Μπήκε το πρώτο λιθαράκι...

Μία νίκη σε ένα μαραθώνιο δεκατεσσάρων αγώνων, όπως είναι αυτός του Top 16, σημαίνει πολλά και… τίποτα. Έχοντας μπροστά του ακόμα ένα… δεκατριάρι "μονομαχιών", άλλωστε, ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε (ή θα έχανε) τίποτα σημαντικό με την εντός έδρας επικράτηση επί της Ζαλγκίρις Κάουνας.

Παρόλ’ αυτά, η κατάκτηση των δύο βαθμών της νίκης, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αυτή

κατέληξε στο "πράσινο" στρατόπεδο, δίνουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά στους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη εν όψει της συνέχειας. Το τριφύλλι κατάφερε να αφήσει πίσω του την απουσία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη και τον τραυματισμό του Δημήτρη Διαμαντίδη και κάνοντας κατάθεση ψυχής να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στη δεύτερη φάση της Ευρωλίγκα.

Όλα αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν αφού, πλέον, σημασία έχει το τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός στα επόμενα παιχνίδια του Top 16 με πρώτο και καλύτερο αυτό κόντρα στην Αναντολού Εφές την ερχόμενη βδομάδα.

Κάνοντας μία… παρατυπία, που δεν αρέσει και τόσο στους προπονητές, και βλέποντας αναλυτικά το πρόγραμμα του πρώτου γύρου του Top 16 εξάγεται το συμπέρασμα πως οι "πράσινοι" μπορούν, παρά τις δυσκολίες που συναντούν λόγω των διαρκών τραυματισμών που του ταλαιπωρούν, να βάλουν γερές βάσεις για την πρόκρισή τους στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα, αφού υπάρχει η δυνατότητα να έχουν ρεκόρ 5-2 (ή ακόμα καλύτερα 6-1).

Και εξηγούμαστε… Μετά το παιχνίδι με τους Τούρκους στην Κωνσταντινούπολη (νίκη "δίνει φτερά" ακόμα και για την πρωτιά, ενώ η ήττα είναι "εντός προγράμματος"), ακολουθεί η εντός έδρας αναμέτρηση με την Ουνικάχα Μάλαγα, ένα παιχνίδι που λογίζεται ως must win. Κάτι που ισχύει και για την "κόντρα" με την Άλμπα Βερολίνου στη Γερμανία, πριν επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ για τις δύο σερί εντός έδρας αναμετρήσεις με Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάμπεργκ. Τέλος, ο πρώτος γύρος ολοκληρώνεται με τον αγώνα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην "παγωμένη" Ρωσία, ένα παιχνίδι όπου ενδεχόμενη ήττα δεν… εκτροχιάζει το τρένο της πρόκρισης.

Όπως έχει διαμορφωθεί ο όμιλος του Παναθηναϊκού, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη πρέπει να βάλει τέσσερις ομάδες από κάτω της. Κι αν οι δύο θεωρούνται… δεδομένες (Άλμπα Βερολίνου, Μπάμπεργκ), δεν αποκλείεται με βάση το πρόγραμμα των δύο ομάδων, η τρίτη να είναι η Ζαλγκίρις Κάουνας, η οποία δεν θα πάρει ανάσα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Τι έχουν να κάνουν σε αυτό το διάστημα οι Λιθουανοί; Έχουμε και λέμε: Ουνικάχα Μάλαγα (εντός), Ρεάλ Μαδρίτης (εκτός), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εντός), Αναντολού Εφές (εκτός), Άλμπα Βερολίνου (εντός) και Μπάμπεργκ (εκτός). Όπερ και σημαίνει πως η ομάδα του Χοάν Πλάθα καλείται στις προσεχείς τέσσερις αγωνιστικές να ξεπεράσει έναν μεγάλο σκόπελο με διαρκή ντέρμπι που μπορεί να κρίνουν πολλά.

Αν τα πράγματα εξελιχθούν "φυσιολογικά", τότε οι "πράσινοι" δεν αποκλείεται να βρίσκονται "καβάλα στο άλογο" και στον δεύτερο γύρο να ψάχνουν νίκες για να έχουν ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα. Όλα είναι εφικτά…

Keywords
Τυχαία Θέματα