Και τυπικά στην επόμενη φάση η Φενέρ

Την πρόκριση στους "8" της Ευρωλίγκας πανηγύρισε στη Γερμανία η Φενέρμπαχτσε η οποία νίκησε την Μπάμπεργκ με 78-83 και επικύρωσε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Η Φενέρμπαχτσε ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και μπορεί να δυσκολεύτηκε στα πρώτα λεπτά της 4ης περιόδου με τους Γερμανούς να μειώνουν τη διαφορά, όμως στο τέλος οι Τούρκοι φάνηκαν πιο σοβαροί και πήραν τη νίκη και συνάμα το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι δύο Αμερικανοί του Ζέλικο Ομπράντοβιτς,

Μπόμπι Ντίξον και Έκπε Ούντοχ με τον πρώτο να πετυχαίνει 26 πόντους (3/4δ., 5/9τ., 5/5β.) και τον δεύτερο να προσθέτει άλλους 12 πόντους με 5 ριμπάουντ. Από την πλευρά της ομάδας του Αντρέα Τρινκιέρι ο Νίκος Ζήσης έκανε μεστή εμφάνιση κόντρα στην πρώην ομάδα του πετυχαίνοντας 15 πόντους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Φενέρ να μπαίνει από νωρίς δυνατά στον αγώνα και να κάνει ένα γρήγορο 3-8 και από νωρίς άρχισε να χτίζει τη διαφορά της και χάρη στην ευστοχία του Ντίξον από τα 6.75 αλλά και των ψηλών κάτω από το καλάθι, έφτασε το σκορ στο 12-20, όμως στο τελευταίο 1:30 λεπτό η Μπάμπεργκ κατάφερε να μειώσει τη διαφορά χάρη στις βολές των Χέκμαν και Ραντόσεβιτς με αποτέλεσμα το σκορ της πρώτης περιόδου να φτάνει στο 21-27.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τους Τούρκους να μπαίνουν και πάλι πιο δυνατά στον αγώνα και το τρίποντο του Νάναλι στο 13' έφτασε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (26-36). Η Μπάμπεργκ παρόλα αυτά αντέδρασε και έφτασε τη διαφορά ακόμα και στους 3 πόντους με τον ΜακΝιλ να είναι αρκετά εύστοχος κυρίως εντός πεδιάς με το σκορ του ημιχρόνου να κλείνει στο 38-42.

Η τρίτη περίοδος ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά στον αγώνα μιας και η ομάδα του Ομπράντοβιτς μπήκε διαφορετικά και χάρη στους γρήγορους πόντους του Ντίξον αλλά και του Βέσελι έφτασε τη διαφορά στο +10 (38-48), ενώ η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 15 πόντους, με τον Λουίτζι Ντατόμε να μπαίνει στην εξίσωση του σκορ. Η Φενέρ διατηρούσε τη διαφορά και κατάφερε να κλείσει την περίοδο στο 56-68 έχοντας πολύ καλή αμυντική λειτουργία και κυρίως ευστοχία στα σουτ από μέση απόσταση.

Στην τελευταία περίοδο η Μπάμπεργκ μπήκε καλύτερα στο παρκέ και μείωσε αισθητά τη διαφορά και με ένα 8-0 μείωσε τη διαφορά στους 4 (62-68) και 6' λεπτά πριν το τέλος το παιχνίδι πήρε φωτιά. Ένα σερί 5 πόντων όμως του Ντίξον επανέφερε τη διαφορά σε υψηλά ποσοστά, ενώ ο ίδιος μαζί με τον Ντατόμε και τον Νάναλι βοήθησαν ώστε να φτάσει το σκορ στο τελικό 78-83.

Μπάμπεργκ (Α. Τρινκιέρι): Κοζέρ 15 (3), Μέλι, Ζήσης 15 (1), Νίκολιτς, Τάις 8 (1), Λο 5 (1), Βερεμέενκο 5, Μίλερ 14 (2), ΜακΝιλ 9, Χέκμαν 3, Ραντόσεβιτς 4

Φενέρμπαχτσε (Ζ. Ομπράντοβιτς): Ούντοχ 12, Μαχμούτογλου 5 (1), Μπογκντάνοβιτς, Μπένετ, Νάναλι 8 (1), Ουγκουρλού, Βέσελι 9, Κάλινιτς (1), Ντίξον 26 (5), Ντατόμε 16 (2)

Δείτε τα πλήρη στατιστικά εδώ!

Keywords
Τυχαία Θέματα