«Καπνός»… με ή χωρίς φωτιά για Μπλατ και ΤΣΣΚΑ(;)

Το Final-4 του Μιλάνου απέχει μόλις τρία 24ωρα (16-18/5), με τους ημιτελικούς να έχουν τις μεγάλες τους ιδιαιτερότητες. Το ένα ζευγάρι (Ρεάλ-Μπαρτσελόνα) δεν χρειάζεται συστάσεις, αλλά και το έτερο, ανάμεσα σε ΤΣΣΚΑ και Μακάμπι έχει αποκτήσει ξεχωριστό ενδιαφέρον, εντός κι εκτός παρκέ.

Κεντρικό πρόσωπο του ημιτελικού είναι πλέον ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος πιθανότατα είναι ο μοναδικός εκ των τεσσάρων προπονητών που μπορεί να αισθάνεται ήδη επιτυχημένος, ακόμα κι αν η Μακάμπι δεν καταφέρει

να πάρει το τρόπαιο ή μείνει τελευταία στο Μιλάνο, αφού η παρουσία της «ομάδας του λαού» στην τελική φάση της Ευρωλίγκας αποτελεί από μόνη της επιτυχία.

Ο Μπλατ είναι αυτός που έχει καταφέρει την υπέρβαση με την ομάδα του, έχοντας αποκλείσει με μειονέκτημα έδρας την Αρμάνι Μιλάνο, η οποία με βάσει τα πεπραγμένα της στο Top-16 πήγαινε με… χίλια στο Final-4 όπου θα ήταν οικοδέσποινα.

Την ώρα που ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής έχει ήδη πετύχει, ο Ετορε Μεσίνα, που θα βρεθεί στον απέναντι πάγκο, αυτόν της ΤΣΣΚΑ, στον ημιτελικό της 16ης Μαΐου, φέρεται ήδη να έχει καταλήξει στην «επόμενη μέρα» του, μακριά από τη Μόσχα, με προορισμό το «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ, όπως έκανε και το 2010, όταν βρέθηκε στο τεχνικό τιμ των Λέικερς. Ο Ιταλός φέρεται στόχος αρκετών ομάδων του καλύτερου πρωταθλήματος του κόσμου, ψηφίστηκε από τους Αμερικανούς παίκτες της Ευρωλίγκας ως αυτός που έχει τα περισσότερα προσόντα να δουλέψει στο ΝΒΑ και το πλέον πιθανό σενάριο τον θέλει στο τιμ του Γκρεγκ Πόποβιτς στους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Με τον πάγκο λοιπόν της ΤΣΣΚΑ να… αδειάζει, αρχίζει η φιλολογία για τον αντικαταστάτη του Μεσίνα, με τον Μπλατ να εμφανίζεται ως μεγάλο φαβορί! Μάλιστα, όπως υποστηρίζει η ισπανική ιστοσελίδα «El Contraataque», οι Μοσχοβίτες έχουν κάνει ήδη την κίνηση προς την πλευρά του 55χρονου κόουτς, που μετουσιώνεται σε πρόταση τριών εκατομμυρίων δολαρίων για δύο χρόνια!

Λεπτομέρεια: Ο Ντέβιντ Μπλατ έχει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν με τη Μακάμπι, αλλά όπως αναφέρει και το «eurohoops.net» υπάρχει οψιόν τόσο από πλευράς Μακάμπι (αντί 150.000 δολαρίων) όσο και από πλευράς Μπλατ να λύσουν τη συνεργασία τους πρόωρα, ώστε να τραβήξουν πλέον χωριστούς δρόμους…

Πάντως, η αντίδραση του Μπλατ σε όλο αυτό το «στόρι» του «φλερτ» με την ΤΣΣΚΑ είναι… σκληρή, αφού υποστήριξε πως «δεν υπάρχει καμία αλήθεια στα ρεπορτάζ για την ΤΣΣΚΑ. Είναι απολύτως μ…»!

Keywords
Τυχαία Θέματα