΠΑΠ ΑΕ στον νέο αγοραστή.

Σημείο καμπής για την πώληση και την υπέρβαση των όποιων εμποδίων ήταν η 30ή Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία υπογράφηκε η σύμβαση για τα Κρατικά Λαχεία.

Υπενθυμίζεται ότι η Emma Delta είχε εκφράσει την αντίθεσή της για 2 σημεία :

Στο συμβόλαιο του ΟΠΑΠ με την Intralot (τεχνολογικός πάροχος του Οργανισμού για 5 έτη) και τις προμήθειες των Intralot - Scientific Games, που μετέχουν, μαζί με τον ΟΠΑΠ, στα Κρατικά Λαχεία.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα