Η πρώτη εκτίμηση της Α1

O Σωτήρης Γεωργίου αναλύει την εικόνα της Α 1 μέχρι σήμερα...

Έχουμε ήδη διανύσει το πρώτο 1/3 της Α1 και πάμε να δούμε σε μια πρώτη ανάλυση τι κρατάμε. Και πως πάνε τα πράματα. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, κόσμος πάει αλλά καμία σχέση με το εξωτερικό, οι ομάδες έχουν τακτική και το πρωτάθλημα μας αν και ...φτηνιάρικο έχει λόγο να το παρακολουθήσεις καθώς θυμίζει λίγο NCAA ! Και το ενδιαφέρον με το καλημέρα είναι και στην αρχή και στο τέλος της βαθμολογίας. Και ήδη με 5 αλλαγές προπονητών μην ξεχνάμε. Συνεπώς η εικόνα

δείχνει θετική και ο απολογισμός ενώ θα έχουμε μάχη και για πλέι οφ και στην ουρά αλλά και στην κορυφή. Καθώς στην κορυφή η γκέλα του Ολυμπιακού στην Κηφισιά δίνει αβάντα στον Παναθηναϊκό αλλά δεν αποκλείεται και άλλη γκέλα και για τους δύο. Για την 3η θέση ο ΠΑΟΚ όσο αντέχει, η Κηφισιά και ο Άρης ίσως θα δώσουν την μάχη. Στην ουρά όλα ανοιχτά με Τρίκαλα, Ελευσίνα και Πανιώνιο να είναι αρχικά σε πιο δύσκολη θέση αλλά θα γίνει μεγάλη μάχη μέχρι τέλους.

Πάμε να δούμε την εικόνα των ομάδων μέχρι στιγμής. Ο Παναθηναϊκός έχει το ντέρμπι στο ΣΕΦ τέλος του μήνα με τον Ολυμπιακό αλλά έχει πάρει ήδη κεφάλι με την γκέλα του αντιπάλου του στην Κηφισιά. Βέβαια και ο Παναθηναϊκός δεν είχε ακόμα πονηρά ματς αλλά είναι σοβαρός και δικαίως αήττητος. Ο Ολυμπιακός έχει την γκέλα της Κηφισιάς να τον κυνηγά και περιμένει είτε γκέλα του ΠΑΟ είτε δύο νίκες δικές του στα μεταξύ τους ντέρμπι. Πάμε και στα brand names. Ο ΠΑΟΚ αν και με χαμηλό και πάλι μπάτζετ και μικρό πάγκο και παρά τις πολλές αλλαγές , είναι σοβαρός. Πολύ δουλεμένη από τον Μαρκόπουλο ομάδα, με φανέλα και εμπειρία, βρήκε χημεία αλλά θέλει προσοχή η κούραση από το Γιούροκαπ με τον μικρό πάγκο, η απουσία και του Χαραλαμπίδη που χάνει την σεζόν ουσιαστικά ενώ ο Όντουμ δεν είναι ο καθαρός πόιντ ακόμα. Δεν θα είναι τόσο καλός στην συνέχεια όσο δείχνει αρχικά , αλλά είναι φαβορί για την 3η θέση. Ο Άρης με την άμυνα είναι μια δουλεμένη ομάδα αλλά το εντυπωσιακό ξεκίνημα διαδέχθηκαν οι 3 συνεχόμενες ήττες και ειδικά με τον Κολοσσό εντός ήταν εκτός προγράμματος. Αλλά γενικά η έλλειψη σκορ τον έχει φέρει σε "κοιλιά" και πίσω και στην μάχη της τετράδας . Θα συνέλθει λογικά όμως . Η ΑΕΚ φέτος γύρισε στα μεγάλα σαλόνια με μικρό μπάτζετ, ήδη άλλαξε προπονητή, αλλά ο έμπειρος Σάκοτα βρήκε την άκρη. Ο γιος του Ντούσαν και ο κίλερ σουτέρ Ίνγκλις παίρνουν τις μισές και βάλε μπάλες, ο Σαρικόπουλος είναι στα παιδιά που αρέσουν στο σέντερ σαν νέα πρόσωπα και ελληνόπουλο, βάλτε κόσμο και πάθος και θα την βρει την άκρη παρά το άσχημο ξεκίνημα και πάει για πλέι οφ φυσικά.Ο ιστορικός Πανιώνιος των ...χιλίων προβλημάτων είναι επιτυχία που ξεκίνησε καλά καλά την σεζόν και παρά τις πολύ κακές ήττες μπορεί να σώσει την παρτίδα όπως φάνηκε με τις δύο τελευταίες νίκες καθώς είναι εγγύηση στον πάγκο ο Αλεξανδρής. Και ας έχει τις γκέλες ολκής με Τρίκαλα και Κολοσσό. Ο «τίγρης» έκανε καλές επιλογές ειδικά με τον Χάνκοκ και μαζί με τον Κορόλεφ είναι παίκτες για μεγάλες ομάδες και βάλτε κόσμο, εμπειρία, Αλεξανδρή και μερικά ακόμα έμπειρα παιδιά και ο Πανιώνιος θα κάνει με την φανέλα και μεγάλες νίκες και μπορεί να την βρει την άκρη.

Από εκεί και πέρα εντυπωσιάζει το Ρέθυμνο που με τον Σκουρτόπουλο στον πάγκο δείχνει ομάδα πεντάδας παρά την ατυχία με τον τραυματισμό του Σάφτεναρ. Η ομάδα άλλαξε στιλ, έγινε πιο ομαδική, δεν ζει και πεθαίνει με το τρίποντο, βάζει την μπάλα κοντά στο καλάθι με το δίδυμο Φαγέ και Κράβιτς να ξεχωρίζει στα κυβικά αυτά. Καλή έδρα και κλίμα, σίγουρα θα γυρίσει στα πλέι οφ. Η Κηφισιά έκανε το μπαμ με τον Ολυμπιακό αλλά υπάρχουν ενστάσεις. Καθώς έχει υψηλό μέσο όρο ηλικίας και δεν παίρνει βοήθειες σημαντικές από τους Αμερικανούς της. Και δεν παίζει την περσινή της άμυνα. Αλλά είναι μια δουλεμένη ομάδα που λογικά θα είναι στην πεντάδα αλλά θα πάθει και ζημιές όπως έγινε ήδη με την ΑΕΚ. Τα βλέμματα κερδίζει ένα καλό παιδί των ελληνικών γηπέδων και πολύ άτυχο, ο Μαυροειδής που πάει για σέντερ της σεζόν!

Στις άλλες ομάδες τώρα. Ο Απόλλωνας παίζει αμερικάνικο μπάσκετ με πολλά δυναμικά και θεαματικά φόργουορντ. Καλή δουλειά από τον Σκορδίλη στο σέντερ και η ομάδα της Πάτρας έχει μια μεστή πορεία με στόχο τα πλέι οφ και μπορεί με τον κόσμο της και την έδρα. Αν και φέτος ακόμα έχει ήττες μόνο εκτός αλλά με δύσκολο πρόγραμμα είναι αλήθεια. Ο Κολοσσός με τα δύο διπλά με Πανιώνιο και Άρη έχει αγκαλιάσει την παραμονή αν παίρνει τα ματς που πρέπει στην έδρα του. Αν δεν αλλάξει κάτι, μάλλον θα σωθεί ίσως και σχετικά εύκολα. Αλλά ας περιμένουμε. Ο ΚΑΟΔ είναι χειρότερος από πέρσι καθώς έχασε τους Αμερικανούς του και προβληματίζει. Και έχει και ήττες σε ματς που πέρσι τα έπαιρνε με μεσαίο μεγάλους εντός. Πάντως είναι δουλεμένη ομάδα και μπορεί να σωθεί αλλά η χρονιά φέτος δεν έχει καμία σχέση με πέρσι . Τα Τρίκαλα με καλή δουλειά από τον Φλεβαράκη δεν ξεκίνησαν καλά και βασικά τα πονάει η ήττα εντός από την Ελευσίνα. Πάντως είναι μαχητικά και με σκληρή έδρα, πήραν τον καλό ψηλό Χότζιτς αλλά θέλουν ενίσχυση στην περιφέρεια. Πολύ δύσκολη η χρονιά τους και αν δεν είχαν το διπλό στη Νέα Σμύρνη θα ήταν φαβορί για την Α2 ήδη. Το ματς κλειδί γι αυτά θα είναι από τώρα αυτό με τον Πανιώνιο καθώς λογικά αυτόν και την Ελευσίνα θέλουν να βάλουν από κάτω. Στα φαβορί για την Α2 αλλά είναι ομάδα που δουλεύει. Τέλος ο Πανελευσινιακός με την αλλαγή προπονητή καθώς δεν έχει άσχημο ρόστερ σε Έλληνες, το αντίθετο συνήλθε. Με το Κουστένη έκανε δύο καλές νίκες με ΑΕΚ και Τρίκαλα εκτός και δείχνει σαφή βελτίωση. Όμως έχει θέματα με τους Αμερικανούς του. Πάντως κρατάμε ότι δεν έχει ήττες εκτός προγράμματος και έχει και ένα διπλό κόλπο γκρόσο στα Τρίκαλα. Αλλά φέτος δεν υπάρχει εύκολη ομάδα μην ξεχνάμε όπως πέρσι πχ Ίκαρος και ο απλά μαχητικός Ηλυσιακός και κάθε ματς είναι πλέον στην ουρά πρόωρος τελικός!

Keywords
Τυχαία Θέματα