Μας… κατάλαβαν

Εντάξει, από τη στιγμή που πέτυχε δύο νίκες επί της Μπαρτσελόνα και είχε άλλο ένα ματς στην έδρα του, μπροστά σε ένα καυτό κοινό στο ΟΑΚΑ, όλοι ήθελαν το κάτι παραπάνω, ήτοι την πρόκριση. Μια πρόκριση στο φάιναλ φορ, που ακόμα δεν έχει χαθεί. Βεβαίως, τα πράγματα είναι απίστευτα δύσκολα για τους "πράσινους", αλλά ακόμα τίποτα δεν έχει τελειώσει…

Η αλήθεια είναι πως ποτέ ο Παναθηναϊκός

δεν έγινε Μπαρτσελόνα. Είναι δεδομένες οι αδυναμίες του, είναι γνωστό ότι οι Καταλανοί έχουν περισσότερες λύσεις, είναι σίγουρο πως με επτά (οριακά οκτώ) παίκτες αργά ή γρήγορα θα βραχυκυκλώσεις.

Ο Παναθηναϊκός με… κλεφτοπόλεμο, με περίσσια ψυχή, με πάθος, κάλυψε το αριθμητικό μειονέκτημα, την έλλειψη ταλέντου (απέναντι στους "μπλαουγκράνα"), την οποία ουδέποτε αμφισβήτησαν οι ίδιοι οι "πράσινοι". Ακόμα κι όταν η πλάστιγγα έγερνε προς το μέρος τους.

Είναι νωρίς να πούμε το "ως εδώ είναι παραπάνω από καλά", γιατί απομένουν άλλα 40 λεπτά. Κι ο Πασκουάλ γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να περάσει εύκολο απόγευμα, ότι δεν έχει παρέλαση αλλά σκληρή μάχη, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Κι αυτό είναι το μέταλλο που σφυρηλατούν οι "πράσινοι".

Από την άλλη είναι πρόδηλο ότι οι "μπλαουγκράνα" μας… κατάλαβαν. Πήραν χαμπάρι ότι στο… ανοιχτό πεδίο, στην αντιπαράθεση των… στρατιωτών, είναι υπεράριθμοι κι έπαιξαν (ενδεχομένως και με τη φωτιά, σίγουρα με το μυαλό των παικτών του ΠΑΟ) ένα παιχνίδι… πρόκλησης: "Βάλτε το και κερδίστε μας" είπαν κι απάντηση δεν πήραν.

Σηματοδοτεί κάτι το χθεσινό παιχνίδι, ενόψει του πέμπτου τελικού; Ενδεχομένως ναι, ενδεχομένως όχι. Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός δεν έχει άγχος, δεν έχει τίποτα να χάσει, δεν έχει τον… φόβο της νίκης να παραλύει τους παίκτες του και κυρίως έχει τον χρόνο να μετατρέψει το… χυμένο γάλα (υπερβολικά άστοχος ο όρος, αφού έτσι κι αλλιώς η πορεία είναι εξόχως εντυπωσιακή) σε… γιαούρτι.

Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε από την Κόλαση, βρέθηκε μια ανάσα από πολύ επώδυνο αποκλεισμό, αλλά ακόμα δεν σφράγισε το εισιτήριο για το Λονδίνο.

Τις δυνάμεις και τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού τις γνωρίζουμε. Αυτό που δεν ξέρουμε με σιγουριά είναι αν μπορεί να κάνει ακόμα ένα θαύμα. Θα το μάθουμε την Πέμπτη. Σε ένα ματς που οι "πράσινοι" καλούνται να γράψουν μια από τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας τους, χωρίς να έχουν τίποτα να χάσουν.

[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα