Η "Αναγέννηση" του Κοτσάτου

Το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής στο μπάσκετ απέκτησε (όχι απρόσμενα) εξαιρετικό ενδιαφέρον, κυρίως λόγω της παρουσίας της ΑΕΚ, και τούτο είναι αυταπόδεικτο. Η Αναγέννηση, ήτοι η γέφυρα μεταξύ του Μεσαίωνα και της Σύγχρονης Εποχής, έχει τις ρίζες της στη Φλωρεντία, στην περιοχή της Τοσκάνης, κατά το 14ο αιώνα. Η "Αναγέννηση" του Κωνσταντίνου Κοτσάτου (σ.σ. κατά τις δηλώσεις της 2ας Ιανουαρίου 2013) έχει τις ρίζες της στη Ζωφριά, του δήμου Φυλής,

κατά τον 21ο αιώνα.

Ο εφοπλιστής, όντας στην κορυφογραμμή της πυραμίδας μαζί με τον πρόεδρο της εταιρίας του Αλέξη Αλεξίου, έχει βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη (και) για το Τμήμα Μπάσκετ. Με στόχο η παρηκμασμένη "Βασίλισσα" να επιστρέψει στον θρόνο της και ανακτήσει τα κεκτημένα της σε βάθος τριών ετών. Και δεν είναι μόνο το αγωνιστικό που απαιτεί εγρήγορση, είναι κυρίως ο γρίφος των χρεών, που απαιτεί λύση. Οι Κοτσάτος-Αλεξίου δείχνουν (και είναι) σοβαροί άνθρωποι. Κινήθηκαν άμεσα και μετά την ήττα του Ψυχικού.

Κινήθηκαν άμεσα και μετά την (κάκιστη) εμφάνιση με την Ένωση Ιλίου και ας νομίζουν (κάποιοι) ότι εμείς "κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου". Σε κάθε περίπτωση, δική μας είναι η δικαίωση για πρόσωπα και πράγματα, καθώς αποδείχθηκε ότι δεν "φωνασκούσαμε" (δημοσιογραφικά πάντα) και δεν είχαμε ενστάσεις "περί όνου σκιάς". Πιθανότατα, αλλά εδώ έχουμε υποψίες και όχι αποχρώσες ενδείξεις, οι δύο "Ενωσίτες" κινούνται με απόλυτη μυστικότητα και για το ιδιοκτησιακό. Επομένως, αν λάβει κανείς υπόψιν το πείσμα του Αλεξίου (που ξέρουμε καλύτερα) τότε όλα βαίνουν καλώς. Όλα καλώς, που λέει ο λόγος.

- Διότι είναι προφανές ότι η ποιότητα κάποιων παικτών δεν αρκεί για να φέρει την ΑΕΚ στον αναγεννησιακό δρόμο, που επιθυμεί ο χρηματοδότης.

- Διότι είναι προφανές ότι οι φανέλες δεν κερδίζουν πια, αντιθέτως δε ενίοτε μετεξελίσσονται σε μπούμερανγκ.

- Διότι είναι προφανές ότι δεν φτάνει το φιλότιμο των Παπαϊωάννου-Χήνα, οι οποίοι έχοντας κληρονομιά τα περσινά παθήματα τρέχουν μόνοι.

- Διότι είναι προφανές ότι ο κόσμος της ΑΕΚ για κάποιο λόγο -που δεν έχει να κάνει μόνο με τις γνώριμες παθογένειες- δεν στηρίζει όσο θα έπρεπε την προσπάθεια παρά το θερινό μήνυμα-δέσμευση του Δημήτρη Χατζηχρήστου.

Η ΑΕΚ βιώνει ακόμη τον δικό της "Μεσαίωνα" και τούτο είναι μία πραγματικότητα, που παραδέχονται και οι τωρινοί υπεύθυνοι. Με τη διαφορά ότι φέτος έχουν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις επανένταξης ή επιστροφής στα δοξασμένα μονοπάτια της ιστορίας της. Δεν ξέρουμε αν η ΑΕΚ διαθέτει… έναν Λεονάρντο Ντα Βίτσι ή έναν Μιχαήλ Άγγελο για να μεταλαμπαδευτεί επαρκώς το ιδιότυπο "πολιτιστικό κίνημα" των εμπνευστών της. Αυτό που ξέρουμε είναι, ότι δεν πρέπει να διαρκέσει η πορεία προς την μετεξέλιξη τρεις… αιώνες, όσες δηλαδή διήρκεσε η μετάβαση από την ιταλική αναγέννηση στον ευρωπαϊκό διαφωτισμό.

Πρόδηλο είναι, λοιπόν, ότι απαιτείται εγρήγορση από πλευράς των τωρινών υπευθύνων της ΑΕΚ. Και ενδεχομένως κι άλλες κινήσεις. Κινήσεις στο φως. Που θα ενισχύσουν την δυναμική της ΑΕΚ και θα απαντήσουν στις εγγενείς αδυναμίες, που παραθέσαμε παραπάνω. Για να επιτευχθούν το χρονοδιάγραμμα και ο στόχος που έθεσαν οι χρηματοδότες. Και για να μην πάει στράφι η πανάκριβη για Β΄κατηγορία επένδυσή τους, διπλάσια παρακαλώ της… ΚΑΕ Περιστέρι, που έχει επιτύχει (προς το παρόν τουλάχιστον) τη δική της μικρή υπέρβαση στην Α1, κι αυτό πιστώνεται στους ανθρώπους της…

[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα