Φουλ για το… πλεονέκτημα

Αν και δεν έπαιξε καλό μπάσκετ, ο Ολυμπιακός κατάφερε να περάσει από την Τοσκάνη και κρατάει πλέον την τύχη στα χέρια του όσον αφορά στη δεύτερη θέση του ομίλου. Μπορεί να μην κατάφερε να πάρει τη διαφορά από τη Σιένα, ωστόσο είναι γνωστό πως η ιταλική ομάδα έχει δύο εξαιρετικά δύσκολα παιχνίδια στη συνέχεια με Μπαρτσελόνα (μέσα) και Κάχα Λαμποράλ (έξω) και με την εικόνα που έδειξε δύσκολα μπορεί να πάει μέχρι το τέλος έχοντας μόνο νίκες.

Δεν αξίζει να αναφέρουμε καν τον αγώνα με αντίπαλο την Μπεσίκτας,

καθώς μιλάμε για τον… σάκο του μποξ στον όμιλο, οπότε θεωρητικά η Σιένα αναμένεται να έχει εύκολο έργο απέναντι στην ομάδα της Τουρκίας.

Όχι ότι ο Ολυμπιακός έχει εύκολα παιχνίδια στη συνέχεια, αλλά σίγουρα έχει πιο… βατό πρόγραμμα αν αναλογιστούμε πως περιμένει στην έδρα τους τις Μακάμπι και Χίμκι, ενώ θα ταξιδέψει και στη γειτονική Τουρκία για να αντιμετωπίσει την αδιάφορη Φενέρμπαχτσε / Ούλκερ. Όπως και να έχει το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα, αν διαχειριστεί σωστά την κατάσταση, μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση της 2ης θέσης και στο πλεονέκτημα της έδρας στην επόμενη φάση του θεσμού, ανεξάρτητα από το ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει.

Το θέμα είναι άλλο για τους Πρωταθλητές Ευρώπης και τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Η αγωνιστική εικόνα της ομάδας δεν είναι καλή. Τουλάχιστον τη δεδομένη χρονική περίοδο και αυτό φαίνεται. Μπορεί ο Ολυμπιακός να κέρδισε μέσα στην Ιταλία τη Σιένα, ωστόσο οι γηπεδούχοι έδειξαν και αυτοί το κακό τους πρόσωπο και μάλιστα, χειρότερο από αυτό που έδειξε η ομάδα του Πειραιά.

Το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού θα έχει σίγουρα πολύ δουλειά για τη συνέχεια, καθώς τόσο η Μακάμπι, όσο και η Χίμκι διεκδικούν την πρόκριση στην επόμενη φάση, όπως και ένα καλό πλασάρισμα στον όμιλο. Δεν είναι τυχαίες ομάδες και το έχουν δείξει φέτος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ομάδα του Πειραιά θα πρέπει να βελτιώσει την εικόνα της στον αμυντικό τομέα, όπως και να βρει έναν ρυθμό στην επίθεση και σίγουρα χρειάζεται περισσότερη βοήθεια από τους Αμερικανούς της.

Με τα θετικά και τα αρνητικά πάντως, ο Ολυμπιακός πέρασε από την Ιταλία και αυτό είναι που πρέπει να κρατήσει. Τη νίκη που του δίνει τη δυνατότητα να έχει το πάνω χέρι σχετικά με την κατάκτηση της δεύτερη θέσης του ομίλου. Αν θα καταφέρει στη συνέχεια να εκμεταλλευτεί την υπάρχουσα κατάσταση, αυτό θα φανεί στα επόμενα παιχνίδια…

Keywords
Τυχαία Θέματα