AEK:Και τώρα;

Η ΑΕΚ λοιπόν ανέβηκε στην Α 1 και πάλι. Γύρισε στο φυσικό της σπίτι και ασφαλώς εμπορικά και μόνο η Α 1 είναι φτωχότερη χωρίς μια από τις μεγαλύτερες σαν όνομα ομάδες όλων των εποχών με πολύ κόσμο και ιστορία. Αλλά το ερώτημα είναι τι θα κάνει για να μείνει και σκαλοπάτι σκαλοπάτι να φτάσει και πάλι ψηλά. Γιατί οι εποχές της φανέλας και του κόσμου έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Αν δεν πάιξεις μπασκετάκι, δεν πας πουθενά.Ή μάλλον πας και πάλι στην Α 2! H AEK έχει λειτουργήσει πολλές φορές όπως

και άλλες ομάδες με το σκεπτικό ότι είμαστε εμείς και οι ...άλλοι και έτσι θα σωνόμαστε, θα έχουμε αβάντες , θα έχουμε έσοδα και μπλα μπλα.. Και έρχονται οι κρυάδες. Η ΑΕΚ λοιπόν γύρισε. Και με μια υγιή δίοικηση που δεν υπόσχεται όμως τίποτα καθώς δεν έχει πακτωλό χρημάτων.

Και συνεπώς το πρώτο θέμα είναι το οικονομικό. Είναι κοντά στην ομάδα ο τίγρης Μελισσανίδης και αν ναι πόσο ορεξάτος; Αν ο Μελισσανίδης ασχοληθεί σοβαρά με το μπάσκετ η ΑΕΚ πάει φουλ 3η και σε 1-2 χρόνια χτυπά και τίτλο. Αν όμως ο τίγρης δεν είναι κοντά η ΑΕΚ θα πρέπει να πάει με χαμηλό και ρεαλιστικό μπάτζετ και χωρίς φανφάρες. Να μαζέψει νέα παιδιά και να κτίσει για μετά από 3-4 χρόνια . Οχι να τρέξει να μαζέυει αμερικανούς αμφίβολης αξίας και να φτιάνει ομάδες μια χρήσης που δεν αξίζουν τίποτα. Καλύτερα να μην μπάινει στα πλέι οφ αλλά να δημιουργεί προυποθέσεις για το μέλλον. Και να στήσει μια ομάδα χαρούμενη με ελληνόπουλα , μέλλον και προοπτική. Και να τρέξει να βρει έσοδα. Να ασχοληθεί με το μάρκετινγκ.

Πέρασαν οι εποχές του είμαι ΑΕΚ και έρχονται οι εταιρείες σε μένα και τα ..είμαι ΑΕΚ θέλει 100χιλ! Τώρα πας και χτυπάς πόρτες και μαζέυεις και 1000αρικα. Ναι 1000ρικα. Και αν μαζέψεις 100 χορηγούς από 1000 ευρώ έχεις ένα 100ρικο και 2000 διαρκείας από 100 ευρώ μια 200αρα και συν ΟΠΑΠ, τηλεοπτικά , μια κεντρική χορηγία κτλ μαζέυεις ένα 800αρι και κάνεις κάτι αξιόλογο και σοβαρό. Χωρίς φανφάρες και ηρωισμούς.... Και μετά μαζέυεις σταδιακά και άλλα και αυξάνεις τα έσοδα. Μάρκετινγκ που δεν υπάρχει στην Ελλάδα σχεδόν. Και προσέχεις και τον κόσμο. Ο 6ος πάικτης είναι ο κόσμος της ΑΕΚ αλλά αν είναι να είναι ο 6ος παίκτης και στα ντέρμπι να τρώει πρόστιμα καμιά 50αρα σύνολο και να χάσεις και 2-3 ματς κεκλεισμένων τι να τον κάνεις τον κόσμο; Αυτό τον κόσμο των ντέρμπι ; Οχι, προτιμάς να μαζέψεις οικογένειες και τον υγιή κόσμο. Ολα αυτά είναι σοβαρές σκέψεις που θα πρέπει να απασχολήσουν την δίοικηση που θα πρέπει να στελεχώσει με ικανά στελέχη και την ομάδα για τις διαφορετικές απαιτήσεις της Α 1 και να δει και τι θα κάνει με το έμψυχο υλικό της . Αυτές είναι οι νέες συνθήκες για την ΑΕΚ και ας ελπίσουμε να πράξει ορθώς ειδάλλως θα θυμίζει παρηκμασμένο γίγαντα και πάλι και μπορεί να γίνει ασανσέρ. Οι εποχές είμαστε ΑΕΚ, Άρης, ΠΑΟΚ κτλ πέρασαν...Αν δεν σπείρεις πλέον δεν οργώνεις!

Keywords
Τυχαία Θέματα