Αυτοκτόνησε, αλλά... δεν πέθανε

Houston we' ve got a problem? I don’t think so…
Η "σφαλιάρα" από τη Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να δημιούργησε… αμφιβολίες, αλλά δεδομένο είναι πως στην ουσία του πράγματος ο Παναθηναϊκός δεν έχασε τίποτα περισσότερο από ένα παιχνίδι. Κι αυτό γιατί το τριφύλλι παραμένει σε θέση ισχύος αναφορικά με την πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα. Δεν βρίσκεται σε καμία περίπτωση με την πλάτη στον τοίχο. Τουναντίον…

Οι "πράσινοι" αποδείχθηκαν ιδανικοί αυτόχειρες, αλλά αυτό δεν σημαίνει

πως μπαίνουν ξαφνικά στο γκρουπ των αουτσάιντερ για πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Ούτε καν μπορεί να πει κανείς ότι… αγχώνονται. Κι αυτό εξηγείται από το γεγονός πως χθες ο βασικός ανταγωνιστής -με βάση την εικόνα των ομάδων μέχρις στιγμής- του τριφυλλιού για την τέταρτη θέση στον όμιλο ηττήθηκε.

Ο λόγος για τη Ζαλγκίρις Κάουνας, η οποία σε ένα "κλειστό" παιχνίδι "λύγισε" από την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη. Η "εκτός προγράμματος" νίκη που πέτυχε η Ουνικάχα Μάλαγα στην έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μπορεί να την βάζει (θεωρητικά) στο κόλπο της οκτάδας, αλλά με βάση την μέχρι τώρα παρουσία της στο Top 16 δεν πείθει πως μπορεί να τα καταφέρει.

Ως εκ τούτου, ο Παναθηναϊκός μένει "εντός προγράμματος και πλάνου" στη δεύτερη φάση της Ευρωλίγκα, αφού η διαφορά από τους Λιθουανούς παρέμεινε στις δύο νίκες. Η χθεσινοβραδινή ήττα το μόνο που θα μπορούσαμε να πούμε πως αλλάζει στα σχέδια των "πρασίνων" είναι η κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου, έτσι ώστε να υπάρχει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Αυτό, όμως, δεν αποτελεί αυτοσκοπό για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη.

Χρόνος για να καλυφθεί η εντός έδρας απώλεια από τους Μαδριλένους υπάρχει και με το παραπάνω αφού ζητούμενο είναι να έρθει η νίκη στο παιχνίδι που ακολουθεί απέναντι στη Μπάμπεργκ. Και εν συνεχεία ο Παναθηναϊκός να προετοιμαστεί για τις δύο συνεχόμενες εκτός έδρας μονομαχίες με ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ζαλγκίρις Κάουνας έτσι ώστε να κυνηγήσει (τουλάχιστον) ένα "διπλό".

Γιατί σε περίπτωση που οι "πράσινοι" φύγουν από το Κάουνας με τη νίκη στις αποσκευές τους, τότε θα μπορούν να νιώθουν σίγουροι πως όλα κρίνονται από τα δικά τους χέρια για την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα…

Keywords
Τυχαία Θέματα