Άρης - Περιστέρι 70-46

Σε ένα παιχνίδι που είχε χαρακτήρα "τελικού" για τον Άρη, η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου επέβαλλε από νωρίς τον ρυθμό της και εκμεταλλευόμενη τη μνημειώδη αστοχία των παικτών του Περιστερίου πήρε μία άνετη νίκη με 70-46 και μαζί μία βαθιά βαθμολογική ανάσα. Οι "κιτρινόμαυροι" δεν δυσκολεύτηκαν απέναντι στους "πρίγκιπες της δυτικής όχθης" και έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση πέτυχαν την πιο εύκολη φετινή τους νίκη.

Όπως υποδηλώνεται και από το τελικό σκορ, το μεγάλο πρόβλημα του Περιστερίου δεν ήταν άλλο από την επιθετική του δυστοκία. Οι "κυανοκίτρινοι" σούταραν με 35% (!) εντός παιδιάς (20/57),

νούμερο… απαγορευτικό για κάθε ελπίδα νίκης. Έτσι, το έργο των παικτών του Άρη έγινε πολύ εύκολο αφού από το πρώτο δεκάλεπτο είχαν αποκτήσει διψήφιο προβάδισμα (18-8), την οποία διατήρησε με σχετική άνεση μέχρι την ανάπαυλα (33-23).

Αν υπήρχε μία ελπίδα για το Περιστέρι προκειμένου να αποδράσει από το Αλεξάνδρειο με το ροζ φύλλο αγώνα, αυτό ήταν να αντεπιτεθεί στην τρίτη περίοδο. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι ανέβασαν ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ (54-31 στο 30') βάζοντας τέλος στις ελπίδες των φιλοξενούμενων για νίκη.

Ο Άρης, παρά την απουσία του Μιχάλη Πελεκάνου και τον τραυματισμό του Σωτήρη Καραποστόλου, δεν έδειξε να… πτοείται και εκμεταλλευόμενος την επιθετική αδυναμία του Περιστερίου πήρε μία πολύ σημαντική νίκη (70-46), σε ένα παιχνίδι που είχε αποκτήσει μεγάλη σημασία για τους "κιτρινόμαυρους" μετά τις επικρατήσεις των Καβάλας και Ηλυσιακού λίγη ώρα νωρίτερα.

Διαιτητές: Χριστοδούλου - Πουρσανίδης - Μπήτης.
Τα δεκάλεπτα: 18-8, 33-23, 54-31, 70-46.
ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Πάσαλιτς 6 (2), Χαντ 15 (3), Βεζένκοφ, Τσιάρας 2, Ασημακόπουλος 13 (2), Καραποστόλου 3 (1), Χαρίσης 2, Σαρικόπουλος 12 (10ριμπ.), Μούρτος 8, Βεργίνης 9, Δήμας.
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Κουστένης): Παπαντωνίου 3 (1), Κομποδιέτας 2, Βλάχος 2, Κανονίδης 4, Μάντζαρης 7, Ουίλιαμς 10, Χάινς 6, Πέτρουλας 5 (1), Μελισσαράτος 2, Πρέκας, Λάκκας 5, Ζούμπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα