Η επόμενη μέρα του Νότου...

Με το ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος, η στήλη περίμενε να περάσει και μια αγωνιστική και να αρχίσει να σκιαγραφεί τα τεκταινόμενα στον συναρπαστικό όμιλο του Νότου της Β' Εθνικής.

Τέσσερις ομάδες συνεχίζουν με το απόλυτο των δυο νικών, με τις δυο να μην αποτελούν έκπληξη, καθώς είναι αναμενόμενο Φάρος Κερατσινίου και Κύμη να σύρουν το καράβι ως το τέλος. Έκπληξη αποτελεί το Ηράκλειο, το οποίο έδειξε τρομερή ωριμότητα, έχοντας ωριμάσει μαζί με τον τεχνικό του, αλλά και ο Φιλαθλητικός ο οποίος

δείχνει ότι οι αρχές του μπάσκετ διδάσκονται άρτια στου Ζωγράφου.

Πρώτη μας στάση, το επεισοδιακό παιχνίδι στον Χολαργό, όπου ο ΚΟΧ νόμιζε ότι έχοντας για 39:59 την πρωτοπορία στο σκορ θα έπαιρνε το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα της χρονιάς, αλλά λογάριαζε χωρίς τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο οποίος γεννημένος σκορερ (4ος στο περσινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής) πήρε την μπάλα και με 6.5'' για το τέλος έτρεξε προς το αντίπαλο καλάθι ολοκληρώνοντας ένα μεγαλοπρεπή ντράιβ...

Τελικό σκορ...71-72, νίκη για τον Φιλαθλητικό και επεισόδια μεταξύ παικτών, παραγόντων, και όλων των ευρισκόμενων στο παιχνίδι, επεισόδιο που έληξε αργά τα ξημερώματα, ανάμεσα στον έφορο του Χολαργού και τους διαιτητές!!!

Περίπατο έκανε ο Φάρος στο κλειστό της ιχθυόσκαλας επικρατώντας με άνεση του Πανερυθραϊκού με 100-72...με τον coach της ομάδας της Νέας Ερυθραίας να τονίζει με έμφαση ότι η ομάδα του Ανδρέα Πολέμη με καλούς Αμερικανούς παίκτες στέκεται άνετα στην Α1.

Το ίδιο έργο είχαμε και στο κλειστό της Κύμης όπου ο Γυμναστικός στην πρώτη του παράσταση μπροστά στο κοινό του, διπλασίασε τις νίκες του επικρατώντας με σχετική άνεση της Αγίας Παρασκευής.

Μεγάλη νίκη...πήρε ο «μισός» Ιωνικός Νικαίας, ο οποίος ακολουθώντας τις μπασκετικές αρχές του Νίκου Καραγιάννη πέρασε από το κλειστό του «Αγίου Θωμά», κερδίζοντας το Μαρούσι με 86-76, να και μετά τους Θυμνιό και Δερμιτζάκη έχασε στο 15' τον Τσαρουχά. Κακή εικόνα παρουσιάζει στα δυο πρώτα του παιχνίδια το Μαρούσι, το οποίο πρέπει άμεσα να ανασκουμπωθεί.

Φοβερό διπλό πήρε το Ηράκλειο στο κλειστό του Υμηττού από τον Αμύντα, και σε μια έδρα που δύσκολα θα περάσουν πολλές ομάδες. Η ομάδα του Βασίλη Ράλλη παίζοντας ώριμο μπάσκετ, επέβαλε τον ρυθμό της και στο τέλος κέρδισε το χειροκρότημα των φίλων της γηπεδούχου ομάδας...γεγονός που αποτελεί την καλύτερη ανταμοιβή για το συγκρότημα του Βασίλη Ράλλη.

Μπορεί στην πρώτη αγωνιστική ο Ίκαρος Καλλιθέας να διασύρθηκε στη Νέα Ερυρθαία, αλλά ομάδα που έχει στον πάγκο της τον Δημήτρη Λιόγα, δεν γίνεται να μην είναι ΟΜΑΔΑ, με αρχές και ρόλους. Έτσι, και μετά την προσθήκη του Άκη Παπαδάκη στην θέση του άμεσου συνεργάτη ο Έλληνας τεχνικός οδήγησε την ομάδα του στην πρώτη της νίκη, κερδίζοντας με 63-60 το πολύ δυνατό Περιστέρι, το οποίο μετά το αρχικό 9-18 στο 10'...μπερδέυτηκε και έχασε το παιχνίδι.

Τέλος, στο παιχνίδι που άνοιξε την 2η αγωνιστική, ο Παπάγου πέρασε με σχετική άνεση από το «Δαϊς», επικρατώντας του Δούκα, και δείχνοντας το πόσο δουλεμένο σύνολο έχει δημιουργήσει ο Σάββας Συμεωνίδης.

Η Βαθμολογία (σε 2 αγώνες) 1.Φάρος Κερατσινίου 4 (2-0)2.ΓΣ Κύμης 4 (2-0)3.Ηράκλειο 4 (2-0)4.Φιλαθλητικός 4 (2-0)5.Περιστέρι 3 (1-1)6.Πανερυθραϊκός 3 (1-1)7.Ιωνικός Νικαίας 3 (1-)8.Παπάγου 3 (1-1)9.Αγία Παρασκευή 3 (1-1)10.Ίκαρος Καλλιθέας 3 (1-1)11.Χολαργός 2 (0-2)12.Δούκας 2 (0-2)13.Μαρούσι 2 (0-2)14.Αμύντας 2 (0-2) Η επόμενη αγωνιστική (3η, 26/10) Περιστέρι-Φάρος Κερατσινίου

Πανερυθραϊκός-Μαρούσι
Ιωνικός Νίκαιας-Χολαργός
Φιλαθλητικός-ΓΣ Κύμης
Αγία Παρασκευή-Δούκας
Παπάγος-Ηράκλειο
Αμύντας-Ικαρος Καλλιθέας

Keywords
Τυχαία Θέματα