Τέσσερις και ο Τσίπρας!

15:25 17/3/2015 - Πηγή: Bam

Κοινή συνάντηση με τους Φρανσουά Ολάντ, Άγκελα Μέρκελ, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και Μάριο Ντράγκι για συνολική πολιτική λύση στο θέμα της Ελλάδας ζήτησε να έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες

Πέμπτη και Παρασκευή. Τρεις ημέρες μετά, την Δευτέρα, θα βρεθεί στο Βερολίνο προσκεκλημένος της γερμανίδας καγκελαρίου, και 8 Απριλίου θα είναι στη Μόσχα όπου θα γίνει δεκτός από τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας σε συνδυασμό και με την ανάγκη αποπληρωμής δύο δισ. ευρώ αυτή την Παρασκευή στους πιστωτές, απασχολούν και τους εταίρους. Το σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα αναμένεται να συζητηθεί στη συνάντηση που έχουν σήμερα στο Βερολίνο, η Άγκελα Μέρκελ και ο Μάριο Ντράγκι. Αύριο Τετάρτη θα συνεδριάσει εκ νέου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για το θέμα του έκτακτου μηχανισμού ELA.

Τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group προγραμματίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα. Σκοπός της συνεδρίασης είναι να εξεταστούν τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας που έχουν συλλέξει τα τεχνικά κλιμάκια. Εξάλλου, ο αποπληθωρισμός εκτοξεύθηκε το Φεβρουάριο στη χώρα μας στο 1,9% - ο μεγαλύτερος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με κρητικά μοιρολόγια και μπαλωθιές οδηγήθηκε σήμερα στην τελευταία του κατοικία στο Σελλί Ρεθύμνου ο Βαγγέλης Γιακουμάκης. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του 20χρονου, ενώ παρόντες στην κηδεία ήταν συμφοιτητές του από τα Ιωάννινα και πλήθος κόσμου. Ο φάκελος για τους λόγους της αυτοκτονίας του άτυχου σπουδαστή παραμένει ανοικτός και δεν αποκλείεται να κληθούν και νέοι μάρτυρες.

Σε τέσσερις νέους αποκεφαλισμούς προχώρησε το Ισλαμικό Κράτος, στο Ιράκ αναρτώντας στο διαδίκτυο και σχετικές φωτογραφίες. Την ίδια ώρα στη Λιβύη, τζιχαντιστές απήγαγαν 20 ανθρώπους, που περίμεναν ανύποπτοι σε στάση λεωφορείου.

Τανκς και νταούλια θα έχει φέτος ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου. Ύστερα από κοινή απόφαση της Ρένας Δούρου και του Πάνου Καμένου, μετά τη λήξη της στρατιωτικής παρέλασης θα ακολουθήσει γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια στην πλατεία Συντάγματος.

ΚΑΙΡΟΣ: Συννεφιά αύριο, Τετάρτη, στην Αττική με μικρή εξασθένηση των βοριάδων. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει μέχρι τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα