Η Μάχη του Βερολίνου!

08:45 17/3/2015 - Πηγή: Bam

Ελπίδες επίτευξης πολιτικής συμφωνίας στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άγκελα Μέρκελ την ερχόμενη Δευτέρα (23/03) στο Βερολίνο, κατόπιν πρωτοβουλίας της γερμανίδας καγκελαρίου, εκφράζουν κύκλοι των Βρυξελλών αλλά και της Ουάσιγκτον. Θα προηγηθεί το διήμερο Πέμπτης – Παρασκευής (19-20/03), η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου αναμένεται να παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Ελλάδας.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομίας που θα επιβάλει προσωρινό «πάγωμα» των πλειστηριασμών ακινήτων. Η ρύθμιση η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, μεταξύ άλλων, θα προβλέπει απαγόρευση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 των πλειστηριασμών κύριας ή μοναδικής κατοικίας.

Επεκτείνεται με εντολή του εισαγγελέα ο κύκλος των ερευνών για τους λόγους που οδήγησαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη στην αυτοκτονία. Ανάμεσα σε αυτούς που θα κληθούν θα είναι ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, και πιθανόν πρόσωπα από τον κύκλο των συμφοιτητών του άτυχου σπουδαστή. Η σορός του 20χρονου βρίσκεται στην Κρήτη όπου θα γίνει σήμερα η κηδεία.

Στους 84 ανεβάζουν τα νεότερα στοιχεία τον αριθμό των νεκρών από επιπλοκές της γρίπης. 23 ασθενείς, την ίδια ώρα, νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, διανύουμε ακόμα την περίοδο έξαρσης της εποχικής γρίπης, η όποια όμως δείχνει σταδιακά, να υποχωρεί.

Και σήμερα θα διακόπτεται τμηματικά η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Κηφισίας, μεταξύ Πανόρμου και Αλεξάνδρας, από τις 10:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα, λόγω των εργασιών καθαρισμού φρεατίων. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ζητάει από τους οδηγούς η Τροχαία.

Σε αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 3% στις 6,70 λίρες ανά ώρα, προχώρησε η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον στη Βρετανία. Το μέτρο θα τεθεί ισχύ τον Οκτώβριο, ωστόσο αναμένεται να ενισχύσει την επιρροή των Συντηρητικών ενόψει των εκλογών του Μαΐου.

ΚΑΙΡΟΣ: Συννεφιά την Τρίτη στην Αττική με ισχυρούς βοριάδες. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα στους 13 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα