Οι τελευταίοι... πρόσκοποι

Δεν λέω, οι "αιώνιοι" του ελληνικού μπάσκετ συνεχίζουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης λόγω και της συμμετοχής τους στην Ευρωλίγκα, όμως αν ρίξουμε και μια ματιά στα μέρη μας, στο πρωτάθλημα της Α1 δηλαδή, θα ανακαλύψουμε πραγματικά διαμάντια κρυμμένα κάτω από τη λάσπη.

Και δεν αναφέρομαι τόσο στον Πανιώνιο της νέας γενιάς των Γιάνκοβιτς, Παππά, Καββαδά, Μπόγρη και σία, ούτε στον ΠΑΟΚ του αειθαλή Λάζου. Η ομάδα που έως τώρα, προσωπικά, με έχει

καταπλήξει δεν είναι άλλη από το Περιστέρι.

Δεν ξέρω αν και μετά τον πολύ δύσκολο δεύτερο γύρο που έχουν οι "πρίγκιπες της Δυτικής όχθης" θα συνεχίσουμε να μιλάμε για το "θαύμα" της ομάδας του Κουστένη, έως τώρα όμως έχει διαψεύσει ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις για την πορεία της.

Ομολογώ πως όταν στην "πρώτη" του Περιστερίου άκουγα τον πρόεδρο της ΚΑΕ Στέφανο Κιουριτζόγλου να λέει "το Περιστέρι θα μείνει στην Α1 είτε το θέλουν μερικοί είτε όχι", κούνησα το κεφάλι μου με... νόημα. Βλέποντας μπροστά του ένα τσούρμο από νεαρά αμούστακα παιδιά με ελάχιστους έμπειρους από την κατηγορία παίκτες όπως ο Αλέκος Πέτρουλας και ο Νώντας Παπαντωνίου, γνωρίζοντας ότι τα έσοδα της ομάδας τη φετινή σεζόν είναι μηδενικά αφού πρέπει να καλυφθούν "τρύπες" του παρελθόντος και με ξένους που θα έρχονταν αμφιβόλου παικτικής αξίας λόγω του περιορισμένου μπάτζετ, δεν έδινα παρά ελάχιστη τύχη στη συγκεκριμένη ομάδα.

Όμως, 12 αγωνιστικές μετά την έναρξη της σεζόν το Περιστέρι μετράει ήδη όσες νίκες και την αντίστοιχη περσινή σεζόν με Πεδουλάκη στον πάγκο, Ρόμπι και άλλους παίκτες στο παρκέ. Και το ακόμη πιο φοβερό είναι πως μετράει πέντε νίκες όλες στον πόντο ή στο καλάθι, οι περισσότερες με ανατροπή και καλάθι στο τελευταίο δευτερόλεπτο!

Βολές του Θορν με τον Πανελευσινιακό, καλάθι του ίδιου με τη λήξη κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας, θρίλερ με τον ΚΑΟΔ που έχασε δύο σουτ στα τελευταία δευτερόλεπτα, τρίποντο ξανά του Θορν με τον Κολοσσό και ένα απίστευτο ανάποδο λέι-απ του Παπαντωνίου με το Ρέθυμνο.

Τι δείχνουν όλα τα παραπάνω; Αφενός πως ο Τζίμης Κουστένης έχει μετατρέψει τους... προσκόπους του σε μαχητές που δεν τα παρατάνε μέχρι να... τραγουδήσει η χοντρή. Αφετέρου πως είναι μία ομάδα που δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν παρά μόνο σε αυτούς που την απαρτίζουν.

Μια καλά δεμένη φαμίλια που παρότι το μεγαλύτερο μέρος των φιλάθλων του πολυπληθούς Δήμου του Περιστερίου συνεχίζει αδίκως να της γυρίζει την πλάτη αλλά εκείνη επιμένει, συνεχίζει και μάχεται για την πάρτη της και την ιστορία της...

Keywords
Τυχαία Θέματα