Νικητής με τη Νίζνι και θετικά σημάδια ο ΠΑΟ

Εμφανώς βελτιωμένος σε σχέση με την εικόνα του στο Κάουνας εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός στη Μόσχα, νικώντας με 63-55 τη Νίζνι στο εναρκτήριο παιχνίδι του «Γκομέλσκι Καπ», στη «Γιουνιβέρσαλ Σπορτς Χολ» της ρωσικής πρωτεύουσας.

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς παρατάχθηκε για άλλη μια φορά με απουσίες, με τον Φώτση να είναι μεν στην αποστολή, αλλά να μην πατά στο παρκέ, αφού προέρχεται από θλάση, ωστόσο για πρώτη φορά σε φιλικό αγωνίστηκε ο Σλότερ και μάλιστα με πολύ καλή εμφάνιση.

Πρώτη εμφάνιση και για τον Γιάνις Μπλουμς με τη φανέλα των νταμπλούχων, με τον Λετονό να είναι... έξω από τα νερά του, ωστόσο να παίρνει μια πρώτη γεύση των απαιτήσεων του Ιβάνοβιτς.

Ο Σλότερ, μαζί με τον Μπατίστα και κατά διαστήματα τον Διαμαντίδη ήταν οι κορυφαίοι του Παναθηναϊκού, με τον Αμερικανό να δείχνει πτυχές των προσόντων του, καθώς σημείωσε 16 πόντους, ενώ 19 πόντους και 16 ριμπάουντ είχε ο Μπατίστα, που τελείωσε πολλές φάσεις κοντά στο καλάθι, με τον αρχηγό να έχει ρόλο δημιουργού.

Οι «πράσινοι» είχαν το πάνω χέρι από την αρχή του αγώνα, με όπλο την άμυνά τους, η οποία τους κράτησε όρθιους ακόμα κι όταν δεν έβρισκαν σκορ, όπως στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου το σκορ ήταν 9-8 υπέρ του Παναθηναϊκού. Στο φινάλε η Νίζνι πλησίασε στον πόντο (54-53), αλλά ο Γκιστ (11π.) με τρίποντο έκανε το 57-53 και ουσιαστικά έδωσε τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά την Κυριακή (5/10).

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 26-21, 43-38, 63-55
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 16 (2), Γιάνκοβιτς 5(1), Φώτσης, Μπλουμς 4, Παππάς 6, Διαμαντίδης 2, Γκιστ 11, Μπατίστα 19 (16ρ.)
ΝΙΖΝΙ (Μπαγκάτσκις): Μπαμπούρι 3(1), Ντάνιελς 2, Βικτόροφ, Παρακούσκι 6, Αντόνοφ 2, Κοστόφ 3(1) Κίνσει 12(3), Ροτσέστι 16, Σαβλέλιφ, Κριβόσεεφ, Τόμπκινς 11, Γκολόβιν

Keywords
Τυχαία Θέματα