Τελεσίγραφο των δανειστών στην Ελλάδα!

10:29 2/6/2015 - Πηγή: Bam

Χαρακτήρα τελευταίας προσφοράς για την Ελλάδα, είχε, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Γερμανίας, η χθεσινοβραδινή έκτακτη σύσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ, με Φρανσουά Ολάντ, Μάριο Ντράγκι, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ και την Κριστίν Λαγκάρντ στο Βερολίνο. Στην συντριπτική του πλειοψηφία ο γερμανικός Τύπος αναφέρει σήμερα

ότι οι διεθνείς πιστωτές προτείνουν στην Αθήνα συμβιβαστικό πακέτο, το οποίο θα τεθεί προς συζήτηση στο Brussels Group.

«Ως κυβέρνηση της Ελλάδας, ούτε δεχόμαστε τελεσίγραφα, ούτε υποκύπτουμε σε εκβιασμούς» διαμήνυσε πριν από λίγο μέσω Twitter ο Γιάννης Δραγασάκης, με αφορμή τα σενάρια αποστολής συμφωνίας του τύπου “take it or leave it” εκ μέρους των πιστωτών. «Το ελληνικό δράμα χρέους εισέρχεται στην τελευταία του φάση», επισημαίνει η γερμανική “Handelsblatt” και εξηγεί ότι την Παρασκευή, 5 Ιουνίου, η Αθήνα πρέπει να αποπληρώσει δόση της τάξεως των 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Χάπι-εντ στην υπόθεση ομηρίας γυναίκας επιβάτη του «Κρήτη 2» από άνδρα, ο οποίος την απειλούσε με σπασμένο ποτήρι, στο κεντρικό σαλόνι του πλοίου. Με τον κατάπλου του «Κρήτη 2» στον Πειραιά ο δράστης συνελήφθη και κρατείται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο, το οποίο ερευνά το περιστατικό.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 5.23 το πρωί της Τρίτης στην Κεφαλονιά. Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 4 χιλιόμετρα νότια του Αργοστολίου.

Ναυτική τραγωδία στην Κίνα! Πλοίο με 458 επιβαίνοντες, κυρίως ηλικιωμένους τουρίστες, βυθίστηκε στον ποταμό Γιανγκτσέ το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια καταιγίδας, και σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ, έχουν διασωθεί ως τώρα μόνον 20 επιβάτες.

Με το μάθημα Επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» πέφτει σήμερα η αυλαία των Πανελλαδικών για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων. Το τρίτο δεκαήμερο του μήνα αναμένονται οι βαθμοί, στη συνέχεια οι μαθητές θα συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία, και μετά τις 20 Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις για τις σχολές.

Με πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, και μετά από 24 ημέρες παραμονής στη χώρα μας, αναχωρεί σήμερα, για τη Βενετία και την Βασιλική του Αγίου Μάρκου, το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας. Το άγιο λείψανο προσκύνησε πλήθος κόσμου, ωστόσο, η μεταφορά του στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και στο «Λαϊκό», για να το προσκυνήσουν ασθενείς, προκάλεσε πολιτικές διαμάχες.

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιή συννεφιά στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει μέχρι τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα