Τσίπρας: «Η Ελλάδα θα αφήσει πίσω την κρίση»!

14:50 12/2/2015 - Πηγή: Bam

Βέβαιος ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει οριστικά την κρίση δήλωσε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής η οποία θα ξεκινήσει τελικά στις 4 μ.μ., ο Αλέξης Τσίπρας. Μέχρι στιγμής ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε διαδοχικές επαφές με τους ομολόγους του, της Βρετανίας και του Βελγίου, ενώ δεν αποκλείεται να έχει τετ-α-τετ και με την Άγκελα Μέρκελ.

Αλλεπάλληλες και πυρετώδεις διαπραγματεύσεις

επιβεβαιώνουν η Αθήνα και οι εταίροι για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας, 16 Φεβρουαρίου. Η χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της ευρω-ομάδας έληξε χωρίς συμφωνία, καθώς ο Γιάνης Βαρουφάκης απέρριψε την πρόταση για παράταση του Μνημονίου την οποία υπέβαλε η πλευρά των δανειστών.

«Κανείς δεν θέλει να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ευρώ. Η ελληνική κυβέρνηση όμως πρέπει να αναγνωρίσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβαν οι προκάτοχοί της και να τις τηρήσει» δήλωσε ο πρόεδρος της ευρωβουλής Μάρτιν Σούλτς.

Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Ο Αντώνης Σαμαράς θα δηλώσει στήριξη στις εθνικές προσπάθειες για μία βιώσιμη λύση που θα εγγυάται την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας» υποστηρίζουν πηγές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο Παρασκευή ο Γερμανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Μίκαελ Ροθ θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Χουντή.

Ολοκληρώνεται την Πέμπτη η διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου. Ο Έλληνας υπουργός επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Ελλάδας, ανακοίνωσε κοινές ασκήσεις με Ισραήλ και Αίγυπτο, ενώ γνωστοποίησε την τοποθέτηση -για πρώτη φορά- Ελληνοκύπριου αξιωματικού στο ΓΕΕΘΑ.

Ολιγόλεπτη πτήση πάνω από την Κω, και σε ύψος 300 μέτρων, πραγματοποίησε λίγο μετά τις 11 π.μ. της Πέμπτης στρατιωτικό ελικόπτερο της Τουρκίας. «Το πλήρωμα του ελικοπτέρου ενημερώθηκε ότι πετά σε ελληνικό εναέριο χώρο και συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις», ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων από τις Φυλακές του Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στις 5 Μαρτίου για την υπόθεση που αφορά το βίντεο Μπαλτάκου.

Με συμφωνία για εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία που θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, 14 Φεβρουαρίου, ολοκληρώθηκαν στο Μινσκ της Λευκορωσίας οι μαραθώνιες συνομιλίες, των ηγετών Ρωσίας, Ουκρανίας, Γαλλίας και Γερμανίας. «Συμφωνήσαμε κατάπαυση του πυρός και απόσυρση των βαρέων όπλων» ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΚΑΙΡΟΣ: Πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων την Παρασκευή στην Αττική, κυρίως στα βόρεια προάστια, με μεγάλα, όμως, διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει στους 9 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα