Ελληνική ιθαγένεια και... ενδεχόμενο Εθνικής για Βεζένκοφ!

Πολύ κοντά στην απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας, βρίσκεται ο Αλεξάντερ Βεζένκοφ, με την προ πενταμήνου αίτησή του να φαίνεται να έχει ήδη φτάσει στο τελικό στάδιο της, και την υπογραφή του Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση, να είναι μάλλον το μοναδικό «βήμα» που έχει απομείνει για την επισημοποίηση του γεγονότος. Ο ηγέτης του φετινού Άρη, έχοντας ζήσει και ανατραφεί στην πατρίδα μας, θέλησε να αποκτήσει το δικαίωμα αυτό, έχοντας βέβαια γεννηθεί στην Κύπρο, και με τους γονείς του να είναι βουλγαρικής υπηκοότητας.

Στο

τελευταίο στοιχείο, γεννάται ξανά ένα σημαντικό ζήτημα, τόσο για τον ίδιο τον παίκτη, όσο και για την Εθνική ομάδα. Ο Βεζένκοφ, μπορεί να έχει αγωνιστεί με τα χρώματα της πατρίδας των γονέων του, αλλά στις μικρές Εθνικές και πριν καν συμπληρώσει τα 20 χρόνια του. Αυτά τα δεδομένα σημαίνουν αυτόματα, ότι μπορεί ακόμη να σκεφτεί την πιθανότητα να διαφοροποιήσει τη στάση του, και να επιλέξει να αγωνιστεί στο τμήμα Ανδρών της Ελλάδας. Αρκεί να υπενθυμίσουμε, σε αυτό το σημείο, πως έχει δηλώσει αρκετές φορές τη διάθεσή του να αγωνιστεί για τη Βουλγαρία, για χάρη τον γονέων του, αλλά το δέλεαρ του να παίξει για μία ισχυρή πανευρωπαϊκή δύναμη, με μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχιών, και ως εκ τούτου, με περισσότερη «λάμψη» για τον ίδιο, είναι αρκετά ισχυρό.

Μέχρι τις 6 Αυγούστου, λοιπόν, όταν και θα γιορτάσει το κλείσιμο της... δεύτερης δεκαετίας της ζωής του, έχει άπλετο χρόνο να αποφασίσει ποια Εθνική θα ενισχύσει, μέχρι το τέλος της καριέρας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα