Γεωργίου: Οι ακροβασίες δεν κάνουν καλό!

Μεγάλος ντόρος γίνεται εδώ και λίγες μέρες αν πράγματι όμως υπάρχει φωτιά για τον Αργύρη Πεδουλάκη και το μέλλον του στον Παναθηναϊκό. Και ήδη υπάρχουν σενάρια που μάλιστα γράφτηκαν και στο Ισραήλ και διαψεύστηκαν από την ΚΑΕ ότι ο έλληνας προπονητής παίζει το κεφάλι του στο ματς με την Μακάμπι την Πέμπτη! Σαφώς και υπήρξαν και άλλες σχετικές φήμες και στην Ελλάδα και όπως λέει και το παρασκήνιο στα μπασκετικά πηγαδάκια ο Πεδουλάκης δεν παίζει το κεφάλι του στο Τελ Αβίβ αλλά δεν αισθάνεται και άνετα στον πάγκο του. Και φυσικά οι διαψεύσεις όπως πολλές φορές ξέρουμε δεν λένε και τίποτα! Το θέμα βέβαια έιναι ότι στην Ελλάδα πάμε από το ένα άκρο στο άλλο. Εμείς και εγώ προσωπικά επιμένω στην σωστή θεώρηση και εκτίμηση των πραγμάτων.

Πριν από το πρώτο τζάμπολ έγραψα ότι το μεγάλο ερώτημα στον φετινό ΠΑΟ είναι η διαχείριση του Πεδουλάκη που φέτος έχει και μεγάλο ρόστερ και γεμάτο με παίκτες φίρμες σε πολλές θέσεις. Και ότι αν δεν βρει την χημεία και τους ρόλους γρήγορα αυτό το γεμάτο ρόστερ μπορεί να βγει και μπούμερανγκ! Και πρώτος επίσης μίλησα για κακό Παναθηναϊκό ακόμα και όταν κέρδισε από -15 στο Βελιγράδι τον Αστέρα και μετά καπάκι έχασε από την Κούμπαν. Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός με πιο γεμάτο ρόστερ φέτος έχει ξεκινήσει άσχημα. Και αν δεν είχε το μαξιλαράκι του -2 του Ολυμπιακού στην Ελλάδα εκείνο το -10 με 45π ενεργητικό στο αδειο ΣΕΦ θα είχε δημιουργήσει χοντρούς κλειδωνισμούς γιατί η δίοικηση έφερε Φώτση, Μπατίστ, Παππά και Γιάνκοβιτς για να γεμίσει το ρόστερ σε ποιότητα και να πάρει το τρεμπλ!

Και στην Ευρωλίγκα ο ΠΑΟ σε ένα περίεργο όμιλο αν χάσει και από την Μακάμπι θα έχει και δύο κάκιστες ήττες με την Λιέτουβος εκτός και την Κούμπαν ουσιαστικά εντός και μια νίκη με την ...μισή Λαμποράλ και τον Αστέρα στην Σερβία στην παράταση. Συνολικά εικόνα κάκιστη για μια τέτοια ομάδα. Και δεν αποκλέιεται να μπλέξει και σε περιπέτειες όπως πχ πρόπερσι ο Ολυμπιακός που λέγαμε δεν τρέχει τίποτα να κάνει και 2-3 ήττες και μετά έτρεχε να προκριθεί! Αλλά από την άλλη ο Πεδουλάκης έχει και δικαιολογίες για τα ταξίδια λόγω τιμωρίας, για τους τραυματισμούς και τα σχετικά. Αλλά αυτά τα έχουν όπως είπαμε όλες οι ομάδες.

Είναι γεγονός και δεν επιτρέπει αμφισβητήσεις ότι ο Άρτζι κάνει λάθη φέτος στην διαχείριση του ρόστερ σε πολλά θέματα και βασικά στο ροτέισον και έχει μπερδευθεί και ο ίδιος αλλά και οι παίκτες του που δεν έχουν σαφή ρόλο και έχουν χάσει τους περσινούς αυτοματισμούς. Ο φετινός ΠΑΟ ακόμα είναι μια αργή ομάδα που δεν έχει ισορροπία άμυνας-επίθεσης και ψάχνεται. Και με τόσο γεμάτο ρόστερ παίζει συνέχεια με το τρίποντο λες και δεν έχει λύσεις όπως πέρσι Από την άλλη πλευρά για να κλείσω όμως δεν είναι σωστό στο μπάσκετ να ακροβατούμε επικίνδυνα μάλιστα. Ο Πεδουλάκης ξεκίνησε με λάθη. Αλλά και πέρσι που ήταν προ των πυλών της εξόδου 2-3 φορές μετά δικαιώθηκε διορθώνοντας όλα τα λάθη του και αναδείχθηκε και προπονητής της χρονιάς για μένα και όχι μόνο για μένα.

Και με βάση τα περσινά έχει κερδίσει με την αξία του πίστωση χρόνου. Θα πει κανείς υπάρχει πίστωση χρόνου σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟ; Ναι και αυτό έχει φανεί πολλές φορές και με τον Άρτζι και με τον Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό που δικαιώθηκαν. Αλλά υπάρχει και καμία ομάδα που να κερδίζει συνέχεια και να πηγαίνει τρένο ή προπονητής που δεν κάνει λάθη; Με την λογική αυτή ο Μεσίνα πρέπει να σταλεί στα ..γκούλαγκ όπως έχει κάνει την ΤΣΣΚΑ από αρκούδα ..σκυλάκι και με την λογική αυτή ο Πασκουάλ πρέπει να πάει στην Μπαρτσελόνέτα στο πόλο!

Συνεπώς ο Πεδουλάκης δικαιούται πίστωση χρόνου και πιστεύω ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να την βρει την άκρη και αν φτάσουμε τέλος του χρόνου γίνεται το σχετικό ταμείο αλλά θεωρώ απίθανο να μην βελτιωθεί ο ΠΑΟ. Βεβαίως η καλόπιστη πάντα κριτική μας και ανάλυση γίνεται για να εμβαθύνουμε μπασκετικά και γι αυτό λέμε τα λάθη του ΠΑΟ μέχρι τώρα και του προπονητή του όπως και το ότι οι ακροβασίες σε μεγάλες ομάδες είναι επικίνδυνα πράματα (δηλαδή μέσα σε ένα μήνα από το βασιλιάς στο κατιμάς...)!

Keywords
Τυχαία Θέματα