Αβέβαιο παρόν, σίγουρο μέλλον

Η νέα (σφιχτή) οικονομική πολιτική που καλείται να εφαρμόσει η διοίκηση του Άρη αναγκάζει τους ανθρώπους της ομάδας αφενός να είναι πιο προσεκτικοί στις επιλογές των παικτών που θα στελεχώσουν το ρόστερ της επόμενης σεζόν, αφετέρου, όμως, να στραφούν και πάλι προς την παραγωγική διαδικασία.

Οι υποδομές του Άρη, άλλωστε, δουλεύουν σε πολύ καλό επίπεδο με αρκετούς παίκτες να βγαίνουν από την ομάδα τα τελευταία χρόνια και να διαπρέπουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τους Κώστα Παπανικολάου και Λίνο Χρυσικόπουλο να είναι οι πιο

πρόσφατες περιπτώσεις.

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής έχει την… ευχέρεια να διαθέτει δύο νεαρούς παίκτες με πλούσιο ταλέντο, οι οποίοι, αν αξιοποιηθούν σωστά, μπορούν να αποτελέσουν τους επόμενους ηγέτες των Θεσσαλονικέων.

Ο λόγος για τους Λευτέρη Μποχωρίδη και Αλεξάνταρ Βεζένκοφ.

Ο πρώτος έχει ήδη πάρει… προαγωγή στην ανδρική ομάδα αφού θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα του Άρη για ακόμα τέσσερα χρόνια. Η παρουσία του στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων που διεξάγεται αυτή την περίοδο σε Λετονία και Λιθουανία καταδεικνύει πως οι "κίτρινοι" έχουν κάθε λόγο να νιώθουν δικαιωμένοι για την επιλογή τους να "δέσουν" τον 18χρονο γκαρντ, αφού οι 10.7 πόντοι, τα 4.2 ριμπάουντ και οι 2.7 ασίστ ανά παιχνίδι, καθιστούν τον Μποχωρίδη τον ηγέτη της περιφερειακής γραμμής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Παρόμοια περίπτωση (αν όχι καλύτερη) είναι αυτή του Αλεξάνταρ Βεζένκοφ. Ο 17χρονος φόργουορντ παρότι έχει γεννηθεί στην Κύπρο, αγωνίζεται με τα χρώματα της Βουλγαρίας στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων όντας ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της. Και πώς να μην είναι, άλλωστε, με τους 20 πόντους, τα 6 ριμπάουντ και τις 2 ασίστ που μετράει ανά παιχνίδι στη διοργάνωση.

Ο παίκτης του Άρη έχει πάρει… από το χέρι την Εθνική ομάδα της χώρας του οδηγώντας την στην φάση των "8", με τις ελπίδες για ένα μετάλλιο να είναι ιδιαιτέρως αυξημένες. Ο Βεζένκοφ αποτελεί έναν σκόρερ ολκής, όπως αποδεικνύεται και από τα νούμερά του, καθώς τα ποσοστά του είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρόσεκτα (50% στα δίποντα, 47.1% στα τρίποντα και 100% στις βολές).

Πρόθεση των ανθρώπων του Άρη είναι να δώσουν αυξημένες αγωνιστικές αρμοδιότητες και στους δύο τη νέα αγωνιστική περίοδο, αφού δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία να "εκμεταλλευτούν" τα ακατέργαστα διαμάντια που διαθέτουν στο ρόστερ τους.

Άλλωστε, μετά τον Μποχωρίδη και ο Βεζένκοφ αναμένεται να πάρει σειρά στην υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου σε ένα χρόνο, όταν και θα έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα