Άρης - Ολυμπιακός 68-84

Μόνο για ένα ημίχρονο δυσκολεύτηκε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Άρη στο "Αλεξάνδρειο", καθώς στη συνέχεια πάτησε το… γκάζι και κατάφερε να φτάσει στην επικράτηση με 84-68. Μελανό σημείο για την ομάδα του Πειραιά ήταν ο τραυματισμός του Πέρο Άντιτς, ο οποίος χτύπησε στο γόνατο και η κατάστασή του θα εκτιμηθεί τις επόμενες ώρες. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Περπέρογλου, Σερμαντίνι και Σπανούλης.

Οι "ερυθρόλευκοι" προσπάθησαν

στην αρχή να μπουν δυνατά και να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, ωστόσο η ομάδα της Θεσσαλονίκης έμεινε κοντά στο σκορ και δεν άφησε τους Πρωταθλητές Ευρώπης να κάνουν το παιχνίδι τους. Ναι μεν ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, αλλά ήταν αδύνατο να πάρει μία διαφορά, καθώς οι απουσίες που είχε, ήταν εμφανείς. Ο Άρης κατάφερε να μειώσει στον πόντο στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (17-18), ενώ στη συνέχεια παίζοντας πολύ καλό και ελεγχόμενο μπάσκετ απέκτησαν και το προβάδισμα. Μάλιστα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξέφυγε με 7 πόντους διαφορά στα μέσα της δεύτερη περιόδου, εκεί όπου ο Ολυμπιακός έχασε και τον Άντιτς (τραυματίστηκε στο γόνατο). Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα όμως αντέδρασε με τους Σερμαντίνι και Σπανούλη και κατάφερε να ανακτήσει το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου μισού του αγώνα, καθώς προηγήθηκε με 38-37.

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει κάποια σημαντικά καλάθια και να αποκτήσει μία διαφορά ασφαλείας από τον Άρη, καθώς προηγήθηκε με 52-40. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και να πλησιάσουν και πάλι τους "ερυθρόλευκους", αλλά η ομάδα του Πειραιά ανέβασε κι άλλο ρυθμούς και κατάφερε να ολοκληρώσει το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενος στο σκορ με 64-46. "Όπλο: του Ολυμπιακού ήταν σαφώς η άμυνα σε αυτό το δεκάλεπτο, καθώς δέχτηκε μόλις 9 πόντους. Η τελευταία περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τη διαφορά ακόμα και πάνω από τους 20 πόντους, με τον Άρη να μην μπορεί να αντιδράσει. Έτσι οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος κατάφεραν να φτάσουν στην τελική επικράτηση με 84-68.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 37-38, 46-64, 68-84.
ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Πελεκάνος 10 (1), Βεζένκοφ 7 (1), Τσιάρας 3, Ασημακόπουλος 14 (2), Καραποστόλου 8, Χαρίσης 4, Μποχωρίδης 6 (1), Σαρικόπουλος 4, Μούρτος, Βεργίνης 12 (2), Δήμας, Τσακαλέρης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 12, Λο 10 (2), Άντιτς 3, Σπανούλης 13 (1), Περπέρογλου 15 (1), Σεμραντίνι 13, Σλούκας 11 (1), Πέρκινς 2, Παπανικολάου 5 (1), Γεωργάκης, Κατσίβελης.

Keywords
Τυχαία Θέματα