Κολοσσός - Πανελευσινιακός 78-71

Με όπλο την παραγωγικότητα των Αμερικανών του (σ.σ.: Χάτεν, Ντέντι και Λάνγκφορντ σημείωσαν συνολικά 48 πόντους), αλλά και εκμεταλλευόμενος την αστοχία του Πανελευσινιακού από την περιφέρεια, ο Κολοσσός πήρε τη νίκη απέναντι στους νεοφώτιστους με 78-71 παραμένοντας αήττητος στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Μηνά Γκέκου έκανε την αντεπίθεσή της στο τρίτο δεκάλεπτο, οπότε και επέστρεψε σε θέση οδηγού και χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες στη συνέχεια, πήρε το ροζ φύλλο αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν έχοντας το πάνω χέρι και με την περιφερειακή τους γραμμή να αποτελεί την αιχμή του δόρατος δεν άργησαν να προηγηθούν στο σκορ. Έτσι, με τους Αβραμίδη - Μαγγουνή να αποτελούν την κύρια πηγή κινδύνου για την άμυνα των "θαλασσί", η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα πήρε αέρα οκτώ πόντων (7-15) στα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου.

Σιγά - σιγά οι γηπεδούχοι "ροκάνισαν" τη διαφορά βρίσκοντας τις απαραίτητες λύσεις και, παρά την αστοχία τους στα σουτ δύο πόντων, κατάφεραν να μειώσουν το σκορ στους τέσσερις πόντους (19-23) με τη λήξη της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Πανελευσινιακός παρέμενε σε θέση οδηγού και με τον Τσιάκο να είναι αυτός που, πλέον, έδινε τον ρυθμό σε άμυνα και επίθεση, οι "σταχυοφόροι" διατηρήσαν το προβάδισμά τους με σχετική άνεση. Παρόλ' αυτά, ο Κολοσσός παρέμενε σε απόσταση αναπνοής αφού δεν επέτρεψε στους αντιπάλους τους να ξεφύγουν με μεγάλες διαφορές (36-38 στο 20').

Στην επανάληψη, η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε άρδην καθώς οι Ροδίτες ήταν αυτοί που, πλέον, έλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα. Οι "θαλασσί" βρήκαν ρυθμό στην επίθεση και βελτιώνοντας σημαντικά τα ποσοστά τους στα σουτ εντός παιδιάς πήραν κεφάλι στο σκορ μετά από αρκετή ώρα (40-38 στο 22').

Η συνέχεια μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου ήταν ανάλογη, αφού οι παίκτες του Γιώργου Σκαραφίγκα δεν μπορούσαν να σταματήσουν την πολύ καλή απόδοση των γηπεδούχων. Έτσι, αναγκάστηκαν να κυνηγούν στο σκορ, με το καλάθι του Παπανικολόπουλου στα τελευταία δευτερόλεπτα να "σφραγίζει" τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο τρίτο δεκάλεπτο (56-50).

Η "θαλασσί" κυριαρχία συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο, εκεί όπου το δίδυμο των Χάτεν - Ντέντι δεν είχε αντίπαλο διπλασιάζοντας το προβάδισμα της ομάδας τους στο 36ο λεπτό (71-59). Στα εναπομείναντα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πετύχουν μία μεγάλη ανατροπή, αλλά δεν τα κατάφεραν γνωρίζοντας την δεύτερή τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα με 78-71.

Διαιτητές: Μάνος - Ανδρικόπουλος - Μαγκλογιάννης.
Τα δεκάλεπτα: 19-23, 36-38, 56-50, 78-71.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Γκέκος): Γεωργαλλής 7 (2), Κουμπούρας 2, Χάτεν 16 (2), Καλαϊτζής 9 (2), Καλαμπόκης 4, Ντέντι 20 (8 ριμπ.), Ματσαμάς, Ντόλαρντ 1, Λάνγκφορντ 12 (2 τρίπ., 7 ασ.), Τσαλδάρης 7 (1).
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Κυριακόπουλος, Νίκου, Παπανικολόπουλος 7, Παπανικολάου, Μαγγουνής 17 (1 τρίπ., 8 ριμπ.), Λιακόπουλος 15, Δεληγιάννης, Καμπ 10, Τσιάκος 15 (11 ριμπ.), Αβραμίδης 7 (1).

Keywords
Τυχαία Θέματα