Σιένα - Ολυμπιακός 67-68 (vid)

Η 2η θέση στα χέρια του…
Παίζοντας καλό μπάσκετ στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει ένα σπουδαίο "διπλό" στην Τοσκάνη καθώς επικράτησε της Σιένα με 68-67. Η ομάδα του Πειραιά θα μπορούσε να πάρει και τη διαφορά του πρώτου αγώνα, ωστόσο δεν κατάφερε να παίξει σωστές άμυνες στα κρίσιμα σημεία του αγώνα. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Σλούκας και Παπανικολάου που πέτυχαν από 11 πόντους έκαστος, ενώ ήταν εξαιρετικοί

στα και στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Οι "ερυθρόλευκοι" ξεκίνησαν ιδανικά τον αγώνα, παίζοντας εξαιρετική άμυνα και… τρέχοντας στην επίθεση, κυρίως με τους Έισι Λο και Κώστα Παπανικολάου. Μάλιστα, η ελληνική ομάδα κατάφερε να πάρει μία μικρή διαφορά αρχικά (4-12), ωστόσο οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, βελτιώνοντας αρχικά τη δική τους άμυνα και βρίσκοντας στη συνέχεια τον δρόμο προς το… πλεκτό. Η Σιένα κατάφερε να πάρει ακόμα και το προβάδισμα στην τελευταία επίθεση του πρώτου δεκαλέπτου, χάρη σε τρίποντο του Τζάνινγκ, ο οποίος έκανε το 18-17.

Στη συνέχεια η ιταλική ομάδα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και άρχισε να ανεβάζει τη διαφορά. Ο Ολυμπιακός παρουσίασε πολλές αδυναμίες στην άμυνα και κυρίως την περιφερειακή, με αποτέλεσμα να δεχτεί πολλά τρίποντα από τους γηπεδούχους. Η διαφορά ανέβηκε στους 10 (36-26) για το συγκρότημα του Λούκα Μπάνκι, ωστόσο η ομάδα του Πειραιά αντέδρασε. Ο Άντιτς απάντησε από τη γραμμή του τριπόντου, η άμυνα του Ολυμπιακού… έσφιξε και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 37-36 υπέρ της Σιένα.

Αν και το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιζε σαν… υπνωτισμένο στο τρίτο δεκάλεπτο, κυρίως στην άμυνα, κατάφερε να μείνει μέσα στο παιχνίδι. Μπορεί η ιταλική ομάδα να είχε το πάνω χέρι στο σκορ και να κρατούσε ένα σταθερό προβάδισμα, ωστόσο ο Ολυμπιακός σαν από… θαύμα παρέμεινε κοντά στους γηπεδούχους και δεν έχασε την επαφή. Και πάλι στα τελευταία λεπτά της περιόδου (όπως και στο δεύτερο) κατάφερε να μειώσει το σκορ με τη Σιένα πάντως να προηγείται με 54-49.

Ο Κάιλ Χάινς ανέλαβε δράση στην αρχή της τελευταίας περιόδου και μείωσε στον πόντο για την ομάδα του Πειραιά, αναγκάζοντας τον Μπάνκι να καλέσει τάιμ άουτ, προκειμένου να… αφυπνίσει τους παίκτες του. Μάλιστα οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να πάρουν και το προβάδισμα στη συνέχεια με τον Κώστα Παπανικολάου να ανεβάζει την απόδοσή του σε άμυνα και επίθεση. Ο Ολυμπιακός κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του αγώνα παίρνοντας μία πολύ σημαντική νίκη με 68-67, καθώς στην τελευταία επίθεση οι Ιταλοί δεν προλαβαν να σουτάρουν εντός χρόνου.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 37-36, 54-49, 67-68.
ΣΙΕΝΑ (Μπάνκι): Μπράουν 8, Εζέ 6, Καραρέτο 3 (1), Κάνγκουρ 14 (2), Σανικίτζε 2, Όρτνερ 5, Τζάνινγκ 14 (3), Χάκετ 4 (1), Μος 11 (3).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 10, Λο 7, Άντιτς 9 (3), Σπανούλης 10 (1), Περπέρογλου 2, Σερμαντίνι 8, Σλούκας 11 (1), Πάουελ, Πέρκινς, Παπανικολάου 11 (3).

Keywords
Τυχαία Θέματα