Ήσυχα κι απλά

Τα φώτα σε βραδιές σαν αυτή είναι λογικό να πέφτουν στον Γιόνας Ματσιούλις. Η στατιστική αναγράφει 28 πόντους, με 6/8 τρίποντα, 2/2 δίποντα, 6/6 βολές, 1 ριμπάουντ, 1 λάθος και 27 βαθμούς αξιολόγηση. Τί άλλο να έκανε ο Λιθουανός στο παρκέ της O2 arena;

Στο Καντού ήταν ο Μάικ Μπράμος που… πήρε φωτιά, με τη Ζαλγκίρις ήταν ο Τζέισον Καπόνο που έστησε… διαγωνισμό τριπόντων καταμεσής του αγώνα, με τη Μάλαγα ήταν ο Τζέιμς Γκιστ που βγήκε με το… μαχαίρι στα δόντια.

Στο ξεκίνημα της περιόδου έμοιαζε μονοδιάστατη η ανάπτυξη του Παναθηναϊκού,

καθώς έψαχνε πόντους από το "ζωγραφιστό", είχε ως έκφραση το post up παιχνίδι κι έψαχνε το τρίποντο. Στα τελευταία παιχνίδια "βρέχει τρίποντα" κι αυτό προφανώς δεν είναι σύμπτωση.

Τί θέλω να πω με όλα αυτά; Ότι όσο οι "πράσινοι" βρίσκονται μέσα από προπονήσεις και αγώνες, όσο αντιλαμβάνονται ο ένας τις αρετές (και τις αδυναμίες) του άλλου, τόσο γίνονται απρόβλεπτοι. Δεν ξέρεις από ποιον θα κινδυνεύσεις κι αυτό μόνο ως θετικό μπορεί να καταγραφεί.

Κουραστικό πλέον, αλλά δεν πρέπει να το ξεχνάμε: Όλα αυτά εν τη απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη, φυσικού ηγέτη της ομάδας, του… καθοδηγητή, του "προπονητή" μέσα στις τέσσερις γραμμές.

Η Άλμπα δεν είναι "τεράστιο μέγεθος" αλλά καμία ομάδα στο Top-16, πλην ίσως της Μπεσίκτας (βάσει της ως τώρα εικόνας) δεν αποτελεί χαμηλό εμπόδιο. Ειδικά στην έδρα τους (κι όποιος νομίσει ότι η Μπεσίκτας θα γίνει σάκος του μποξ, γελιέται) όλοι είναι επικίνδυνοι.

Ο Παναθηναϊκός μετρά 3-1 νίκες (ήσυχα κι απλά) κι έχει δύο εξαιρετικά δύσκολα ματς στην έδρα του, με αντιπάλους τη Ρεάλ και την Μπάμπεργκ. Όπως λένε οι Αμερικανοί "so far, so good" κι αν εκμεταλλευτεί το ΟΑΚΑ βάζει πλώρη για τους "8".

Πλέον το να αποδοκιμάζουν οπαδοί της ομάδας του παίκτες τους δεν είναι απλά αποδεκτό. Μοιάζει επιβεβλημένο. Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς αμφισβητήθηκε έντονα κόντρα στη Μάλαγα. Ενδεχομένως αδίκησε κι αυτός τον εαυτό του, αλλά λίγοι είδαν την προσπάθεια που κάνει να μετατραπεί από ένας επιπόλαιος -πλην όμως χαρισματικός- σκόρερ, ο οποίος αδιαφορεί για την άμυνα, σε έναν μυαλωμένο πόιντ γκαρντ με αμυντικές αρετές.

Κόντρα στον Κολοσσό έδειξε να… ξυπνά, ενώ απόψε στο Βερολίνο είχε εξαιρετική απόδοση. Όχι τόσο γιατί πέτυχε 14 πόντους, όσο γιατί σε 29.13'' είχε μηδέν (0) λάθη! Έπαιξε πολύ καλή άμυνα, ήταν πολύ πιο γρήγορος στις αποφάσεις του και θαρρώ πως αν (και όταν) ξεπεράσει τη διστακτικότητα (απότοκο των κακών επιθετικών του βραδιών), πολλοί θα αναθεωρήσουν.

[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα