Βρέθηκαν τα συντρίμμια του Ερμπάς!

17:37 24/3/2015 - Πηγή: Bam

Σε υψόμετρο 2.000 μέτρων στις γαλλικές Άλπεις εντοπίστηκαν συντρίμμια του Ερμπάς της γερμανικής εταιρίας "Germanwings", θυγατρικής της "Lufthansa". Το πλέον πιθανό είναι να μην υπάρχει κανένας επιζών, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ που βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Το μοιραίο αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τη Βαρκελώνη για το Ντίσελντορφ και σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση των γαλλικών Αρχών επέβαιναν 154 άτομα. Λίγα λεπτά πριν χαθεί από τα ραντάρ

είχε εκπέμψει SOS.

Θετικά αποτιμά η Αθήνα το χθεσινό ραντεβού του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. «Βρέθηκαν τα κοινά σημεία αναφοράς σε σχέση με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός κάλεσε την γερμανίδα καγκελάριο στην Αθήνα και η ημερομηνία της επίσκεψης θα καθοριστεί μέσω της διπλωματικής οδού.

Σε κρίσιμη ημέρα για την ελληνική οικονομία αναδεικνύεται η Τετάρτη, 25 Μαρτίου, καθώς η Αθήνα αναμένεται να καταθέσει στους εκπροσώπους των θεσμών τη λίστα των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων. Αύριο επίσης θα γίνει τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group και θα οριστεί η ημερομηνία σύγκλισης του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Αντικείμενο θα έχει τη ροή χρήματος προς την Ελλάδα.

Παρέμβαση στο θέμα της χρηματοδότησης, σήμερα, από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ. Με επιστολή του προς τους επικεφαλής του EFSF και του Euro Working Group, Κλάους Ρέγκλινγκ και Τόμας Βίζερ, ο κ. Ντάισελμπλουμ ζήτησε να εξεταστεί άμεσα το ελληνικό αίτημα επιστροφής του 1,2 δισ. ευρώ που εκ παραδρομής έστειλε πέρυσι η Αθήνα στον Προσωρινό Μηχανισμό Διάσωσης.

Την Πέμπτη, 26 Μαρτίου, ανοίγει η εφαρμογή για τη ρύθμιση οφειλών προς το ΙΚΑ και έως τη Δευτέρα 30/3, που θα έχει ξεκινήσει η σχετική διαδικασία για τα υπόλοιπα ταμεία. Στο οικονομικό επιτελείο αναμένουν από τη ρύθμιση έσοδα ενάμισι δισ. ευρώ.

«Να αναδειχτεί πρωταγωνίστρια η νέα γενιά», υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς μετά τη λήξη της μαθητικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Παρόμοια κυκλοφοριακά μέτρα θα ισχύσουν και αύριο, λόγω της καθιερωμένης στρατιωτικής παρέλασης.

Μία διαφορετική εμπειρία της μοναδικής ζωγραφικής του Ελ Γκρέκο θα περιμένει από τις 31 Μαρτίου τους επισκέπτες της Εθνικής Πινακοθήκης, στην προσωρινή της έδρα στο Γουδί. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει τα πιο σημαντικά έργα του Ελ Γκρέκο με τη βοήθεια εξελιγμένης ψηφιακής τεχνολογίας.

ΚΑΙΡΟΣ: Τοπικές βροχές την Τετάρτη, στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα στους 15 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Αναζητήσεις
γαλλικο ερμπας αλπεις, τα τελευταια νεα για το ερμπας
Τυχαία Θέματα