Au revoir Miami… (vid)

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς πήραν από το πρώτο παιχνίδι των Τελικών αυτό που ήθελαν! Ήτοι, έκαναν το "διπλό" απέναντι στους Μαϊάμι Χιτ (92-88) και πήραν το προβάδισμα στις νίκες (1-0). Για να τα καταφέρουν, όμως, χρειάστηκε το… μαγικό καλάθι του Τόνι Πάρκερ (21 πόντοι), ο οποίος ευστόχησε σε σουτ υπό πίεση χρόνου και… ΛεΜπρον Τζέιμς με 5.2'' να απομένουν για τη λήξη "κλειδώνοντας", έτσι, τη νίκη για την ομάδα του.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά φειδωλές στις κινήσεις τους. Σε σειρά Τελικών, άλλωστε, δεν είναι

εύκολο να ξεφύγει ο ρυθμός και να παιχθεί ραν εντ γκαν μπάσκετ. Αυτό, όμως, ευνοούσε φανερά τα "Σπιρούνια", τα οποία διατηρούνταν σε επαφή με το σκορ.
Όσο κι αν προσπαθούσε ο "Βασιλιάς" (18 πόντοι, 18 ριμπάουντ, 10 ασίστ) να… αυξήσει το προβάδισμα της ομάδας του, οι υπόλοιποι της… "Big 3" ήταν σε κακή μέρα (Κρις Μπος 13 πόντοι, Ντουέιν Ουέιντ 17 πόντοι).

Έτσι, στην τελευταία περίοδο, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι - χέρι στο σκορ, με τους Σαν Αντόνιο Σπερς να αυξάνουν όλο και περισσότερο την πίεση (αγωνιστική και ψυχολογική) απέναντι στους γηπεδούχους.

Εκεί όπου, όμως, κρίθηκε το παιχνίδι ήταν στην τελευταία επίθεση των "Σπιρουνιών", με το σκορ να είναι στο 90-88 υπέρ τους. Ο Τόνι Πάρκερ πήρε τη μπάλα, προσπάθησε να αποφύγει τον ΛεΜπρον Τζέιμς, ο οποίος όμως έπαιξε εξαιρετική άμυνα. Ε και; Ο Γάλλος πόιντ γκαρντ βρήκε τον τρόπο να τον αποφύγει (παρότι αρχικά έπεσε στο παρκέ), έκανε ένα μικρό βήμα (μαζί και… σπάσιμο μέσης) και ευστοχώντας σε ένα πραγματικά ΔΥΣΚΟΛΟ σουτ, "κλείδωσε" τη νίκη για την ομάδα του με 92-88.

Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς προηγείται, έτσι, με 1-0 στις νίκες στη σειρά των Τελικών, την ίδια ώρα που οι περσινοί πρωταθλητές (πλην ΛεΜπρον Τζέιμς) δείχνουν να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν πνευματικά στις απαιτήσεις.

Τα δωδεκάλεπτα: 24-23, 52-49, 72-69, 88-92.
ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ (Σπόελστρα): Τζέιμς 18 (1 τρίπ., 18 ριμπ., 10 ασ.), Χάσλεμ 2, Μπος 13, Ουέιντ 17, Τσάλμερς 8 (2), Άλεν 13 (3), Μίλερ 5 (1), Άντερσεν 7, Μπατίερ, Άντονι.
ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ (Πόποβιτς): Λέοναρντ 10 (10 ριμπ.), Ντάνκαν 20 (14 ριμπ.), Σπλίτερ 7, Γκριν 12 (4), Πάρκερ 21, Τζινόμπιλι 13 (2), Ντιό 2, Τζόζεφ, Νιλ 7 (1), Μπόνερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα