Η επόμενη μέρα του Νότου...

Φαίνεται ότι η συνέντευξη που είχαμε με τον Γιώργο Κουκά μια ημέρα πριν το μεγάλο παιχνίδι στο κλειστό του Στρέφη με τον Αετό...ήταν προφητική καθώς ο 28χρονος γκαρντ αποδείχθηκε καταλύτης για τον Εθνικό βάζοντας θεμέλια ανόδου. Ο Κουκάς πήρε την μπάλα, έτρεξε στον αιφνιδιασμό και μη γνωρίζοντας πόσο χρόνο είχε στην διάθεση του το...«μπουμπούνισε». Του έφτανε και δίποντο, ακόμη και 1 πόντος, αλλά ο Πειραιώτης γκαρντ το ήθελε αλλιώς. Έτσι ευστόχησε σε τρίποντο στέλνοντας για πρόωρες γιορτές τους φίλους της ομάδας τους.

Από την κορυφή, στην ουρά και από τον Κουκά στον πολύπειρο 35χρονο φόργουορντ,

Γιάννη Κρητικό. Το μπάσκετ λένε δεν ξεχνιέται, και ειδικά η τέχνη του σουτ, και αυτό το απέδειξε ο βετεράνος φόργουορντ, ο οποίος επέστρεψε στην ενεργό δράση, και έμελλε να χαρίσει στον Ιωνικό ΝΦ την πρώτη του νίκη σε 10 αγώνες, εκτός έδρας, και μάλιστα σε μια έδρα (Δαϊς) που έχουν δεινοπαθήσει και οι πρωτοπόροι. Ο Κρητικός με τρίποντο στο τελευταίο λεπτό διαμόρφωσε το 62-68...κάνοντας το χαμόγελο να κάνει μια δειλή εμφάνιση στο πρόσωπο του Σπύρου Σταθούλη και των παικτών του.

Μπορεί στον Ιωνικό ΝΦ να εμφανίστηκε το χαμόγελο...δεν έγινε το ίδιο και στον Πόλις, παρότι η ομάδα του Γιώργου Σίμου βρέθηκε πιο κοντά από ποτέ στην πρώτη της νίκη. Ωστόσο, τόσο σε κανονική περίοδο, όσο και την παράταση προδόθηκε από τις κακές επιλογές της και ηττήθηκε στην Καισαριανή από τη Νήαρ Ήστ, που έβγαλε τον αναπνευστήρα. Η ομάδα της Καλλιθέας εκφράζει παράπονα για την διαιτησία.

Τον αναπνευστήρα δεν λέει να βγάλει η Ένωση Ιλίου η οποία ηττήθηκε εύκολα στην «Κοκκινιά» από το Μαρούσι και παρέμεινε πολύ χαμηλά, περιμένοντας πως και πως το παιχνίδι με τη Νήαρ Ήστ στην αυγή του νέου έτους...για να ανασάνει!!! Όσο αφορά το Μαρούσι, μετά από μια περίοδο νηνεμίας, αρχίζει και βρίσκει τα πατήματα του.

Οι μουρμούρες είχαν αρχίσει εδώ και κάποιες αγωνιστικές, και πλέον η ήττα στο «Αντώνης Τρίτσης» από τον Χολαργό αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Βαγγέλη Βλάχου, ο οποίος είναι ο δεύτερος προπονητής που αποχωρεί από ομάδα μετά τον Μάριο Δεσποτάκη, αφήνοντας το τιμόνι του «πληγωμένου» Περιστερίου στον Νάσο Χούμπαυλη. Από την πλευρά του ο Χολαργός συνεχίζει να εντυπωσιάζει, δείχνοντας σε όλους μας την έννοια της ομάδας, δουλειά που πιστώνεται στον Σάββα Κατσούνη.

Πολύ καλή δουλειά κάνει και ο Βασίλης Ράλλης, με το Ηράκλειο να επικρατεί του Πανερυθραϊκού και να πιάνει στην τρίτη θέση τον Αετό. Για την ιστορική ομάδα της Κρήτης φαίνεται ότι η επιλογή της να μετακομίσει από το «Λίντο» στα «Δυο Αοράκια» κρίνεται σοφή, καθώς ως τώρα μετράει το απόλυτο στο «κάστρο» της.

Έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων ο Ιωνικός Νικαίας έκανε περίπατο στο κλειστό του «Πλάτωνα» απέναντι στον Αμύντα, έμεινε μόνος δεύτερος, αλλά η αποστολή του στο πρώτο παιχνίδι του 2014 είναι πολύ δύσκολη και ονομάζεται...Πανερυθραϊκός στο «Στ.Καλαϊτζής».

Στην ολοκλήρωση της ανασκόπησης μας, αφήσανε το γεγονός της αγωνιστικής αλλά και ίσως της σεζόν καθώς στην ίδια δωδεκάδα βρέθηκαν ο 41χρονος, και αθλητής πρότυπο, Στέλιος Κοντούδης και ο 12χρονος γιος του Εμμανουήλ. Βέβαια ο Δημήτρης Χουχουλής δεν του έδωσε χρόνο συμμετοχής στο Ηράκλειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα