"Δίδυμοι πύργοι"

Το μπάσκετ είναι τρόπος ζωής. Και μπορεί (βιολογικά) η καριέρα ενός αθλητή να τελειώνει, όμως δεν σταματά η ενασχόλησή του με το σπορ. Κάποιοι επιλέγουν να γίνουν προπονητές, άλλοι αναζητούν διοικητικές θέσεις σε ΚΑΕ (και όχι μόνο).

Δύο πρώην παίκτες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ, δύο πρώην παίκτες εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, δύο στελέχη των "αιώνιων" αντιπάλων, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεργαστούν, προκειμένου για να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο γραφείο εκπροσώπησης παικτών.

Ο

Γιάννης Γιαννούλης και ο Τζορτζ Παπαδάκος έχουν… υψηλές φιλοδοξίες και… παίζουν από το... High Post! Δύο διεθνείς παίκτες, δύο παίκτες που έζησαν το μπάσκετ εντός κι εκτός συνόρων, δύο νέα παιδιά με όραμα, με διάθεση με κέφι.

"Ένα πράγμα δεν θέλουμε: να προσθέσουμε τα ονόματά μας στη λίστα των ενεργών μάνατζερ, τους οποίους ΦΥΣΙΚΑ σεβόμαστε. Θέλουμε, όμως, να χαράξουμε μια εντελώς διαφορετική πορεία, αφού ξεκινάμε από διαφορετική αφετηρία" είπαν μ' ένα στόμα.

Είναι αλήθεια πως ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν επιλέξει να ασχοληθούν με αυτό το επάγγελμα τόσο υψηλού επιπέδου (πρώην) μπασκετμπολίστες. "Έχω την αίσθηση πως αυτό είναι πλεονέκτημα για μας" υποστήριξε ο Γιάννης Γιαννούλης και εξήγησε:

"Έχουμε αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, έχουμε βιώσει τις ίδιες ανασφάλειες με τα παιδιά που θα εκπροσωπήσουμε. Έχουμε… περπατήσει όλα τα σκαλιά για να φτάσουμε στο επίπεδο που φτάσαμε, άρα δεν υπάρχει παίκτης ο οποίος θα συζητήσει μαζί μας και δεν θα έχουμε βιωματικές αναγωγές από τη δική μας καριέρα".

Ο Τζορτζ Παπαδάκος συμπλήρωσε: "Μιλώντας με τους προπονητές, οποιασδήποτε ομάδας, σε όποια κατηγορία και αν βρίσκεται, γνωρίζουμε τί θα θελήσουν κι αυτοί γνωρίζουν πως είναι εύκολο να αντιληφθούμε τις ανάγκες τους".

"Δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε"

Φτάνουν, όμως, οι εικόνες από το… ένδοξο παρελθόν τους για να πετύχουν σε αυτό που σχεδίασαν και έβαλαν μπροστά εδώ και περίπου έναν μήνα; "Σίγουρα όχι" απάντησε ο "Γιαν Γιαν" και τόνισε: "Όποιος προπονητής πίστεψε ότι αρκούσε η μεγάλη του καριέρα ως παίκτης απέτυχε. Αυτό είναι το δίδαγμα και το μάθημα για μας. Ξεκινάμε από το μηδέν, γνωρίζοντας πως τα ονόματά μας δεν είναι άγνωστα στον μπασκετικό χώρο, όμως ως εκεί.

Για μας είναι διπλά δύσκολο, επειδή ο κόσμος μας γνωρίζει ως αθλητές. Πετύχαμε πράγματα που άλλοι ίσως δεν έχουν ονειρευτεί, οπότε δεν έχουμε… δικαίωμα να αποτύχουμε τώρα, που είμαστε και πιο μεγάλοι σε ηλικία (άρα έχουμε περισσότερες παραστάσεις) και συνειδητά μπαίνουμε σε έναν χώρο, που έχει ατέλειες, έχει προβλήματα, αλλά έχει και προοπτική".

Ο "Παπαντάνκος", όπως τον φώναζαν όταν έπαιζε, είναι ο… τεχνοκράτης της παρέας: "Ήδη, πολύ πριν βγούμε στην αγορά, έχουμε κάνει ένα πολύ μετρημένο business plan. Δεν θέλουμε απλά να προσθέσουμε τα ονόματά μας στη λίστα, αλλά να δημιουργήσουμε μια άλλη οπτική για τον χώρο συνολικότερα.

Θέλουμε να έχουμε πλήρη κάλυψη στους αθλητές και τους προπονητ

Keywords
Τυχαία Θέματα