Ο… νόμος του Πρωταθλητή! (vid)

Τι κι αν βρέθηκε στο -15 (37-52) προς το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου; Οι πρωταγωνιστές του Μονάχου, Στράτος Περπέρογλου και Βασίλης Σπανούλης, αποφάσισαν να δώσουν ακόμη μία… παράσταση, έστω και χωρίς κοινό στο ΣΕΦ λόγω της γνωστής τιμωρίας, οδηγώντας τον Ολυμπιακό στην απίστευτη νίκη με 78-73 επί της Σιένα και στο νέο ρεκόρ «21Χ21».

Ο άνθρωπος που πήγε στη Σιένα για να καλύψει το κενό του Μπόμπι Μπράουν, ο Έρικ Γκριν λίγο έλειψε να γίνει αυτός

που θα υποχρέωνε τον Πρωταθλητή Ευρώπης, Ολυμπιακό στην πρώτη του φετινή ήττα, αλλά οι Σπανούλης και Περπέρογλου είχαν άλλη άποψη. Βέβαια αξίζει να αναφέρουμε πως η συνολική εικόνα που έδειξαν οι Πειραιώτες στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν κάκιστη, καθώς τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά δεν… έπιασαν την αναμενόμενη απόδοση, ενώ και η απουσία του κόσμου ήταν καταλυτική, ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να μην βρουν ρυθμό.

Η ιταλική ομάδα εκμεταλλεύτηκε την αστοχία των «ερυθρολεύκων» στα πρώτα λεπτά του αγώνα και κατάφερε να πάρει το πάνω χέρι στο σκορ. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και να βρει κάποιες λύσεις στην επίθεση με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ, αλλά η Σιένα έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη στο σκορ μες 17-15. Μάλιστα, η διαφορά μεγάλωσε για τους φιλοξενούμενους στη δεύτερη περίοδο, καθώς οι Πρωταθλητές Ευρώπης πέτυχαν μόλις 10 πόντους. Συνολικά στο πρώτο ημίχρονο δηλαδή 25 πόντους, κάτι που τους άφησε πίσω με 11 πόντους διαφορά, καθώς το πρώτο μισό του αγώνα ολοκληρώθηκε με 25-36.

Η Σιένα είχε το πάνω χέρι από τη στιγμή που κέρδισε και τα δύο πρώτα δεκάλεπτα και μάλιστα στη συνέχεια πήγε τη διαφορά ακόμα και στους 14 πόντους (33-47) στα μέσα της τρίτης περιόδου. Οι γηπεδούχοι ήθελαν να αντιδράσουν, αλλά δύσκολα έβρισκαν λύσεις στον επιθετικό τομέα. Η διαφορά κατέβηκε σε μονοψήφιο αριθμό, αλλά ο ασταμάτητος Γκριν με δικό του σουτ στην εκπνοή της περιόδου έκανε το 57-46 για τους ιταλούς. Στην τελευταία περίοδο όμως ο Στράτος Περπέρογλου έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση, ενώ μόλις πάτησε και πάλι παρκέ ο Βασίλης Σπανούλης όλα έγιναν πιο εύκολα για τον Ολυμπιακό. Η ανατροπή ήρθε σαν να την περίμεναν όλοι και ο Ολυμπιακός έφτασε στην τελική επικράτηση με 78-73.

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 25-36, 46-57, 78-73.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 9 (1), Λο 6, Ντάνστον 7, Σπανούλης 16 (2), Περπέρογλου 18 (4), Σλούκας 8, Αγραβάνης, Μάντζαρης 3 (1), Καββαδάς 1, Λοτζέσκι 10.
ΣΙΕΝΑ (Κρέσπι): Βιτζιάνο 4, Χάντερ 6, Κούρνουχ 4, Ροτσέστι 2, Κάρτερ 10, Ρες 10 (1), Όρτνερ, Νέλσον 9, Γκριν 28 (3).

Keywords
Τυχαία Θέματα