Φενέρ με... σπασμένα φρένα

Η Φενερμπαχτσέ νίκησε στην έδρα τς με 77-69 τη Νταρουσάφακα και συνέχισε την ξέφρενη πορεία της προς την πρωτιά του ομίλου του Παναθηναίκού που πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Χωρίς ουσιαστικά άγχη μπήκαν στο γήπεδο οι δύο ομάδες, αφού η μεν Φενέρ έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκρισή της και ουσιαστικά και την πρωτιά, η δε Νταρουσάφακα δεν έχει πλέον ελπίδες.


Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς δεν έδειξαν να αντιμετωπίζουν το ματς σαν αγγαρεία, ο Κάλινιτς "ντύθηκε" πρωταγωνιστής και ο Ούντο κυριάρχησε κάτω από τα δύο καλάθια, δίνοντας στην ομάδα τους ένα προβάδισμα

με 25-17 στο 9' και με 25-21 στο δεκάλεπτο.
Η Νταρουσάφακα βρήκε επιθετικό ρυθμό στηριζόμενη στην αμερικάνικη δύναμή της και με τους Ουιλκμπέκιν, Ρέντινγκ, Σλότερ να δίνουν σκορ, έκανε ένα σερί 16-2 και στο 23' προηγήθηκε με 33-27.


Ο Ομπράντοβιτς πήρε τάιμ άουτ, έριξε τον Χίκμαν στο παιχνίδι και αυτός έδωσε ρυθμό, ο Βέσελι απεγκλωβίστηκε επιθετικά, ο Ούντο ανέκαμψε μετά από λίγα λεπτά... ύφεσης και η Φενέρ ανέκτησε το προβάδισμα στο 15' με 35-33 και πήγε στο ημίσρονο προηγούμενη με 45-39.

Η Νταρουσάφακα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με αμυντικό προσανατολισμό για να μην αφήσει τη Φενέρ να βρει ρυθμό και ξεφύγει και τα κατάφερε. Κρατώντας τους γηπεδούχους στους 4 πόντους για 6 λεπτά, προηγήθηκε με 50-49 με τους Ρέντινγκ και Χαραγκόντι να της δίνουν τις επιθετικές λύσεις.


Η Φενέρ αντέδρασε με τον Χίκμαν να αποτελεί σταθερά την πιο αξιόπιστη λύση της και έκλεισε την περιόδο με ένα μικρό προβάδισμα, 57-54.

Η... εμφάνιση του Μπογκντάνοβιτς στο σκοράρισμα με ένα προσωπικό ξέσπασμα έφερε την ομάδα του Ομπράντοβιτς στο +8, 66-58 στο 33' δίνοντας την αίσθηση ότι η... βενζίνη των φιλοξενούμενων τελείωνε. Αυτοί, πάντως, το διέψευσαν. Πάντα στηριζόμενοι στην άμυνά τους, βρήκαν δυο σουτ με Ουιλμπέκιν και Μπιέλιτσα και στο 35' ήταν και πάλι σε απόσταση αναπνοής, 66-63.

Ο Ούντο όμως σε μια από τις καλύτερες βραδιές του με τη φανέλα της Φενέρ δε μπορούσε να διανοηθεί ότι δεν θα φύγει νικητής από το γήπεδο. Με συνεχόμενες προσωπικές ενέργειες στην επίθεση διαμόρφωσε το 73-66 στο 37', ένα προβάδισμα το οποίο διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε.


ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Χίκμαν 12(1), Ερσέκ, Ούντο 18, Μαχμούτογλου, Μπογκντάνοβιτς 11(3), Σλούκας, Ουγκουρλού 2, Βέσελι 8, Κάλινιτς 6(2), Ντίξον 6(1), Ντατόμε 14(2)


ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (Μαχμουντί): Ουιλμπέκιν 11(3), Γιακγκμούρ 10(1), Ρέντινγκ 12, Ερντέν 6, Μαρκοϊσβίλι 6(2), Αλντεμίρ, Γκόρντον 6, Αρσλάν, Σλότερ 4, Χαραγκόντι 8, Μπιέλιτσα 6(2), Πρέλντζιτς

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα