Κάχα Λαμποράλ - ΤΣΣΚΑ 93-72

Επιβλητική εμφάνιση πραγματοποίησε η Κάχα Λαμποράλ, η οποία επικράτησε πολύ εύκολα (93-72) της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τρίτο προημιτελικό της Ευρωλίγκα. Οι γηπεδούχοι συνάντησαν αντίσταση μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, αφού στη συνέχεια πάτησαν… γκάζι κι έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ, με την διαφορά να αγγίζει και τους 31 πόντους, μειώνοντας έτσι τη σειρά σε 2-1!

Την Παρασκευή διεξάγεται ο τέταρτος αγώνας και πάλι με γηπεδούχο την Κάχα Λαμποράλ, η οποία αν

κερδίσει στέλνει τις δύο ομάδες σε πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι. Αρκετοί ήταν οι διακριθέντες για την ομάδα του Ζαν Τάμπακ, με τους Μπιέλιτσα (Νεμάνια και Μάρκο) και Νοτσιόνι να δίνουν το σύνθημα της νίκης, όταν ακόμα οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ. Από τους ηττημένους, οι οποίοι ήταν απογοητευτικοί ξεχώρισε μόνο ο Νέναντ Κρίστιτς, ο οποίος είχε 12 πόντους, 5 ριμπάουντ κι 7 κερδισμένα φάουλ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πεισμωμένοι κι αποφασισμένοι, από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού, να αποδείξουν ότι οι πολύ κακές εμφανίσεις τους στη Ρωσία ήταν μία κακή παρένθεση. Μόλις στο 7ο λεπτό η διαφορά ήταν στους 8 πόντους (12-4) με τους Νοτσιόνι και Μπιέλιτσα να είναι ασταμάτητοι. Η ΤΣΣΚΑ μέσα σε τρία λεπτά όμως μάζεψε τη διαφορά κι έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο -1 (15-14), χάρη στο επιθετικό ταλέντο του Μίλος Τεόντοσιτς (9π).

Αυτή ήταν κι η μοναδική αντίδραση των φιλοξενουμένων, οι οποίοι ήταν φανερό ότι μπήκαν πολύ χαλαροί στο γήπεδο, πιστεύοντας ότι θα πάρουν εύκολα την πρόκριση. Απέναντί τους όμως βρήκαν μία ομάδα, που βρισκόταν σε εξαιρετικό βράδυ. Η Κάχα Λαμποράλ, έχοντας εκπληκτικό ποσοστό ευστοχίας από το τρίποντο αύξανε συνεχώς τη διαφορά και με ένα επιμέρους σκορ 28-10 στο δεύτερο δεκάλεπτο, έκλεισε το ημίχρονο στο +19 (43-24).

Κι εκεί που όλοι περίμεναν την αντίδραση της ρώσικης ομάδας στο τρίτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Τάμπακ συνέχισαν από εκεί, που σταμάτησαν στο πρώτο μέρος, ανεβάζοντας τη διαφορά σε… αστρονομικά νούμερα (70-39). Οι φιλοξενούμενοι ήταν στην κυριολεξία ανήμποροι να αντιδράσουν, ενώ η ισπανική ομάδα έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι, έχοντας πλέον και την ψυχολογία με το μέρος της.

Στην τέταρτη περίοδο ο Ετορε Μεσίνα, βλέποντας ότι το παιχνίδι έχει κριθεί, αποφάσισε να ρίξει στο παρκέ όλους τους αναπληρωματικούς, ξεκουράζοντας τους βασικούς, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν σχεδόν καθόλου. Τα τελευταία λεπτά ήταν τυπική διαδικασία, με την Κάχα Λαμποράλ να φτάνει σε μία πολύ μεγάλη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 43-24, 70-39, 93-72
ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ (Τάμπακ): Κουκ 5 (1), Νοτσιόνι 10 (1), Μπιέλιτσα Μ. 15 (3), Σαν Εμετέριο 9 (1), Πλάις 9, Ερτέλ 21 (5), Γιέλινεκ , Λάμπε 6, Μπιέλιτσα Ν. 13 (3), Κοζέρ 5 (1).
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 9 (1), Μίτσοβ 11(2), Τζάκσον 11 (2), Σοκόλοφ 4, Κρστιτς 12, Ουίμς 10, Έρτσεγκ 10 (1), Καούν, Κριάπα, Πονκρασόφ 5 (1), Παπαλουκάς, Βοροντσέβιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα