Δοκιμασία χαρακτήρα

Ακόμη κι αν δεν βγει κανείς να το ομολογήσει, είναι ξεκάθαρο ότι στον Ολυμπιακό θα θυσίαζαν ευχαρίστως το σερί τους, που σταμάτησε στο 23-0, σε μια από τις αδιάφορες βαθμολογικές αναμετρήσεις της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας, με μια νίκη τροπαίου , μέσα στο ΟΑΚΑ. Άλλωστε το ήξεραν ότι κάποια στιγμή θα έχαναν. Το ζητούμενο ήταν να έχαναν ένα παιχνίδι που δεν θα τους πόναγε τόσο πολύ.

Σύμφωνοι, οι βασικοί στόχοι –το πρωτάθλημα και η Ευρωλίγκα-

είναι μπροστά, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούν να μην διερευνήσουν πώς είναι δυνατόν στην Ευρώπη να έχουν μια τόσο πληθωρική εικόνα και στα ματς με τον Παναθηναϊκό να εμφανίζονται εκτός …θέματος. Γιατί το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και πέρυσι, στους τελικούς του πρωταθλήματος, μετά τον άθλο του Λονδίνου.

Είναι ένα φαινόμενο που οφείλουν να ερμηνεύσουν συνολικά. Τα τελευταία χρόνια, δεν έχουν πετύχει καμιά μεγάλη (από πλευράς κρισιμότητας) νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ, η οποία θα τους βοηθούσε να αλλάξουν τα δεδομένα.

Είναι υποχρεωμένοι λοιπόν , να αναζητήσουν έναν τρόπο που μπορούν να προσεγγίσουν τέτοια ματς συνολικότερα, από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Και πνευματικά και ψυχολογικά.

Λες και στο συγκεκριμένο γήπεδο, με τον συγκεκριμένο αντίπαλο μειώνονται οι αντιστάσεις τους και αλλοιώνεται η φυσιογνωμία τους.

Μια εξήγηση είναι ότι η (προκαταβολική ) καχυποψία που αισθάνονται τους αποπροσανατολίζει και τους καταβάλει. Ανεξάρτητα αν αυτή επιβεβαιώνεται ή όχι, χάνουν πολύτιμη ενέργεια αναζητώντας τρόπους να την εκφράσουν και να την αντιμετωπίσουν.

Ίσως πάλι στην Ευρώπη, να νιώθουν καλύτερα και αυτό να τους βολεύει ως άλλοθι.

Ο ημιτελικός και κατ’ επέκταση το κύπελλο χάθηκε. Το ζητούμενο είναι πλέον η διαχείριση του συγκεκριμένου αποτελέσματος και του συναισθήματος που γέννησε. Με τόσους παίκτες που δεν έχουν πρωθύστερη εμπειρία από τέτοιο επίπεδο, ίσως να χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια από αυτή που έγινε πέρυσι, μετά τον χαμένο τελικό του κυπέλλου στο Ελληνικό. Μην ξεχνάμε ότι από τους 8 νεοαποκτηθέντες, μόνο ο Μπέγκιτς έχει ξαναπαίξει στην Ευρωλίγκα

Πάντως η αρχική εντύπωση δεν μπορεί να αλλάξει από ένα και μόνο παιχνίδι του Δεκεμβρίου: ο φετινός Ολυμπιακός , ως ομάδα, είναι πιο πλήρης και πιο αθλητικός από τον περσινό. Έχει περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερες δυνατότητες. Το θέμα είναι αν θα έχει και τον χαρακτήρα να τις αξιοποιήσει και να τις μετουσιώσει σε τίτλο ή τίτλους. Το ΤΟΡ 16, ξεκινάει πολύ γρήγορα και είναι μια καλή ευκαιρία να δοθούν οι πρώτες απαντήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα