Ο έλεγχος των Ελλήνων στην Eυρωλίγκα

Ολοκληρώθηκε λοιπόν η 1η φάση της Eυρωλίγκα και πάμε να δούμε τον έλεγχο των ελλήνων παικτών που αγωνίστηκαν ή αγωνίζονται ακόμα στις ομάδες τους.

Γιάννης Μπουρούσης (Ρεάλ)

Πολύ καλή η παρουσία του έλληνα σέντερ στην τρομερή πορεία της αήττητης Ρεάλ. Ο Γιάννης Μπουρούσης που ξεκίνησε στην πεντάδα και στα 8 ματς και είχε σχεδόν 20΄μ.ο συμμετοχής, έγραψε σε μέσους όρους 7.4π και 6,3ρ και ακόμα 1 τάπα, 1,3ασ και 1,8λάθη. Είχε 38% στα δίποντα με 18/30 καθώς δεν σούταρε πολύ και 5/9τρ και 8/12β. Συνολικά πάντως βλέπουμε ότι έχει μικρό ρόλο στην επίθεση

αφού σουτάρει κατά μ.ο μόλις 5 φορές το παιχνίδι ενώ πήρε και λίγες βολές. Παρόλα αυτά είναι πολύτιμο γρανάζι και ειδικά αμυντικά στην μηχανή της τρομερής πορείας της βασίλισσας.

Κώστας Παπανικολάου (Μπαρτσελόνα)

Η Μπαρτσελόνα δεν έπαιξε κανένα τρομερό μπάσκετ και ο Κώστας Παπανικολάου είχε στην πρώτη του χρονιά στην Βαρκελώνη και μέχρι στιγμής μιλώντας για την 1η φάση, ένα θετικό απολογισμό αλλά χωρίς τρομερά πράματα. Καθώς έπαιξε στην πεντάδα στα 8 από τα 9 ματς με μ.ο 29' και ήταν ο πρώτος σε παρουσία χρονικά στο παρκέ! Πάντως δεν έκανε τρομερά ματς καθώς έιχε μόλις 7.8π μ.ο με 7/23τρ και ακόμα 4.4 ριμπάουντ αλλά και 3 σχεδόν ασίστ. Συνολικά παίζοντας και την γνωστή του καλή άμυνα είχε μια θετική παρουσία σε ένα κορυφαίο κλαμπ δίνοντας λύσεις σε πολλά κομμάτια αλλά χωρίς τα τρομερά νούμερα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πιάνει τόπο η μεταγραφή του.

Κώστας Βασιλειάδης (Εφές)

Η ομάδα του γλίτωσε με την βοήθεια της Ζαλγκίρις τον αποκλεισμό σοκ και η αλλαγή προπονητή (Αγγέλου;) είναι προ των πυλών αλλά ο έλληνας παίκτης, ο Κώστας Βασιλειάδης που πήγε φέτος στην Πόλη έχει μια πολύ καλή εικόνα και παρουσία . Καθώς είναι ο 3ος σκόρερ με 11.7π μ.ο και με 25/58τρ και μερικά μεγάλα ματς εχοντας ξεκινήσει στην πεντάδα στα 2 από τα 9 αλλά παίζοντας 27,5 μ.ο και έχοντας ακόμα 3ρ και 95% στις βολές και μόλις ένα λάθος και βελτιωμένος και στην άμυνα. Συνολικά καλός απολογισμός παίζοντας σε μια ακριβή ομάδα. Αφού οι 12π και 3ρ σε αυτό το επίπεδο είναι νούμερα που σου δίνουν εύκολα καλά συμβόλαια των 300-500χιλ.

Σοφοκλής Σχορτσιανίτης(Μακάμπι)

Πρώτη τερμάτισε στον ομιλό της η Μακάμπι και ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης είχε μια καλή παρουσία παιζοντας και στα 10 ματς (πεντάδα στα 6)και με μ.ο 8.7π και 3,4ριμπ αλλά και 3 λάθη . Με μ.ο συμμετοχής στα 15'. Με βάση τον μικρό σχετικά αλλά λογικό για την παραδοσή του χρόνο συμμετοχής, τα νουμερά του ήταν καλά έχοντας 34/57δ και 19/37β που είναι επίσης γνωστό το προβλημά του. Πάντως μοίρασε και την μπάλα σωστά όταν ακουμπαγε σε αυτόν και έτσι έχει καλό βαθμό.

Ανδρέας Γλυνιαδάκης (Λιέτουβος)

Κάκιστη η πορεία της λιθουανικής Λιέτουβος που άλλαξε και προπονητή στο τέλος της 1ης φάσης και που νίκησε μόνο τον Παναθηναϊκό! Και ο έλληνας σέντερ ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης είχε μικρη και μέτρια παρουσία έχοντας μόλις 10' συμμετοχή μ.ο στα 9 ματς (κανένα στην πεντάδα) με απολογισμό 2,3π και 1,7ρ με 7/17δ και 7/10β. Συμπληρωματικός καθαρά ο ρόλος του.

Keywords
Τυχαία Θέματα