Έι Τζέι Σλότερ στο Basketblog: «Η δεύτερη περίοδος ήταν όλο το ματς»

Η Μπαρτσελόνα συνεχίζει να αποτελεί τον «κακό δαίμονα» του Παναθηναϊκού, έχοντας κερδίσει και στις τέσσερις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Αποτελεί, επίσης, τη μοναδική ομάδα μέχρι τώρα, που έχει υποχρεώσει τους «πράσινους» σε ήττα στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων την φετινή σεζόν, και μάλιστα δις, γεγονός που δείχνει μεταξύ άλλων, την ποιότητα και τη δυναμική της.

Οι λεπτομέρειες ήταν, για άλλη μία φορά, εναντίον των παικτών του Ντούσκο

Ιβάνοβιτς, παρότι πάλεψαν για το θετικό αποτέλεσμα. Ο Έι Τζέι Σλότερ, μιλάει στο Basketblog.gr, για το τι ήταν αυτό που καθόρισε τον νικητή του μεγάλου ευρωπαϊκού ντέρμπι, ενώ δίνει το δικό του στίγμα, εν όψει της συνέχειας. Παράλληλα, βρίσκει την ευκαιρία να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια, για τους φίλους της ομάδας, ενώ αναφέρεται και στους χθεσινούς πρωταγωνιστές των «Μπλαουγκράνα». Ο Αμερικανός γκαρντ, είχε 9 πόντους, με 0/4 δίποντα και 3/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, δύο ασίστ, ένα λάθος κι ένα κλέψιμο σε 29 λεπτά συμμετοχής, συγκεντρώνοντας 4 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Συνέντευξη στον Ραφαήλ Αλαγά

Έι Τζέι, παλέψατε πολύ απόψε απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα, αλλά τελικά ηττηθήκατε στις λεπτομέρεις. Ποιες νομίζεις, ήταν αυτές οι λεπτομέρεις που έκριναν την έκβαση της αναμέτρησης;

Νομίζω, ότι ήταν τα 5-6 λεπτά στη δεύτερη περίοδο, όπου χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, τόσο στο αμυντικό, όσο και στο επιθετικό κομμάτι. Αυτό μας άφησε πίσω, και στο ημίχρονο είπαμε πως έπρεπε να μπούμε αποφασισμένοι για το δεύτερο μέρος και να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Δυστυχώς, όμως, δεν καταφέραμε να πετύχουμε την ανατροπή.

Και η τελευταία επίθεση, βέβαια, όπου κάνατε το λάθος, έχοντας την ευκαιρία μέχρι και να ισοφαρίσετε, ήταν καθοριστική.

Σίγουρα ήταν ένα κρίσιμο λάθος, αλλά δεν ήταν αυτό που έκρινε το ματς. Ο λόγος που χάσαμε, δεν ήταν αυτή η κατοχή, αλλά κυρίως η χαμηλή απόδοσή μας στο δεύτερο δεκάλεπτο. Σε αυτά τα 5-6 λεπτά, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να πάρει μία σημαντική διαφορά, και φάνηκε πως το σημείο αυτό, ήταν όλη η ιστορία του αγώνα.

Τι σας έδωσε τη δύναμη, να προσπαθήσετε να ανατρέψετε τη διψήφια διαφορά πόντων, με την οποία βρεθήκατε πίσω σε εκείνο το διάστημα;

Πιστεύω πως είναι οι οπαδοί μας, οι οποίοι φέτος έχουν καταγράψει φοβερούς αριθμούς προσέλευσης στο ΟΑΚΑ. Είναι, πραγματικά, εξαιρετικό να βλέπεις κάτι τέτοιο σε κάθε παιχνίδι, και αποτελεί ασφαλώς ένα λόγο να παλεύεις μέχρι τέλους για το αποτέλεσμα.

Η πρώτη ήττα σας στο ΟΑΚΑ, στα πλαίσια του Top-16, έρχεται μήπως στο χειρότερο σημείο, μιας και πλέον μειώνονται αισθητά οι ελπίδες σας για το πλεονέκτημα έδρας;

Ίσως να ισχύει αυτό, αλλά τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμη. Οφείλουμε να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να πάρουμε όσο περισσότερα αποτελέσματα μπορούμε πια, προκειμένου να πάρουμε την καλύτερη δυνατή θέση, εν όψει play-offs.

Ένα από τα παιχνίδια που πρέπει να κερδίσετε οπωσδήποτε, μετά από δύο συνεχόμενες ήττες, σε Τελ Αβίβ και ΟΑΚΑ, είναι μάλλον το προσεχές στο Κάουνας, κόντρα στη Ζαλγκίρις.

Δίχως αμφιβολία, πρέπει να επανέλθουμε επειγόντως στις νίκες στο συγκεκριμένο ματς. Οφείλουμε, πλέον, να συγκεντρωθούμε σε αυτό και να διεκδικήσουμε το θετικό αποτέλεσμα, σε μία δύσκολη έδρα.

Στο ματς αυτό, η Μπαρτσελόνα είχε και διαφορετικούς πρωταγωνιστές από τους συνηθισμένους της, όπως ο Τζάστιν Ντόλμαν και ο Τίμπορ Πλάις. Μήπως ο αμυντικός προσανατολισμός της ομάδας είχε σταθεί σε άλλους παίκτες, όπως ο Τόμιτς, και παίκτες, όπως ειδικά ο Πλάις, αποτέλεσαν έκπληξη;

Σε καμία περίπτωση δεν αποτέλεσαν έκπληξη για εμάς. Το σκάουτινγκ μας, είχε δώσει την ίδια βάση σε όλους τους παίκτες της Μπαρτσελόνα, καθώς γνωρίζουμε ότι σε κάθε θέση έχει εξαιρετικές λύσεις. Ο Ντόλμαν, έπαιξε εξαιρετικά και σκόραρε μερικά καθοριστικά σουτ, σε στιγμές όπου εμείς πλησιάζαμε στην ανατροπή. Ο Πλάις είναι ένας εξίσου ποιοτικός παίκτης, και κατάφερε να το αποδείξει και απόψε, αν και μέχρι τώρα στη σεζόν ο χρόνος του είναι περιορισμένος.

Keywords
Τυχαία Θέματα