Μονομαχία ανόδου στην Αμαλιάδα

Έχοντας φτάσει πλέον στην 9η αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος της Α2, το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει σε σημαντικό βαθμό ως προς τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Ο Κόροιβος και η ΑΕΚ, με τη δεύτερη να θεωρείται το μεγάλο φαβορί, βρίσκονται στο γκρουπ των διεκδικητών, γι' αυτό και η αυριανή (Σάββατο 14/12) μονομαχία τους ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας του πρωταθλήματος πριν από την διακοπή των Χριστουγέννων (η επανέναρξη είναι προγραμματισμένη για τις 4/1/2014). Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας για

την "ουρά" και τα ματς σε Σέρρες και Λαγκαδά, ενώ επικίνδυνη έξοδος περιμένει τον Φίλιππο στη Τρίπολη. Αναλυτικά:

ΚΟΡΟΙΒΟΣ - ΑΕΚ: Στο - όπως αναμένεται - κατάμεστο κλειστό της Αμαλιάδας, μονομαχούν δύο από τις ισχυρές ομάδες της φετινής Α2. Ο γηπεδούχος Κόροιβος που προέρχεται από ήττα στη Βέροια (από τον Φίλιππο), θα τα παίξει... όλα για όλα, προκειμένου να επιστρέψει με εντυπωσιακό τρόπο στις νίκες και να μπει δυναμικά στη διεκδίκηση μιας εκ των δύο προνομιούχων θέσεων. Η νίκη - πρόκριση τον Σεπτέμβριο στο Κύπελλο επί των "κιτρινόμαυρων" θα αποτελέσει... οδηγό για τους παίκτες του Νιπεργιάλη. Η πρωτοπόρος και αήττητη ΑΕΚ, δίνει το θεωρητικά δυσκολότερο μέχρι τώρα παιχνίδι της και αναμφίβολα αν περάσει και από την Αμαλιάδα θα έχει κάνει αποφασιστικής σημασίας βήμα για την επιστροφή στην Α1. Με τη συμπαράσταση περίπου 200 οπαδών της και ανεβασμένη ψυχολογία η Ένωση θα παραταχθεί με στόχο το "9Χ9", ώστε να παραμείνει μόνη στη κορυφή μέχρι του... χρόνου.

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Στα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας αναμένονται σκληρές μάχες μέχρι το τέλος και τέτοια είναι και αυτή των Σερρών. Οι Ίκαροι μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα έχουν πάρει τον... κατήφορο και αντιμετωπίζουν το ματς με το Παγκράτι σαν "τελικό", αφού σε περίπτωση νέας απώλειας αναμένονται μεγάλοι κλυδωνισμοί. Οι "ροσονέρι" από την άλλη θέλουν να... ρεφάρουν για τη πικρή εντός έδρας ήττα από τον Αρκαδικό και θα κυνηγήσουν με όλες τις δυνάμεις τους το "διπλό" που θα τους απομακρύνει από την επικίνδυνη ζώνη. Προμηνύεται σκληρό και κλειστό ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Εξίσου μεγάλης βαθμολογικής σημασίας είναι και το παιχνίδι στον Λαγκαδά. Εκεί κοντράρονται οι δύο ουραγοί της βαθμολογίας, Ερμής και Αγία Παρασκευή, οι οποίοι ψάχνουν απεγνωσμένα... οξυγόνο. Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν για πρώτη φορά με τον Στάθη Καμαράκη στην άκρη του πάγκου τους και μια αλλαγή προπονητή πάντα αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για τους παίκτες να τα... δώσουν όλα. Απών για ακόμη ένα παιχνίδι ο τραυματίας Σίμος Ιωακειμίδης, ενώ η συμμετοχή του Σιγκούνα θα κριθεί τη τελευταία στιγμή. Η "Αγία" δεν έχει και αυτή κανένα περιθώριο... Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, οι φιλοξενούμενοι θα επιδιώξουν να πετύχουν τη δεύτερη νίκη τους και να βάλουν από... κάτω έναν από τους βασικούς διεκδικητές της παραμονής.

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Στο κλειστό του Ζωγράφου περιμένει δύσκολη αποστολή τον τρίτο της βαθμολογίας Φίλιππο Βέροιας. Μπορεί ο Φιλαθλητικός να μην έχει σχέση με τη περσινή ομάδα που... σάρωνε, όμως μέσα στην έδρα του παραμένει πάντα υπολογίσιμος και άκρως επικίνδυνος, πόσο μάλλον τώρα που χρειάζεται τους βαθμούς γιατί βρίσκεται σε δεινή βαθμολογική θέση. Η ομάδα της Βέροιας βρίσκεται σε τροχιά ανόδου και το αυριανό ματς αποτελεί ακόμη μια μεγάλη πρόκληση για τους παίκτες του Δημήτρη Γκίμα να δείξουν ότι μπορούν την υπέρβαση.

ΨΥΧΙΚΟ - ΗΡΑΚΛΗΣ: Στο Ψυχικό η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τον Ηρακλή, σε ένα ιστορικό για αυτή παιχνίδι, μιας και θα τεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπη με μια παραδοσιακή δύναμη του μπάσκετ όπως ο Ηρακλής (στα πλαίσια της Α2, γιατί πέρυσι για το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής αγωνίστηκε με την ΑΕΚ). Οι γηπεδούχοι που βρίσκονται στη προνομιούχο δεύτερη θέση θέλουν ασφαλώς να διατηρηθούν σε αυτή και... εύχονται παράλληλα νίκη της ΑΕΚ στο μεγάλο ματς της Αμαλιάδας, προκειμένου να απομακρύνουν ακόμη περισσότερο τον ανταγωνιστή Κόροιβο. Ο Ηρακλής δεν έχει γνωρίσει ακόμη τη χαρά της νίκης μακριά από το Ιβανώφειο και θεωρητικά είναι το φαβορί στο ματς με το Ψυχικό. Γεγονός όμως που μπορεί να γυρίσει "μπούμερανγκ" για τους γηπεδούχους οι οποίοι έχουν δυσκολευτεί αρκετά σε ματς με ανάλογης δυναμικής αντιπάλους (βλέπε ΟΦΗ και Λαύριο).

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΚΑΒΑΛΑ: Στη Τρίπολη ο Αρκαδικός με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το "διπλό" στο Παγκράτι και τη στήριξη του κόσμου του αισιοδοξεί να κάνει τη μεγάλη έκπληξη κόντρα στην ισχυρή Καβάλα και να απομακρυνθεί ακόμη πιο πολύ από τη ζώνη του υποβιβασμού. Φυσικά οι παίκτες του Καστρίτη γνωρίζουν ότι είναι το αουτσάιντερ, όμως αυτό δεν τους εμποδίζει στο να παλεύουν όλα τα ματς και να ελπίζουν. Η Καβάλα του Γιάννη Τζήμα μετρά τέσσερις συνεχείς επιτυχίες και φιλοδοξεί να τις κάνει πέντε, προκειμένου να συνεχίσει την αναρρίχηση προς τις πρώτες θέσεις και να περάσει χαρούμενα Χριστούγεννα. Μόνο εύκολη πάντως δεν θα πρέπει να λογίζεται η αποστολή της.

ΛΑΥΡΙΟ - ΟΦΗ: Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής συμπληρώνει η συνάντηση του Λαυρίου. Η ομώνυμη ομάδα μετρά τρεις σερί ήττες και έχει χάσει σημαντικό έδαφος στη προσπάθεια της για γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής. Η επιστροφή στις επιτυχίες είναι επιβεβλημένη, όμως το εμπόδιο του ΟΦΗ είναι αρκετά... υψηλό. Οι Κρητικοί έχουν βρει ρυθμό, βρίσκονται σε σταθερά ανοδική πορεία και χωρίς άγχος (μιας και έχουν πιάσει τον στόχο των 5 νικών στις 8 αγωνιστικές), θα επιδιώξουν ένα σπουδαίο "διπλό" που αν έρθει θα τους φέρει σε θέση ισχύος σχετικά με την εξασφάλιση της σωτηρίας τους. Πρόκειται πάντως για ένα άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που μπορούν να παίξουν εξαιρετικό μπάσκετ. Ότι καλύτερο για τους φιλάθλους που θα βρεθούν στο κλειστό του Λαυρίου...

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα