Τσίπρας : «Θα υπηρετήσουμε την Ελλάδα μέχρι τέλους»!

08:31 9/2/2015 - Πηγή: Bam

Την αμετάκλητη απόφαση να τηρήσει και να εφαρμόσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις, με έμφαση την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός παρουσιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή. Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε το ενδεχόμενο παράτασης του Μνημονίου και επέμεινε στο πρόγραμμα-γέφυρα με τους δανειστές ως

τον Ιούνιο. Δείτε σχετικό video: https://www.youtube.com/watch?v=kvWCk-at2z8

Πιο αναλυτικά, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο, άμεσα μέτρα υπέρ των ανέργων και των άπορων και αφορολόγητο 12 χιλιάδες ευρώ. Επίσης, επαναπρόσληψη απολυμένων από το Δημόσιο, αντικατάσταση του ΈΝΦΙΑ από Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, και χορήγηση 13ης σύνταξης σε όσους λαμβάνουν έως 700 ευρώ.

Στην Αθήνα βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ενόψει του έκτακτου Γιούρογκρουπ της Τετάρτης στις Βρυξέλλες. Την ίδια ώρα δημοσίευμα των “FinancialTimes” τη Δευτέρα κάνει λόγο για πιέσεις που θα ασκήσει ο Μπάρακ Ομπάμα στην αποψινή του συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ στην Ουάσιγκτον ούτως ώστε να βρεθεί συμβιβαστική λύση στο ζήτημα της Ελλάδας.

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων για το επικείμενο κύμα ψύχους των επόμενων ωρών. Ανοιχτά θα παραμείνουν όλη την ημέρα το θερμαινόμενο κλειστό γυμναστήριο στο Ρουφ, καθώς και το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Τουλάχιστον 2.000 Βρετανοί Μουσουλμάνοι διαδήλωσαν την Κυριακή στο κέντρο του Λονδίνου ενάντια στην απεικόνιση του προφήτη Μωάμεθ από το γαλλικό “Charlie Hebdo”. Οι διοργανωτές της διαδήλωσης καταδίκασαν τις επιθέσεις στο Παρίσι, υποστήριξαν όμως ότι η γαλλική εφημερίδα δεν θα πρέπει να δημοσιεύει γελοιογραφίες του Προφήτη.

ΚΑΙΡΟΣ: Τοπικές βροχές στην Αττική με χιονοπτώσεις το απόγευμα στα ανατολικά και βόρεια προάστια. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα