Την πας ακόμη πιο κάτω, βγάζοντας άχρηστους…

18:08 24/2/2015 - Πηγή: Bam

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την αντιμετώπιση της πραγματικότητας του φετινού Ολυμπιακού.

• Φαντάζομαι όλοι καταλαβαίνουν ότι ο Ολυμπιακός είναι σε μία κρίσιμη καμπή της σεζόν. Και δύσκολη παράλληλα.

• Τα αποτελέσματα, που πάντα αυτά μετράνε κι ας λέμε ότι θέλουμε και κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας (ας μην έμπαιναν τα αυτογκόλ σε Κίεβο και Λεωφόρο και τώρα θα λέγαμε άλλα αντ΄άλλων), δεν είναι

καλά κι έχουν δημιουργήσει μία κατάσταση που δεν είναι εύκολη.

• Ως συνήθως, μετά από άσχημα αποτελέσματα, ο πολύς κόσμος ζητάει «αίμα». Ζητάει να δείξεις ενόχους, να απαξιώσεις παίκτες, προπονητές κλπ.

• Όποιος με διαβάζει χρόνια, ξέρει ότι σε εμένα δεν θα τα βρει αυτά. Δεν πειράζει, ας είναι αντιεμπορικό. Κριτική μετά από κάθε παιχνίδι, για τα πάντα. Αναλυτικά κιόλας. Αλλά να βγω εγώ να πω ότι ο τάδε δεν αξίζει και δεν κάνει για τον Ολυμπιακό και να τον διώξουν και που τον βρήκαν κλπ, κλπ, αποκλείεται. Θα κάτσω να περιμένω μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν. Και στο τέλος θα κάνω την σωστή, θεωρώ, ανάλυση και για τον κάθε παίκτη και για τη γενικότερη εικόνα της ομάδας. Όχι τώρα, που όλα παίζονται.

• Κι ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μίνιμουμ 11 παιχνίδια το ένα πιο δύσκολο από το άλλο-11 που μπορεί να γίνουν περισσότερα, αν περάσει την Ντνίπρο η, την ΑΕΚ. Αλλά κι αν χρειαστεί να παίξει πλέϊ οφς. Βεβαίως. Μέσα είναι κι αυτό!

• Οι περισσότεροι Ολυμπιακοί θεωρούν ότι αποκλείεται ο Ολυμπιακός να χάσει αυτό το πρωτάθλημα. Εγώ λέω ότι είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα κι ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να φτύσει αίμα για να μην το χάσει! Όταν ήταν στο +8, έλεγα τα ίδια. Και μου έλεγαν, «μα πλάκα μας κάνεις;». Τώρα είμαστε στο +3. Κι έχει ακόμη εννιά αγωνιστικές, με αντιπάλους που όλοι καίγονται για βαθμούς.

• Είναι πολύ κακό να υποτιμάς τον εαυτό σου, αλλά είναι εξίσου πολύ κακό να υποτιμάς και τον αντίπαλο. Η, να υπερεκτιμάς τον εαυτό σου. Πολύ απλά, γιατί δεν αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα. Και φέτος δεν υπάρχει αντιμετώπιση της πραγματικότητας. Κερδίζεις 1-0 τον Παναθηναϊκό και λες, «μα τι είναι αυτά; Με το ζόρι να κερδίσω τον Παναθηναϊκό;».

• Αν ο Παναθηναϊκός φέτος ήταν τόσο κακός, δεν θα κέρδιζε στην Τούμπα. Ούτε θα έφερνε 1-1 στην Ολλανδία με την ΠΣΒ. Ούτε θα έχανε τρία ματς στο γκολ από Ντινάμο Μόσχας (δύο φορές) και ΠΣΒ (στο άλλο ματς). Ούτε θα είχε οκτώ νίκες και δύο ισοπαλίες στις 10 τελευταίες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα.

• Ότι δεν είναι πολύ καλός ο Παναθηναϊκός δεν είναι. Αλλά κι εσύ ως Ολυμπιακός έχεις τα προβλήματά σου. Και δεν μπορεί να μην το βλέπεις όλη τη σεζόν. Αν τα βλέπεις τώρα, είσαι λάθος. Απλά τώρα τα προβλήματα μεγεθύνονται, επειδή παίζεις συνεχώς τρία ματς την εβδομάδα, σχεδόν όλα δύσκολα, ενώ ο αντίπαλός σου είναι ξεκούραστος.

• Το ζήτημα είναι τι κάνεις τώρα στα δύσκολα: ρίχνεις μία στην ομάδα, βγάζοντας άχρηστους τους μισούς παίκτες, για να πάει ακόμη πιο κάτω;

Keywords
Τυχαία Θέματα