Νίκος Παππάς: "Νιώθω ευλογημένος"

Ο... σεληνιασμένος Νίκος Παππάς δεν κατάφερε με όσα πετυχαίνει φέτος μόνο να γίνει σύνθημα στα χείλη των φίλων του Παναθηναϊκού. Οι ηγετικές εμφανίσεις του έχουν γίνει θέμα συζήτησης στον χώρο του ευρωπαϊκο΄μπάσκετ, που βλέπει έναν μεγάλο πρωταγωνιστή να έρχεται στο προσκήνιο. Ο σκόρερ των "πράσινων" έχει γίνει περιζήτητος, αν και όπως φαίνεται από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο eurobasket.com, δεν αποπροσανατολίζεται

από τον ντόρο που γίνεται γι' αυτόν. Παραμένει προσηλωμένους στους στόχους του, μιλάει με απεριόριστο σεβασμό για τους συμπαίκτες του και ειδικά για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, αναγνωρίζει λάθη του παρελθόντος και ξέρει ότι έχει δρόμο μπροστά του.

- Οι φίλαθλοι του ΠΑΟ έχουν δει πολύ μεγάλους παίκτες αλλά για πολυ επιλεγμένους έχουν κάνει σύνθημα το όνομά τους. Όταν άκουσες να τραγουδούν για σένα και το όνομά σου ένιωσες σαν να έβγαλες φτερά στα πόδια;

«Πράγματι δεν είναι και λίγο να ακούς από τόσες χιλιάδες κόσμο το όνομά σου. Δεν γίνεται να μην λειτουργήσει ευεργετικά κάτι τέτοιο... Οι αθλητές δεν είναι ρομπότ, επηρεάζονται και θετικά και αρνητικά και όπως καταλαβαίνετε αυτή τη φορά ένιωσα ευλογημένος».


- Ποιο είναι το ταβάνι στα ονειρά σου; Στον Παναθηναικό βλεπουν στο πρόσωπό σου τον διάδοχο του Διαμαντίδη στην περιφέρεια.

«Μεγάλη κουβέντα αυτή... Για να φτάσω τον Διαμαντίδη πρέπει να κατακτήσω μερικές Ευρωλίγκες, πρωταθλήματα και Κύπελλα και εγώ είμαι ακόμα στο ξεκίνημα της καριέρας μου. Τιμή μου και μόνο που μπορεί κάποιος να με βάλει έστω και υποψήφιο διάδοχο, αλλά δεν μπορώ να δω τόσο μακριά. Αυτή τη στιγμή προέχει να καθιερωθώ στον Παναθηναϊκό, να παίξω σύμφωνα με τις δυνατότητές μου αλλά και σύμφωνα με τις απαιτήσεις που έχει ο κόσμος από μένα. Πιστεύω στον εαυτό μου όμως, και δουλεύω σκληρά για να καταφέρω»


- Μιας και είσαι φίλος του Διαμαντίδη ποιο αγωνιστικό στοιχείο θα ήθελες από εκείνον;

«Πολλά θα ήθελα αλλά αν έπρεπε να διαλέξω ένα, θα πω την ψυχραιμία του και το πόσο καθαρά βλέπει τις φάσεις και παίρνει αποφάσεις στο φινάλε των αγώνων γιατί πολλά παιχνίδια κρίνονται στο μπάσκετ στα τελευταία λεπτά και η ιστορία έχει δείξει πως ο Δημήτρης έχει αποφασίσει »


- Τι διαφορά βλεπεις στον εαυτό σου σε σχέση με τα πρώτα επαγγελματικά χρόνια σου στο μπάσκετ;

«Είμαι πιο συνειδητοποιημένος. Δεν έμαθα τώρα μπάσκετ, αλλά μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα κάποιες καταστάσεις και να μην παρασύρομαι από την ψυχοσύνθεση της στιγμής. Νομίζω πως πέρασα τις παιδικές ασθένειες που έχουν όλοι στη ζωή και μπορώ να κοιτάζω μπροστά έχοντας ως παράδειγμα τα λάθη που δεν πρέπει να επαναλάβω».


- Τα προηγούμενα χρόνια ο Παναθηναϊκος κατέκτησε το πρωτάθλημα αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στο F4. Μπορεί να είναι φέτος η χρονιά της επιστροφής στο F4 δεδομένου ότι ξεκινάτε πάλι με μειονέκτημα εδρας;

«Δεν ξεκινήσαμε με αυτοσκοπό να προκριθούμε στο F4 γιατί η ομάδα μπήκε σε μία διαδικασία ανανέωσης. Είναι όμως, τόσο μεγάλος σύλλογος ο Παναθηναϊκός που ορισμένες φορές η αύρα του σε καθοδηγεί και σε κάνει να βάζει ακόμα μεγαλύτερους στόχους. Τώρα θέλουμε να προκριθούμε στην οκτάδα, αν μπούμε στην οκτάδα θα θέλουμε να περάσουμε στο F4 και είμαι βέβαιος πως ακόμα και με μειονέκτημα έδρας θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας. Όπως και να έχει είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στα F4 και εύχομαι να το ζήσουμε το συντομότερο. Θα κάνουμε το παν για αυτό»!

Keywords
Αναζητήσεις
νικος παππας συνεντευξη μπασκετ
Τυχαία Θέματα