Φαινόμενο Λέικερς...

Χαμός γίνεται με την παρουσία των Λέικερς την φετινή σεζόν καθώς από την πρώτη μέρα της μεγάλης απόκτησης του Χάουαρντ όλοι έσπευσαν να μιλήσουν για την ομάδα θαύμα του ΝΒΑ. Και για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται αν και έχουμε πολύ δρόμο ακόμα στο ΝΒΑ, ότι τα μεγάλα ονόματα και οι σταρ δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία και τους τίτλους.

Είδαμε πόσα χρόνια προσπάθησε ανεπιτυχώς ο Ολυμπιακός

να φτάσει στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα δαπανώντας περιουσίες ολόκληρες και φέρνοντας ότι καλύτερο κυκλοφορούσε στην αγορά. Είδαμε και το Μαϊάμι της μεγάλης τριάδας τον πρώτο χρόνο της να χάνει τον τίτλο από το Ντάλας του Νοβίτσκι.

Και φέτος είναι η ώρα των Λέικερς που αποδεικνύουν ότι οι φίρμες, οι σταρ και τα λεφτά δεν φτιάνουν ομάδες. Και τους προπονητές επίσης καθώς πρέπει να έχεις καλό κουμανταδόρο και πλοίαρχο στο καράβι σου για να πιάσει στεριά σε ένα τόσο μακρινό και επίπονο ταξίδι!

Οι Λέικερς λοιπόν φέτος πήραν ότι καλύτερο υπήρχε στο ΝΒΑ και έχουν γενικά ότι καλύτερο σχεδόν σε κάθε θέση. Τον καλύτερο πασέρ του ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια, τον Νας. Τον καλύτερο σκόρερ-2αρι τον Κόμπε Μπράιαντ. Τον καλύτερο σέντερ τον Χάουαρντ. Και ένα πολύ καλό 4αρι τον Πάου Γκασόλ και από εκεί και πέρα καλά 3-4αρια όπως Αρτέστ και Τζέιμσον που σε άλλες ομάδες θα ήταν πρωταγωνιστές. Και παρόλα αυτά η ομάδα παραπαίει, δεν έχει ισορροπία, την μια παίζει επίθεση, την άλλη προσπαθεί να παίξει άμυνα, ο Πάου Γκασόλ είναι σαν χαμένος καθώς πάιρνει μπάλες ο Χάουαρντ και έχασε τον ρόλο του.

Ο Νας είναι απών λόγω τραυματισμού και ο Κόμπε πολλές φορές κατεβάζει την μπάλα και η πλάκα έιναι ότι όποτε βάζει +40 ο Κόμπε οι Λέικερς χάνουν! Αποδεικνύοντας ότι στο σύγχρονο μπάσκετ δεν βασιλεύουν μόνοι οι σούπερ σταρ αλλά θέλουν και χρυσούς ρολίστες. Και οι Λέικερς έχουν χάσει την ισορροπία τους καθώς είχαν τον Μάικ Μπράουν στον πάγκο που είναι λάτρη της άμυνας αλλά είχε παίκτες ειδικά φέτος που σκέφτονται μόνο πως θα βάλουν την μπάλα στο καλάθι. Αλλά ήρθε και ο Ντ Αντόνι που είναι εραστής του σόου τάιμ μπάσκετ και όμως έχει 4-8 με κάκιστες εμφανίσεις.

Ο Μάτζικ Τζόνσον ήδη κάνει σχόλια για το πως παίζει ο Πάου Γκασόλ επειδή βγαίνει πολύ έξω και όχι στο inside game. Γενικά ένα βαρύ κλίμα και όπως είπε και ο Κόμπε που για πολλούς κάνει... κουμάντο και ευθύνεται για τα... βαριά αποδυτήρια, οι Λέικερς είναι στην πρώτη τους φορά μετά από 17 χρόνια με τόσο παράξενο κλίμα!

Απαντήσεις πολλές. Η ομάδα δεν έχει χημεία, δεν έχει συγκεκριμένους ρόλους, δεν μπορεί να αξιοποιηθούν όλοι που έχουν μάθει να παίζουν με συγκεκριμένους τρόπους και στιλ και θέλουν χρόνο. Για άλλους δεν κάνει ο Ντ' Αντόνι. Για άλλους πρέπει να φύγει ο Κόμπε και έπρεπε να τον ανταλλάξουν οι Λέικερς για να έχουν και μέλλον. Το βέβαιο και ενώ ο Πάου είναι ο πρώτος που μάλλον θα αλλάξει τον Γενάρη κιόλας πολιτείες, είναι ότι οι Λέικερς θα περιμένουν να δουν πως θα πάει η χρονιά και αν αποτύχουν που προς το παρόν είναι.. βέβαιο, το καλοκαίρι θα κάνουν ριζικές αλλαγές και θα προσπαθήσουν να κτίσουν την ομάδα τους πάνω στον Χάουαρντ και όχι στον Κόμπε και την περιφέρεια που εκτός των άλλων έιναι επιρρεπής αμυντικά έχοντας μ.ο ηλικίας τα 36 έτη!

Συνεπώς οι Λέικερς έχουν τρομερές προσωπικότητες, σούπερ άσο, 2αρι και 5αρι, σούπερ παίκτες σε όλες τις θέσεις και πάγκο, καλό προπονητή, αλλά καμία χημεία και ομάδα και επειδή πλέον και το ΝΒΑ αποκτά ευρωπαϊκές συνήθειες και θυμίζει ευρωπαϊκό μπάσκετ με την τακτική και την ομαδικότητα, τα πράματα στο L.A είναι δύσκολα για φέτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα