Κώστας Παπαμάρκος στο Basketblog.gr: «Το φετινό ταξίδι ήταν ανεπανάληπτο»

Είναι ο προπονητής της χρονιάς στην Β' Εθνική και όχι μόνο. Ο Κώστας Παπαμάρκος με μαεστρικό κοούτσαρισμα και διαχείριση του ισχυρού δυναμικού που του παρείχε ο πρόεδρος του Αετού, Κώστας Παπαχρηστόπουλος κατάφερε μετά από μια πρώτη πολύ καλή χρονιά στην Β' Εθνική (είχε τερματίσει στην 3η θέση), να φέρει την ομάδα του στην Α2, προσπερνώντας τους Εθνικό και Ιωνικό Νίκαιας, ενώ κατέκτησε και το κύπελλο της ΕΣΚΑ.

Ο

προπονητής του Αετού μίλησε στο Basketblog.gr τονίζοντας ότι αισθάνεται περήφανος και δικαιωμένος για την μεγάλη προσπάθεια που έγινε στην ομάδα, λέγοντας ότι το ταξίδι ήταν ανεπανάληπτο. Ωστόσο επισήμανε πως άπαντες στον Αετό πρέπει να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί και ακριβώς σημαίνει το να αγωνίζεσαι στην Α2.

Ο Αετός κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να βρεθεί στην Α2 και μάλιστα ως πρωταθλητής. Που πιστώνεται αυτή η επιτυχία και ποιοι συνέβαλαν σε αυτή την πορεία μέσα στο χρόνο;

«Όλη η πορεία του Αετού όχι μόνο τα τελευταία χρόνια , αλλά από τα χρόνια των τοπικών κατηγοριών μέχρι και σήμερα, πιστώνεται στον πρόεδρο μας τον Κύριο Παπαχριστόπουλο. Εκείνος είναι που οραματίζεται ,εκείνος διοικεί την ομάδα, εκείνος είναι που μοχθεί για να τα βγάλει εις πέρας στο οικονομικό κομμάτι. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει πολύ φανατικά την ομάδα και την περιοχή που ανήκει η ομάδα , τον Άγιο Παντελεήμονα. Από εκεί και πέρα τα 2,5 χρόνια που δουλεύω στον Αετό , από την Γ Εθνική ακόμα είχα στα χέρια μου ποιοτικά ρόστερ και συνάμα με πολύ δουλειά από όλους καταφέραμε , να φτάσουμε την ομάδα στην Α2 . Ειδικά όμως φέτος , ήταν πολύ ξεχωριστή χρονιά . Από την πρώτη μέρα που συναντηθήκαμε τον Αύγουστο , δείχναμε να πιστεύουμε πολύ πως φέτος θα ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά για μας. Έφυγαν καλοί παίκτες από τον Αετό και ήρθαν εξίσου καλοί. Όμως φέτος είχαμε , ή αν θες βρήκαμε καλύτερη χημεία , δουλέψαμε πιο μεθοδικά ,η ομάδα δέθηκε πολύ γρήγορα , δημιουργήσαμε ένα πάρα πολύ καλό κλίμα , και δεν σταματήσαμε ποτέ σε όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν , γιατί πιστέψτε με , δεν ήταν όλα ρόδινα…»

Ο Κώστας Παπαμάρκος σίγουρα είναι ο προπονητής της χρονιάς. Ποια είναι τα συστατικά της επιτυχίας του και αν ο νέος χρόνος τον βρει εκ νέου στον Αετό;

«Δεν ξέρω πραγματικά ποιος είναι και τι σημαίνει ¨προπονητής της χρονιάς ¨. Δεν είμαι υπέρ αυτών των τίτλων, αλλά είμαι υπέρ της σκληρής δουλείας , των προκλήσεων και της αγάπης για την δουλειά μου. Σας ευχαριστώ πάντως που πιστεύετε κάτι τέτοιο για εμένα. Τώρα για το μέλλον μου στον Αετό , πραγματικά δεν μπορώ να σας απαντήσω . Δεν έχει γίνει καμιά συζήτηση με την ομάδα ακόμα και υποθέτω τις επόμενες μέρες , θα ξεκαθαρίσουμε και εγώ και ο Αετός, τις λεπτομέρειες , για το αν θέλουμε και μπορούμε να συνεχίσουμε την συνεργασία μας. Τελείωσε η τρίτη μου σεζόν στην ομάδα , έχουμε πάει καταπληκτικά και για μένα ο Αετός είναι η ομάδα που μου έδωσε την δυνατότητα να πραγματοποιήσω πολλούς στόχους μου».

Ποια παιχνίδια θεωρείται σταθμός για την άνοδο τη φετινή σεζόν;

«Ήταν τόσο εξουθενωτικό το φετινό πρωτάθλημα που πραγματικά και τα 26 παιχνίδια είχαν την δική τους ξεχωριστή δυσκολία και σημασία. Το πιστεύω απόλυτα αυτό. Τα ματς με τους διεκδικητές της ανόδου , εντάξει , ήταν τα πιο προβεβλημένα και η νίκη μας προς το τέλος μέσα στον Πειραιά επί του Εθνικού μας έβαλε στην πρώτη 2αδα ,όμως καταφέραμε και κερδίσαμε σε σπουδαίες έδρες , όπως στο Ηράκλειο , στην Ερυθραία, στον Αμύντα παίζοντας πολύ ώριμα και αποφασιστικά . Επίσης για μένα ήταν καθοριστικά τα παιχνίδια που ήμασταν μέτριοι και κρίθηκαν στις λεπτομέρειες υπέρ μας ,με ομάδες που δεν ήταν ψηλά στην βαθμολογία».

Πλέον το μυαλό σας στρέφεται στην Α2, και πολλοί, και όχι άδικα τονίζουν ότι το ρόστερ είναι ομάδας Α2. Έχετε στο μυαλό σας τις προσθήκες που χρειάζεστε;

«Έχω ξαναπεί πως είμαι πολύ περήφανος που συνεργάστηκα με αυτά τα παιδιά . Ένας προς ένας είναι ξεχωριστοί για μένα , γιατί εκτός από πολλοί καλοί παίκτες , είναι και σπουδαίοι χαρακτήρες και έβαλαν την ομάδα και τον στόχο μας πάνω από εκείνους. Εγώ θα έλεγα και χωρίς καμιά προσθήκη , πάλι θα πίστευα σε αυτήν την ομάδα και στην επόμενη κατηγορία. Όπως είπα και πριν δεν έχει γίνει καμία κουβέντα για την επόμενη χρονιά» .

Ο στόχος του Αετού για τη νέα χρονιά;

«Νομίζω πως αρχικά θα πρέπει όλοι στην ομάδα να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί και τι σημαίνει Α2 για τον Αετό και μετά να μπουν στόχοι και σχεδιασμός . Θα πρέπει η ομάδα να οργανωθεί σε αρκετούς τομείς , να γίνει πιο επαγγελματική δουλειά , να καταλάβουμε το μέγεθος τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις της κατηγορίας και χωρίς μεγάλα λόγια, να παρουσιαστεί μια εξίσου ανταγωνιστική ομάδα».

Πρωταθλητής και Κυπελλούχος ΕΣΚΑ...δυο λόγια για τη μαγική χρονιά;

Αισθάνομαι δικαιωμένος και περήφανος για την φετινή μας προσπάθεια και γι αυτά που καταφέραμε . Το φετινό ταξίδι ήταν ανεπανάληπτο. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή όλων μας ήταν η αναγνώριση των αντιπάλων μας, ότι ήμαστε άξιοι πρωταθλητές !!!Ευχαριστώ τους παίκτες μου, όχι μόνο για τις επιτυχίες , αλλά γιατί μέσα από τις απόψεις τους , μέσα από τις ενστάσεις τους , μέσα από την προσπάθεια τους , και την πειθαρχία που έδειξαν , εμένα με έκαναν καλύτερο! Επίσης να ευχαριστήσω τους άμεσους συνεργάτες μου , τον Χρήστο Πουτουλίδη και τον Μάκη Σωφρονιαδη , για την συνεργασία τους, την στήριξη τους και την ανοχή τους . Να ευχαριστήσω τέλος τον πρόεδρο μας Κώστα Παπαχριστόπουλο για την δυνατότητα που μας έδωσε να δημιουργήσουμε αυτή την ομάδα και να του ευχηθώ να έχει Υγεία , γιατί όλα τα άλλα πιστεύω ότι είναι ικανός να τα καταφέρει.

Θέλω να αφιερώσω την επιτυχία μας την φετινή ,σε όλους ανεξαιρέτως τους παίκτες που συνεργάστηκα στον Αετό αυτά τα 2,5 χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα, καθώς και στους λιγοστούς , αλλά πιστούς φίλους που δεν μας εγκατέλειψαν ποτέ!».

Keywords
Τυχαία Θέματα