Το Σάββατο η "πρώτη" του Κινήματος Γιώργου!

16:53 2/1/2015 - Πηγή: Bam

Το απόγευμα του Σαββάτου (03/01/2015 - 18.30) στο Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς παρουσιάζει ο Γιώργος Παπανδρέου το υπό ίδρυση κόμμα του. Με μακροσκελή δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός μιλάει για, «νέο ξεκίνημα και μεγάλο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου».

«Η απάντησή του ΠΑΣΟΚ στο κόμμα Παπανδρέου

δεν είναι η σύγκρουση αλλά η πλήρης αδιαφορία» σχολίασαν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη. «Βενιζέλος και Παπανδρέου είναι ένα και το αυτό» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

«Η παραμονή στη ζώνη του ευρώ συνεπάγεται υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα, ανεξάρτητα του αποτελέσματος των επικείμενων εκλογών», δήλωσε ο Γκίκας Χαρδούβελης. Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε μικρές αποκλίσεις στα μεγέθη του προϋπολογισμού.

Τραγωδία στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Παρασκευής. Όπως έγινε γνωστό, 60χρονος πυροβόλησε και σκότωσε την αδελφή του, τον άνδρα της, καθώς και το ανήλικο παιδί τους μέσα στο σπίτι της οικογένειας. Ο δράστης φέρεται να είχε με το ζευγάρι των συγγενών του, οικονομικές διαφορές.

Δεν προκλήθηκαν ζημιές από τα 4,4 Ρίχτερ που αναστάτωσαν το πρωί (08.16') της Παρασκευής τους κατοίκους της Ζακύνθου. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του νησιού, σε βάθος 10 χιλιομέτρων.

Για τη νότια Ιταλία αναχώρησαν την Παρασκευή από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συγγενείς αγνοουμένων του “Norman Atlantic”, για να αναζητήσουν οι ίδιοι τους δικούς τους ανθρώπους. Μέχρι στιγμής, δύο Έλληνες έχουν ταυτοποιηθεί ως νεκροί, ενώ 10 φέρονται ως αγνοούμενοι.

Πτωτικά κινήθηκε την περίοδο των εορτών η αγορά, και παρά το γεγονός ότι τα καταστήματα ήταν ανοιχτά τις τρεις τελευταίες Κυριακές του έτους. Μεγάλος χαμένος ήταν ο τομέας της ένδυσης και υπόδυσης, ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι τομείς των παιδικών ειδών και των τροφίμων.

Περίπου 100.000 δεκαοχτάρηδες δεν θα μπορέσουν τελικά να ψηφίσουν σε 23 ημέρες στις εκλογές, καθώς δεν πρόλαβαν να ενταχθούν στους εκλογικούς καταλόγους. Για τον ίδιο λόγο, 110.000 ετεροδημότες δεν είναι δυνατόν να ψηφίσουν στον τόπο της διαμονής τους.

«Δεν θα ξαναπαίξω ποτέ μου κιθάρα» ενημερώνει με ανοικτή επιστολή του ο τραγουδιστής των U2, Μπόνο. Ο διάσημος Ιρλανδός που είχε πέσει από ποδήλατο τον περασμένο Νοέμβριο, έβαλε στον σπασμένο ώμο του τιτάνιο !

ΚΑΙΡΟΣ: Ήλιος αύριο Σάββατο στην Αττική. Το πρωί και τη νύχτα στα βόρεια προάστια θα υπάρχει παγετός. Στο κέντρο της Αθήνας το θερμόμετρο θα σκαρφαλώσει μέχρι τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα