Ηλυσιακός - Κολοσσός 49-65

Με φόρα από την περασμένη σεζόν, ο Κολοσσός πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Ηλυσιακού, επικρατώντας με 65-49 και πανηγύρισε τη δεύτερη του νίκη σε ισάριθμους αγώνες. Οι Ροδίτες παρουσίασαν επιθετική πολυφωνία και ανέπτυξαν διαφορά ασφαλείας στο τέταρτο δεκάλεπτο, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είδε μόνο τον Σκοτ να σηκώνει το επιθετικό βάρος...

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Κολοσσός κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Ηλυσιακό και με αιχμή τον Λάνγκφορντ πήρε προβάδισμα έξι πόντων στο 4' (9-3). Δύο συνεχόμενα τρίποντα του Σκοτ έφεραν το ματς στα ίσα και από εκείνο το σημείο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, το οποίο βρήκε μπροστά τους Ροδίτες με 17-16.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές στα επόμενα λεπτά και πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο πέρασε μπροστά με εννέα πόντους (27-18). Ο Σκοτ όμως με το τρίτο του τρίποντο, σήμανε εκ νέου αντεπίθεση και ο Ηλυσιακός πλησίασε τους Ροδίτες (29-25), όμως οι παίκτες του Μηνά Γκέκου θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με ένα προβάδισμα πέντε πόντων υπέρ τους (33-28).

Οι "κιτρινόμαυροι" μείωσαν ακόμα περισσότερο με ακόμα ένα τρίποντο του Σκοτ στα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης (33-31), όμως ο Κολοσσός βασιζόμενος στους Χάτεν και Ντόλαρντ ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα για πρώτη φορά (41-31) στο 15'. Οι "θαλασσί" διατηρούσαν το προβάδισμα τους, όμως δεν μπορούσαν να το διευρύνουν, καθώς ο Σκοτ συνέχιζε να πυροβολεί από τα 6μ.75 και πετυχαίνοντας το έκτο του τρίποντο σε εννέα προσπάθειες έφερε τους Ιλισιώτες στο -8 (49-41), ενόψει του τελευταίου δεκαλέπτου.

Ο Ηλυσιακός ήταν ιδιαίτερα άστοχος και μόνος του ο Σκοτ δεν μπορούσε να σηκώσει το επιθετικό βάρος. Οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν απόλυτα και έξι λεπτά πριν το τέλος εκτόξευσαν τη διαφορά στους 15 πόντους (58-43). Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν σε κακή επιθετικά βραδιά και δεν κατάφεραν να αντιδράσουν από εκείνο το σημείο με αποτέλεσμα ο Κολοσσός να πανηγυρίσει τη δεύτερη συνεχόμενη του νίκη.

Διαιτητές: Τανατζής - Πουρσανίδης - Τσώνος.
Τα δεκάλεπτα: 16-17, 28-33, 41-49, 49-65.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Παπανικολάου): Παππάς, Καυκής 7 (1), Αράπης 2, Χάμπτον 7 (1), Αποστολίδης 4, Χατζής 2, Σπανός, Δορκοφίκης 2, Αντωνάκης, Σκοτ 18 (6), Τζόουνς 7, Παραγιός.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Γκέκος): Γεωργαλής 2, Κουμπούρας 4, Χάτεν 6, Καλαϊτζής, Βουγιούκας, Καλαμπόκης 5, Ντέντι 13, Ματσαμάς, Ντόλαρντ 8, Λάνγκφορντ 11 (1), Τσαλδάρης 16 (4).

Keywords
Τυχαία Θέματα