Η… υπέρβαση και τα "δικαστήρια"

Η νίκη της Μάλαγα μέσα στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ δεν άφησε τον Αργύρη Πεδουλάκη και τους παίκτες του να χαρούν για την καλή εμφάνισή τους στον αγώνα με την Αλμπα Βερολίνου. Οι "πράσινοι" εξακολουθούν να προηγούνται με μια νίκη από τους Ισπανούς, δεν έχουν τη διαφορά και πλέον πρέπει να φέρουν τα ίδια αποτελέσματα οι δυο ομάδες στις τελευταίες τρείς αγωνιστικές για να περάσει ο Παναθηναϊκός.

Φυσικά, υπάρχει και το σενάριο που αναφέρει πως οι "πράσινοι" αρκεί να κερδίσουν τη Μπάμπεργκ στη Γερμανία

και την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ. Αλίμονό τους, όμως, αν περιμένουν την τελευταία αγωνιστική κόντρα σε ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης να κερδίσουν για να περάσει στα πλέι οφ.

Πέρα από το τί έγινε έως τώρα και το οποίο θα απασχολήσει τον Πεδουλάκη και τους παίκτες του μόλις τελειώσει το ΤΟΡ 16, ο Παναθηναϊκός οφείλει να ασχοληθεί με το τί θα κάνει αυτός από εδώ και πέρα.

Το τί έγινε, ή δεν έγινε, το λάθος και το σωστό κάθε φάσης, είναι σίγουρο πως έχουν παίξει τον ρόλο τους για να φτάσουν έως εδώ τα πράγματα, αλλά τώρα δεν γίνεται να αλλάξουν. Αυτή είναι η κατάσταση και ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να την αντιμετωπίσει. Αυτήν, όμως, και όχι τα "αν" και τα "γιατί". Είναι πολυτέλεια για τους "πράσινους" να αναλώνονται σε τέτοιες κουβέντες αυτή τη στιγμή. Ναι, το ξέρουμε ότι αν είχαν χάσει με 4 πόντους στη Μάλαγα θα είχαν μικρότερο πρόβλημα. Τώρα τί πρέπει να γίνει, δηλαδή;

Εκείνο που οφείλει σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός είναι να κερδίσει την Μπάμπεργκ. Οι Γερμανοί δείχνουν σε όλη τη διοργάνωση πως είναι μια ομάδα πολύ σκληρή, μετρίων δυνατοτήτων, αλλά καλά δουλεμένη και στο… τσακ δεν έχει κάνει τη ζημιά. Αν κερδίσει εκεί η ομάδα του Πεδουλάκη, θα έχει κάνει αυτό που πρέπει και μετά θα προσπαθήσει για την… υπέρβαση. Να κερδίσει, δηλαδή, είτε μέσα στη Μαδρίτη (την Πέμπτη), είτε την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ. Και στις δυο περιπτώσεις ειδικά για τον φετινό Παναθηναϊκό μιλάμε για υπέρβαση. Έτσι, όμως, και εφόσον δεν υπάρξει άλλη… υπέρβαση από τους Ισπανούς, θα υφίσταται η διαφορά των δυο νικών που θα του εξασφαλίζει την πρόκριση.

Η Μάλαγα πήγε και κέρδισε μέσα στη Μαδρίτη, και στη Μόσχα. Έκανε τη δική της υπέρβαση, παλεύοντας να καλύψει το χαμένο έδαφος. Σειρά του Παναθηναϊκού, λοιπόν, να δείξει ότι έχει κι αυτός τα… αυγά για να το καταφέρει και να περάσει με το… σπαθί του στα πλέι οφ. Να στηρίζεται στα δικά του χέρια και να μην περιμένει "γκέλες" των άλλων. Την αρχή σαφώς και οφείλει να την κάνει στη Μαδρίτη…

Keywords
Τυχαία Θέματα