Τσίπρας: «Ήρθε η ώρα να φύγει η τρόικα»!

14:41 2/2/2015 - Πηγή: Bam

Θετικό βήμα για την Ευρώπη θα είναι η αντικατάσταση της τρόικας, μία εξέλιξη ώριμη και αναγκαία, δήλωσε από τη Λευκωσία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι η νέα κυβέρνηση θα αξιοποιήσει στο έπακρο τη νωπή λαϊκή εντολή για μία ισχυρή διαπραγμάτευση στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Αύριο ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στη

Ρώμη για συνάντηση με τον Ματέο Ρέντσι, και την Τετάρτη σε Βρυξέλλες και Παρίσι για συνομιλίες με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Φρανσουά Ολάντ.

Την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να υπάρξει συνάντηση και με την Άγκελα Μέρκελ, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Χουντής σε συζήτηση στο Mega. Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Χουντής ανέφερε ότι «η Ελλάδα θέλει να συζητήσει με όλους τους εταίρους», σημειώνοντας ότι «και το ραντεβού με την καγκελάριο της Γερμανίας θα γίνει στην ώρα του».

Τις θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης για τη λιτότητα, το χρέος και τις μεταρρυθμίσεις, παρουσίασε στον Βρετανό υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν στο Λονδίνο ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος συνοδεύεται από τον υφυπουργό Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Έκτακτη σύσκεψη για την άμεση αποζημίωση γεωργών και κτηνοτρόφων οι οποίοι επλήγησαν από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών. Περίπου 50 κάτοικοι παραμένουν αποκλεισμένοι στην κοινότητα Κλέπα της ορεινής Ναυπακτίας. Αυτή την ώρα (2:30 μ.μ.) συνεργεία της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του δήμου Ναυπακτίας και της έκτης ΕΜΑΚ, προσπαθούν να φθάσουν στο χωριό.

Μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στη Λευκωσία ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως «η παρουσία του ερευνητικού σκάφους Μπαρμπαρός υπονομεύει τις συνομιλίες για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, το οποίο αποτελεί -όπως είπε- απόλυτη προτεραιότητα για την Ελλάδα».

Συνάντηση διάρκειας μίας ώρας είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρμόδιος για τα θέματα της οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, με τον πρόεδρο της τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα, όπου συζητήθηκαν και αναλύθηκαν ιδέες για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Παν-Αττική στάση εργασίας την Παρασκευή στην τοπική αυτοδιοίκηση, από τις 11.30 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την παραπομπή σε δίκη των μελών της διοίκησης της ΠΟΕ-ΟTΑ, για τις απεργιακές κινητοποιήσεις του Οκτωβρίου του 2011.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν θα καθίσει σήμερα στο εδώλιο γαλλικού δικαστηρίου, κατηγορούμενος για μαστροπεία και συμμετοχή σε «δίκτυο πορνείας» σε ξενοδοχεία. Σε περίπτωση ενοχής του ο Στρος Καν θα βρεθεί αντιμέτωπος ακόμη και με δέκα χρόνια φυλάκισης και επιβολή προστίμου ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ.

ΚΑΙΡΟΣ: Βελτιωμένος θα είναι αύριο Τρίτη στην Αττική, με ηλιοφάνεια και εξασθένηση των ανέμων. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα στους 14 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα